Το πρωί της Κυριακής ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, αλλά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Παλλήνης μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα εμβόλια της γρίπης ενώ απάντησε και στον Παύλο Πολάκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «MEGA», ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, αλλά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Παλλήνης, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα στατικότητας που παρατηρήθηκε στο ΟΑΚΑ, λέγοντας πως το ευχάριστο είναι ότι διαπιστώθηκε πριν προκύψει κάποιο ατύχημα αλλά δεν ήθελε να αναφερθεί περαιτέρω καθώς όπως είπε, δεν έχει γνώση πάνω στο θέμα ενώ αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητά του.

«Θεωρώ την πολική πολύ δύσκολη και ο λόγος που δέχτηκα ήταν επειδή από όταν πήγα στην Παλλήνη είδα πως γίνεται μία συστηματική δουλειά στις υποδομές. Ένα από τα έργα στη Παλλήνη είναι εκείνο της αποχέτευσης. Το έργο αυτό θα γίνει».

Αναφερόμενος στο ΟΑΚΑ είπε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο πως δεν έχουν συντηρηθεί κάποια έργα αλλά και πως δεν τα έχουμε εκμεταλλευτεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Όντας γιατρός θέλω να σας πω πως ένα από πράγματα που λείπει από την Αθήνα είναι ένα μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο. Η χώρα μας δεν έχει χώρο για να φιλοξενήσει μεγάλα ιατρικά συνέδρια και έτσι χάνονται εκατομμύρια ευρώ αλλά και διαφήμιση της χώρας μας».

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα εμβόλια της γρίπης

Όπως είπε ο ειδικός, το αντιγριπικό εμβόλιο μπορούμε να αρχίσουμε να το κάνουμε πρακτικά αλλά είναι νωρίς.

«Τώρα έχουμε σποραδικά κρούσματα και δεν αναμένεται να έχουμε πολλά. Η ιδιαιτερότητα φέτος είναι πως υπάρχει και ένα καινούριο αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 65 ετών. Πρέπει να γίνει συνταγογράφηση γιατί εάν το αφήσουμε ελεύθερο δεν θα υπάρχει για τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κάτω των 65 υπάρχει το κανονικό αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγογράφηση. Για την γρίπη η καλύτερη περίοδος για να εμβολιαστεί κάποιος είναι μέσα στον Οκτώβριο».

Αναφερόμενος στον καρκίνο του μαστού είπε πως το κράτος έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα για τη πρόληψη του μαστού «Φώφη Γεννήματα».

Η απάντηση στον Παύλο Πολάκη

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αναφέρθηκε σε εκείνον αναφορικά με τον κορονοϊό, είπε τα εξής: «Το να έχει ο Παύλος αρνητική άποψη για εμένα, το θεωρώ τίτλο τιμής. Ακόμα μεγαλύτερη τιμή που με ανέφερε πριν το όνομα του πρωθυπουργού. Θα μπορούσαν να απαντήσω πως θα μπορούσα να καλέσω τον κ. Πολάκη σε επιστημονική ‘’μονομαχία’’ για τον κορονοϊό αλλά θεωρώ πως είναι επιστημονικά άοπλος».

Διαβάστε ακόμη: