Όποιος περνάει από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο Δαχτυλίδι, θα έχει ήδη παρατηρήσει ένα τεράστιο «T» που δεσπόζει στη «βιτρίνα» του εμβληματικού κτιρίου του ΟΤΕ, δια του οποίου καταγράφεται η κυριαρχία και η ιδιοκτησία της Deutsche Telekom!

Οι Γερμανοί, που σε γενικές γραμμές πουλάνε παγκοσμίως, έχουν αποκομίσει από τον ΟΤΕ, τεράστια κέρδη, μέρος των οποίων επανεπενδύεται σε αγορές μετοχών του Οργανισμού, επίσης μεγάλες υπεραξίες από τα ακίνητα, καθώς και κέρδη από το ιλιγγιώδες πρόγραμμα προμηθειών, που σχεδόν εξαντλήθηκε!

Παράλληλα οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι κρατάνε επί πολύ καιρό την κεφαλαιοποίηση σε χαμηλά επίπεδα!

Την μετοχή μόνιμα στα κάτω! Αυτό στην πιάτσα αναδύει την οσμή πιθανής δημόσιας πρότασης και εξόδου από το Χρηματιστήριο ή σκέψεις πώλησης, παρά το γεγονός ότι τούτο έχει διαψευστεί αρκετές φορές, χωρίς όμως κανείς σοβαρός στην αγορά να πείθεται!

Είναι ωστόσο λίγο πολύ γνωστό, ότι κορυφαία funds έχουν προσεγγίσει τους Γερμανούς και έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για στρατηγική τοποθέτηση στον Οργανισμό και μάλιστα σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές!

Προς το παρόν η απάντηση ήταν αρνητική…

Το εγχώριο πάντως μάνατζμεντ θεωρείται υπ’ ατμόν, ότι έχει κλείσει τον κύκλο του, με ότι τούτο συνεπάγεται…

Διαβάστε ακόμη: