Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανάφερε ότι «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορωνοϊό», τονίζοντας πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι «η αύξηση, η οποία ήταν πιο μεγάλη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Θα πρέπει να μην πανικοβαλλόμαστε. Πάντοτε ο κορωνοϊός θα κάνει μικροεξάρσεις και υφέσεις».

Αναφερόμενος στο καινούργιο στέλεχος με την ονομασία Ίρις, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι μειώνει λίγο και την ικανότητα της ανοσίας μας να το πιάνει το στέλεχος γι’ αυτό και υπενθύμισε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από το εμβόλιο για τη μεταδοτική νόσο.

Σχετικά με τα όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες για τη νέα μετάλλαξη δήλωσε ότι θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορωνοϊό (Covid 19) που όπως τόνισε, «δεν θα εξαφανιστεί. Εμείς θα πρέπει να μάθουμε να προστατευόμαστε. Ήδη έχουν ανακοινωθεί και έχουν διατεθεί τεράστια κονδύλια από τις ΗΠΑ στην έρευνα για τα εμβόλια, τα μονοκλωνικά αντισώματα και τα φάρμακα για τον κορωνοϊό, που θα βοηθήσουν να αποκτήσουμε και νέα εργαλεία. Μέχρι τότε, το καλύτερο εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι το νέο εμβόλιο που θα έρθει, συν τα αντιικά φάρμακα που είναι ήδη διαθέσιμα».

Διαβάστε ακόμη: