Ένα ακόμη άτομο ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, στις 10 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερος ο 17χρονος που απολογήθηκε για την επίθεση σε βάρος του γενικού γραμματέα του ΜεΡΑ 25. Ο κατηγορούμενος, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Την περασμένη Παρασκευή, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Γιάνη Βαρουφάκη στην 1η ανακρίτρια Ανηλίκων.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ούτε αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του σημείωσε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Ο κ. Βαρουφάκης έστρεψε στα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό, την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. «Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας» είπε μεταξύ άλλων.

 

 

Διαβάστε περισσότερα