Επεισόδιο σημειώθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, με πρωταγωνιστή τον Γενικό Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 20 άτομα πλησίασαν έξω από το εστιατόριο Γιάντες και αφού προπηλάκισαν τον Γιάνη Βαρουφάκη φέρεται να χειροδίκησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε στο πρόσωπο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία, ενώ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένη μύτη.

Εκείνη την ώρα ο Γ. Βαρουφάκης δειπνούσε με στέλεχος του DiEM25 μετά την τριήμερη συντονιστική που είχαν. Η ομάδα περίπου 10-20 ατόμων που συγκεντρώθηκε απ’ έξω του φώναζαν: «Βγες έξω εσύ που ψήφιζες μνημόνια». Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πράγματι βγήκε για να συζητήσει μαζί τους. Τότε, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες τον περικύκλωσαν και ένας τον χτύπησε στο πρόσωπο, ενώ άλλοι τον προπηλάκιζαν.

Υποβάλλεται σε απεικονιστικές εξετάσεις μήπως υπάρχει κάποιο εσωτερικό τραύμα, ενώ, αντιμετωπίστηκε η αιμορραγία στη μύτη και τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα, δεν χρήζει νοσηλείας και εφόσον διενεργηθούν και οι απεικονιστικές εξετάσεις και είναι καλές, θα λάβει οδηγίες και θα αποχωρήσει.

Οικονόμου: Στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου -Βαρουφάκη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βαρουφάκη προκειμένου να έχει απευθείας εικόνα για το τι συνέβη και την κατάστασή του, ενώ του ευχήθηκε περαστικά .

Γεωργιάδης: Εύχομαι περαστικά στον Γιάνη Βαρουφάκη

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε στο twitter: «Εύχομαι περαστικά στον @yanisvaroufakis⁩»

Η επίθεση που είχε δεχθεί ο Βαρουφάκης έξω από το Γιάντες το 2015

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο εστιατόριο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Μάντζος – ΠΑΣΟΚ: Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής δεν θα περάσει

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος σε ανάρτησή του τόνισε πως ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής δεν θα περάσει.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του @yanisvaroufakis. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει».

Φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, λέει το ΜέΡΑ25

Για μία φασιστική επίθεση από προβοκάτορες τραμπούκους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη το 2015

Τότε, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους είχαν μπει στο εστιατόριο και πέταξαν ένα μπουκάλι νερού προς αυτούς και του φώναξαν να φύγει από τα Εξάρχεια, όπως είχε διηγηθεί ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο iefimerida.gr. «Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το μαγαζί και αρκετοί από αυτούς περίμεναν έξω στον πεζόδρομο. Μετά από 15 λεπτά αποχώρησε και ο κ. Βαρουφάκης οποίος ανέβηκε στη μηχανή μαζί με τη γυναίκα του. Την ώρα που πήγε να φύγει κάποιοι του επιτέθηκαν φραστικά και τότε ο Υπουργός έσβησε τη μηχανή και κατέβηκε, λέγοντας τους αν θέλουν να συζητήσουν ή να τον χτυπήσουν. Η συζήτηση κράτησε 20 λεπτά και λίγο πριν τη μία αποχώρησε» δήλωσε.

Μιλώντας για την επίθεση, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει, την επόμενη ημέρα: «Δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής “αποδόμησής” μου των τελευταίων ημερών».

«Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα», είχε προσθέσει.

Διαβάστε περισσότερα