Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια. Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, με εμφανή τα σημάδια των χτυπημάτων που δέχθηκε στο πρόσωπό του, επέμεινε στην εκδοχή ότι ο δράστης που τον χτύπησε ήταν ηλικίας 25-27 ετών.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος του είπε πως όταν άκουσε τις φωνές τους είπε ότι θα έρθει μόνος του έξω. «Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα «προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;» είπε στον ΑΝΤ1 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε χειρουργικά τα χτυπήματα που δέχθηκε στη μύτη υποστηρίζοντας ότι από την ομάδα των ανθρώπων που τον χτύπησαν ακούστηκε η φράση «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια».

«Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου» συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «ο πιτσιρικάς (σ.σ. ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδόρος».

Στην ερώτηση, δε, γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς».

Έξι κατάγματα στη μύτη

Το προηγούμενο τριήμερο, ο Γιάνης Βαρουφάκης, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής. Χθες, ο γραμματέας του κόμματος, επισκέφθηκε ξανά το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αφαίρεσε τον νάρθηκα που του είχαν τοποθετήσει στη μύτη οι γιατροί.

Σύμφωνα με τη διάγνωση έχει υποστεί σε έξι διαφορετικά σημεία κάταγμα στη μύτη. Ο ίδιος συνεχίζει να αναρρώνει και ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών του, ώστε να επανέλθει πλήρως σε κανονικούς ρυθμούς. Απαντώντας σε ανάρτηση ακολούθου του στο twitter, δήλωσε πως είναι κοντά στην ανάρρωση και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τη σύλληψη των δραστών. Ο ίδιος περίμενε ότι την Δευτέρα θα τον καλούσαν εκ νέου για κατάθεση, όμως κάτι τέτοιο, μέχρι στιγμής δεν συνέβη.

Διαβάστε περισσότερα