Οι μετοχές της Urban Outfitters σημείωσαν άνοδο περίπου 8% στην αγορά της Νέας Υόρκης ύστερα από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street

Η σύγκριση με βάση μια έρευνα αναλυτών της Refinitiv:

  • Κέρδη ανά μετοχή: 56 σεντς έναντι αναμενόμενων 35 σεντ
  • Έσοδα: 1,11 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 1,09 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν

Τα αναφερόμενα καθαρά κέρδη της εταιρείας για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Απριλίου ήταν 52,82 εκατομμύρια δολάρια, ή 56 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 31,53 εκατομμύρια δολάρια ή 33 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 1,11 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά περίπου 6% από 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ορισμένοι λιανέμποροι επωφελούνται από τη σταθερότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού και τα μειωμένα έξοδα μεταφοράς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα περιθώρια κέρδους τους, εάν είναι σε θέση να κρατήσουν το όριο στις προσφορές.

Το Urban Outfitters είναι ένας απ αυτούς. Άλλοι λιανέμποροι του κλάδου ένδυσης και υπόδησης, όπως η Foot Locker, είδαν τα περιθώρια κέρδους τους να μειώνονται λόγω των προσφορών και της επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών. Εν τω μεταξύ, οι Urban Outfitters είδαν τα περιθώρια να αυξάνονται κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες λόγω της υψηλότερης σήμανσης των εμπορευμάτων λόγω του χαμηλότερου κόστους μεταφοράς. Η εταιρεία είπε ότι τα περιθώρια κέρδους επωφελήθηκαν επίσης από τα χαμηλότερα σημάδια στα εμπορικά σήματα Anthropologie και Free People.

Διαβάστε περισσότερα