Η Unilever PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι διόρισε τον Hein Schumacher ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της, αντικαθιστώντας τον Alan Jope ο οποίος είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί από την εταιρεία με σκοπό να συνταξιοδοτηθεί μέσα στο 2023.

Ο αγγλο-ολλανδικός όμιλος καταναλωτικών ειδών-που κατέχει χαρτοφυλάκιο με 400 μάρκες εκ των οποίων κορυφαίες στον κλάδο τους όπως το παγωτό Ben & Jerry’s, το σαπούνι Dove και τα προϊόντα καθαρισμού Cif και Domestos- είπε ότι ο κ. Schumacher θα διοριστεί Διευθύνων Σύμβουλος την 1η Ιουνίου

Ο 51 ετών, Schumacher εντάχθηκε στη Unilever τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ως μη εκτελεστικός διευθυντής και σήμερα είναι ο επικεφαλής της ολλανδικής γαλακτοκομικής επιχείρησης FrieslandCampina. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρώτη φορά που η Unilever προσλαμβάνει σε κορυφαία θέση  στέλεχος που δεν είναι της Unilever.

Στέλεχος με μεγάλη εμπειρία

Ο Schumacher, ο οποίος ήταν στο παρελθόν στην Royal Ahold NV, εργάστηκε επίσης για την H.J. Heinz για μια δεκαετία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία. Ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής επενδυτής Nelson Peltz, ο οποίος ηγείται της επενδυτικής Trian Partners, δήλωσε ότι υποστηρίζει σθεναρά τον Schumacher “ως τον νέο μας Διευθύνοντα Σύμβουλο και ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά μαζί του για να προωθήσει σημαντική βιώσιμη αξία για τους μετόχους”. Ο Peltz έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Unilever τον Ιούλιο, αφού αποκαλύφθηκε στις αρχές του περασμένου έτους ότι είχε δημιουργήσει μερίδιο στην εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: