Το «Χρυσόμαλλον Δέρας» της Ένωσης Εφοπλιστών και διακαής πόθος του πρώην προέδρου κ. Θόδωρου Βενιάμη, κατέστη δυστυχώς ανεκπλήρωτος. Με επιστολή του προς τα μέλη της Ένωσης, η οποία διέρρευσε επιλεκτικά σε ΜΜΕ, την οποία υπογράφει ο πρώην Πρόεδρος και όχι η κυρία Τραυλού, ενημερώνεται το σώμα των εφοπλιστών ότι το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στον Πειραιά, το οποίο προοριζόταν για να καταστεί νέα έδρα της Ένωσης, δεν περιήλθε στην κατοχή του σωματείου των εφοπλιστών αλλά πλειοδότης στην διαδικασία που ακολουθήθηκε από την ΤτΕ αναδείχθηκε κάποιος τρίτος εφοπλιστής, για τον οποίο αφήνονται υπαινιγμοί τόσο για εσωτερική πληροφόρηση (δεν αποτυπώνεται η προσέγγιση αυτή εγγράφως) όσο και για αντιδεοντολογική συμπεριφορά!

Σε επικοινωνία μας με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος ενημερωθήκαμε ότι πλειοδότης αναδείχθηκε ο εφοπλιστής Μπακολίτσας, ο οποίος ωστόσο είναι και κατασκευαστής καθώς διαθέτει τεχνική εταιρία ενώ εμπλέκεται ενεργά με το real estate!

Οι ίδιοι κύκλοι της ΤτΕ σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί «εσωτερικής πληροφόρησης», τόνισαν ότι η απόσταση μεταξύ των δύο προσφορών ήταν πολύ μεγάλη και όχι οριακή, που να δικαιολογεί τέτοιες υπόνοιες, περίπου 1 εκατ. δολάρια καθώς ο Μπακολίτσας υπέβαλε προσφορά της τάξης των 4,2 εκατ. ενώ η Ένωση 3,3 εκατ!

Επιπροσθέτως από την Τράπεζα της Ελλάδος κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν γνώση ότι εύλογο τίμημα θα ήταν πάνω από τα 3,6 εκατ. ευρώ!

Πάντως αξίζει να σημειωθεί και μια άλλη, πολιτική – συνδικαλιστική εκδοχή της υπόθεσης!

Ο εφοπλιστής Μπακολίτσας ήταν υποψήφιος για το ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών το οποίο αναδείχθηκε κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες.

Ο κ. Μπακολίτσας, προφανώς δεν ανήκε στον πυρήνα της νέας εξουσίας της Ένωσης, με αποτέλεσμα μεταξύ 42 υποψηφίων να έρθει 42ος!!!

Ο «Τελευταίος των Εφοπλιστών» σε μια παράφραση του αριστουργήματος του Τζέιμς Φέριμορ Κούπερ «ο Τελευταίος των Μοικανών», φέρεται να πήρε την …εκδίκηση του για την εκλογική «ταπείνωση»! Λέτε;

Η φάμπρικα των ανώνυμων καταγγελιών στο ξέπλυμα και τις Αρχές! Οι δήθεν αποκαλυπτικές επιστολές, που «παραδίδονται» στο χέρι και ο ύποπτος ρόλος «δημοσιογράφων» και λοιπών νταραβεριτζήδων της εξουσίας!

Για να ξέρετε, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών επιχειρηματικών – και όχι μόνο- συμφερόντων, με σημείο αναφοράς το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης κάνουν λόγο για καταιγισμό ανώνυμων (κυρίως) αλλά και επωνύμων καταγγελιών στην αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα, αλλά και σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, ως επί το πλείστον φορολογικές, όπου η κάθε πλευρά καταγγέλει την άλλη για διακίνηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες!

Η οξεία αυτή σύγκρουση αντιτιθέμενων συμφερόντων που θεωρούν πως η κάθε πλευρά υπονομεύει την άλλη με κάθε τρόπο, βρίσκεται πλέον στα χέρια της αρμόδιας αρχής η οποία καλείται να αξιολογήσει (χωρίς αποκλεισμούς και επιλεκτικές συμπεριφορές) στο σύνολο τους τις καταγγελίες, να διερευνήσει την βασιμότητα τους, αλλά και την προέλευση τους καθώς ενίοτε οι διάφοροι νταραβεριτζήδες της αγοράς, γνωστοί τοκιστές και σουλατσαδόροι, αφού πρώτα κάνουν τα …δικά τους, προσπαθούν να βγουν κι από πάνω!

Το ζήτημα βεβαίως είναι πως η ιστορία αυτή έχει εξελιχθεί σε …φάμπρικα για τους διαχρονικούς ρουφιάνους του συστήματος, που μέσα από «καρφώματα», ραδιουργίες και συνήθως κατασκευασμένες κατηγορίες επιδιώκουν να προκαλέσουν μείζονος σημασίας ζητήματα – χτυπήματα σε «εχθρούς», αντιπάλους ή ανταγωνιστές!

Και σε όλο αυτό το διαχρονικό σκηνικό, ρόλο φέρονται να παίζουν και εξειδικευμένοι στην αποστολή «ανώνυμων» καταγγελιών δημοσιογράφοι, που κατ’ επάγγελμα λασπολογούν και «εκτελούν συμβόλαια», αλλά και πάσης φύσης νταραβεριτζήδες της εκάστοτε εξουσίας!

Το …κακό έχει παραγίνει, αφού οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν, συνιστούν θέμα ημερήσιας διάταξης και συνήθως παραδίδονται από «χέρι σε χέρι», μολονότι …ανώνυμες!

Και στη συνέχεια οι … «δημοσιογράφοι» που έχουν πληροφορηθεί από την …πιάτσα το περιεχόμενο των καταγγελιών (που οι ίδιοι έγραψαν), αρχίζουν τα τηλεφωνήματα και τις πιέσεις σε ελεγκτές και μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για τη διενέργεια ελέγχων!!! Τόσο ωραία… Αυτά προς το παρόν! Συνεχίζεται …

Ο …καφετζής της Χαριλάου Τρικούπη, οπαδός της Νάπολι και της κονόμας, που θέλει να γίνει νταραβεριτζής – διαπλεκόμενος, δεχόταν ευχές!

Σας έχουμε εγκαίρως και σε ανύποπτη χρονική στιγμή θέση το ερώτημα, ποιον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ αποκαλούν στην Χαριλάου Τρικούπη, καφετζή; Γιατί άραγε; Τι σχέση ή τι εμπλοκή μπορεί να έχει το δήθεν σοβαρό (με ποιότητα και κουλτούρα!!!) στέλεχος, με την αντιπροσωπεία καφέδων;

Αληθεύει ότι …εσχάτως έγινε και οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι; Ποιος είναι ο λόγος;

Ο …Νάπολιτάνος καφετζής της Χαριλάου Τρικούπη, ο οποίος επί ηγεσίας Ανδρουλάκη «λύνει και δένει», εσχάτως νταραβερίζεται στον υπέρτατο βαθμό, έχοντας ως σκοπό της ζωής του, πέραν της κονόμας, να γίνει και …ψεύτο-διαπλεκόμενος! Τρομάρα του…

Παρεμπιπτόντως χθες δεχόταν ευχές! Όχι δεν τον λένε Κυριάκο, μην μπερδεύεστε…

Κουίζ για πολύ μυημένους: Ποιον …υπουργό «κατσάδιασε» πολύ άσχημα ο πρωθυπουργός;

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι ο πρωθυπουργός κατσάδιασε πολύ άσχημα πρώην στενό του συνεργάτη ο οποίος έχει αναλάβει κυβερνητική θέση σε υπουργείο! Τους λόγους του ξεσπάσματος του πρωθυπουργού δεν τους μάθαμε ακόμη … Πιθανόν ωστόσο να συνδέεται με το επίκαιρο ζήτημα των εκλογών και των δημοσκοπήσεων…

Ελληνικό: Το εμπόριο γης, οι προκαταβολές και οι ενισχύσεις 2 τουλάχιστον τραπεζών!

*** Αυτό το μεγάλο πρότζεκτ, το Ελληνικό, που το Δημόσιο το έδωσε στον Λάτση, στη Lamda Development, έχει πολλά να μας μάθει, να μας διδάξει, για το ποια είναι η έννοια και η ουσία μιας επένδυσης, για τα ποσά που διαθέτει ή δεν διαθέτει ο επενδυτής, τελικά ποια κεφάλαια είναι δικά του και ποια άλλων, αυτών που πράγματι έχουν ρευστότητα και το αποδεικνύουν (π.χχ. Κωνσταντακόπουλος) και δεν καταφεύγουν κάθε τρεις και λίγο σε διάφορες επιλογές, που απλώς αποδεικνύουν ότι εδώ, μάλλον εμπόριο γης και διαμερισμάτων γίνεται, με όπλο τις προκαταβολές πελατών και τις ενισχύσεις δύο τουλάχιστον τραπεζών

Τα 122 στρέμματα στη Βουλιαγμένη και οι αποτιμήσεις

*** Πως μου προέκυψε αυτή η καταγραφή, θα μου πείτε. Έβλεπα την ανακοίνωση της Lamda Development για την πώληση στη θυγατρική της Lamda Vouliagmenis μίας έκτασης 122 στρεμμάτων, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί ομώνυμο εμπορικό κέντρο. Η αξία της συναλλαγής αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή, σε 148, 6 εκατ. ευρώ, ήτοι σε 1,2 εκατ. ευρώ το στρέμμα!!!

*** Άρχισα να σκαλίζω το αρχείο μου, για να φρεσκάρω τις αντιδράσεις και τα όσα έλεγαν όταν έγινε η μεταβίβαση όλης της έκτασης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και πόσο υπολόγιζαν την αξία της γης διάφοροι εκτιμητές. Και έπεσα πάνω στο καλύτερο. Στην εκτίμηση του ΣΔΟΕ, όχι όποιου κι όποιου.

Η προσέγγιση του ΣΔΟΕ!

*** Το ΣΔΟΕ λοιπόν έλεγε ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να ζητήσει ένα τίμημα από 2,5 μέχρι και 4,5 (!!!) φορές περισσότερο από τα 900 εκατ. ευρώ που κλείστηκε τελικά η πώληση-παραχώρηση.

*** Για πολλαπλασιάστε τώρα τα 6.200 στρέμματα της όλης έκτασης του Ελληνικού, επί 1,2 εκατ/στρέμμα; Έχουμε ένα αποτέλεσμα που λέει πάρα πολλά, 7,44 δισ. ευρώ!!! Θα μου πείτε άλλη η αξία είχε τότε η εν λόγω έκταση και άλλη τώρα. Να συμφωνήσω. Αλλά, 8 (!!!) φορές πάνω, έτσι…αέρα; Για σκεφτείτε το…

Η Ενεργειακή κρίση, η τροπολογία, η ΕΕ και η κλιματική αλλαγή

*** Όταν οι καταλυτικές ανατροπές, για τις οποίες διόλου δεν είσαι άμοιρος ευθυνών, σε υποχρεώνουν να κάνεις το μαύρο, άσπρο και τις επενδύσεις σε πυρηνική ενέργεια και φυσικό αέριο, βιώσιμες και απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Την καταδικαστική για τους στόχους της απεξάρτησης του πλανήτη, από πυρηνικά και υδρογονάνθρακες-ορυκτά καύσιμα, τροπολογία, την ψήφισαν οι ευρωβουλευτές, σημειώστε το. Δεν υπάρχει ελπίδα για τον πλανήτη, όταν αυτά τα αποφασίζει η πολιτισμένη και προηγμένη Ευρώπη…

Τι σηματοδοτεί η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

*** Άλλος ένας πονοκέφαλος για την Ευρώπη. Η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, πέραν των άλλων συνεπειών που προκαλεί στις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης, συντελεί στην αύξηση της τιμής και του πετρελαίου, οι συναλλαγές του οποίου γίνονται ή υπολογίζονται σε δολάρια. Αν συνεχιστεί η υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος, αντιλαμβάνεστε ότι ο μαύρος χρυσός θα γίνεται ολοένα και ακριβότερος, προοιωνίζοντας ένα…μαύρο χειμώνα, για τους πολίτες της Ευρώπης που το χρειάζονται για τη θέρμανση των σπιτιών τους

*** Αυτά και για σήμερα, καλή σας ημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Και μάλλον η βροχή που έρχεται στο προσεχές τριήμερο, δεν μας σώζει.