Ένα άνευ προηγουμένου κερδοσκοπικό παιχνίδι στις πλάτες της δημόσιας περιουσίας ενορχήστρωσαν – όπως αποδεικνύεται – ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς και η περίφημη Goldman Sachs επικεφαλής της οποίας είναι στη χώρα μας -και όχι μόνο- ο γνωστός Χάρης Ηλιάδης.

Κατά το πρόσφατο placement για την διάθεση του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας τον περασμένο Νοέμβριο, αμφότερες οι δύο «άπληστες» πλευρές και με δικαιολογία την ανάγκη για αυξημένη υπερκάλυψη της έκδοσης ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, πίεσαν για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης όσο χαμηλότερα γινόταν και μάλιστα παρά το γεγονός ότι στο σύνολο τους οι εκθέσεις των διεθνών αναλυτών έδιναν σαφώς υψηλότερες τιμές.

Για να ακριβολογούμε το δίδυμο της απληστίας μεθόδευσε, πίεσε και πέτυχε τιμή για την διάθεση του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατείχε το ΤΧΣ στα 5,30 ευρώ όταν η αγορά θεωρούσε εύλογο ένα τίμημα ακόμη και ένα ευρώ υψηλότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και το υψηλό εύρος της έκδοσης ήταν 5,44 ευρώ αλλά επιλέχθηκε χαμηλότερη τιμή για να προσελκύσει – όπως γράφτηκε – μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε και μέσα σε λίγες εβδομάδες τόσο οι ίδιοι όσο και οι καλά «ενημερωμένοι» φίλοι και πελάτες τους, αποκομίζουν ήδη τεράστιες υπεξαξίες, με δεδομένο ότι το ελληνικό χρηματιστήριο «σκαρφάλωσε» χθες στα υψηλά δεκαετίας και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας «φλερτάρει» με τα 7 ευρώ.

Αμφότεροι παράλληλα είχαν εσωτερική πληροφόρηση και για δύο σημαντικά νέα που αφορούν την τράπεζα και συγκεκριμένα τους μετόχους και πιο συγκεκριμένα το «πράσινο» φως από τον SSM στο αίτημα της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για διανομή, μετά από πολλά χρόνια, μερίσματος από τα κέρδη του 2023 και φυσικά πότε ακριβώς θα τρέξει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Ο Ιθύνων νους του κερδοσκοπικού παιχνιδιού, όπως πληροφορείται η στήλη, και μέτρ του είδους, έχοντας και τις πλάτες του κολλητού του φίλου Παύλου Μυλωνά, και την διοίκηση του ΤΧΣ να μην θέτει ουσιαστικά εμπόδια στο βωμό της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, δεν δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει μια ακόμη «μπάζα» για να χρηματοδοτήσει τον «βίο» του εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Εθνική Τράπεζα: Τι είναι αυτό το «πολύ μεγάλο», που θα ανακοινωθεί στις 10 Νοεμβρίου;

Το εφ’ άπαξ του Μυλωνά και η επιλεκτική δωρεάν διανομή πακέτων μετοχών αξίας 95 εκατ. ευρώ σε ημέτερα στελέχη της Διοίκησης της Εθνικής!

«Μπάζα» που συσωρεύσει συστηματικά το τελευταίο διάστημα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς ενόψει – όπως όλες οι πληροφορίες καταλήγουν – της «συνταξιοδότησής» του.

Η αγορά είναι πλέον πεπεισμένη ότι τον Ιούνιο ο Πρωθυπουργός θα του «ανοίξει» την πόρτα και μάλιστα όχι με την αστική ευγένεια που τον χαρακτηρίζει γεγονός που ο Μυλωνάς ήδη γνωρίζει και ετοιμάζει το χρυσό «πακέτο» του.

Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο η «αρπαχτή» που έστησε με την Goldman Sachs μέσω του πρόσφατου placement της Εθνικής Τράπεζας καθώς προηγήθηκε ο σχεδόν διπλασιασμός του μισθού του σε περισσότερα από 600 χιλιάρικα τον χρόνο αλλά ακολούθησε και η επιλεκτική και δωρεάν διανομή τεράστιου πακέτου δωρεάν μετοχών στον ίδιο και σε ορισμένα διοικητικά στελέχη του περιβάλλοντός του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μυλωνάς προχώρησε πρόσφατα σε επιλεκτική και δωρεάν διανομή μεγάλων πακέτων μετοχών συνολικής αξίας 95 εκατ. ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) σε μέλη της Διοίκησης και σε ανώτερα στελέχη της τράπεζας με αποκλειστικό κριτήριο το γεγονός ότι βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών του.

Κίνηση που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε έκρηξη των εργαζομένων και πλήθος σκωπτικών σχολίων σε όλο το φάσμα του τραπεζικού συστήματος.

Πρόκειται για 137 «φίλους» του Διευθύνοντος σε όλο τα φάσμα της Διοικητικής πυραμίδας από Γενικούς Διευθυντές και βοηθούς Γενικούς Διευθυντές μέχρι Διευθυντές Διοίκησης και ορισμένους Τομεάρχες.

Για να γίνει αντιληπτό το ύψους του «δώρου» που έκανε στον εαυτό του και στους φίλους του ο Π. Μυλωνάς, μόνο σε έναν από τους πλέον «αδικημένους» Διευθυντές Διοίκησης έδωσε 13.600 δωρεάν μετοχές αξίας σε τρέχουσες τιμές 95.000 ευρώ περίπου.

Οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ποια μπορεί είναι τα ποσά που μοίρασε στον εαυτό του αλλά και σε πιο υψηλόβαθμους φίλους και ειδικούς συνεργάτες. Όσα και να πείτε μέσα θα πέσετε. Λεφτά για λίγους … υπάρχουν και μάλιστα πολλά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας αξιοποίησε την απόφαση της φετινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και του ΔΣ της τράπεζας να δοθούν δωρεάν τμηματικά έως 13.720.727 μετοχές, που αντιστοιχούν σε 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πρόκειται για μετοχές από το χαρτοφυλάκιο ιδίων μετοχών που διαθέτει ή θα δημιουργήσει η τράπεζα, πραγματοποιώντας αγορές μέσω χρηματιστηρίου.

Το «παιχνίδι» με τις θυγατρικές των μεγάλων ομίλων και το «φόρτωμα» με δάνεια!

Το «πάρτι» στις αγορές και γιατί το ρολόι μπορεί να γυρίσει 30 χρόνια πίσω – Κρίσιμες ημερομηνίες οι 17 – 19 Ιανουαρίου με το Roadshow της JP Morgan στην Αθήνα και 23 Ιανουαρίου με την Investor Day της ΔΕΗ στο Λονδίνο!

Σε δυο «στρατόπεδα» φαίνεται πως χωρίζονται για ακόμη μια φορά οι επενδυτές στο Ελληνικό χρηματιστήριο.

Το «γκρούπ» των απαισιόδοξων πυροδοτούν το τελευταίο διάστημα ορισμένες απόψεις οικονομολόγων (και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού) οι οποίοι περιμένουν σοβαρή διορθωτική κίνηση το νέο έτος, κάνοντας, μάλιστα, λόγω για κραχ που θα μπορούσε να λάβει και τη μορφή ντόμινο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 το ΧΑ πραγματοποίησε μια «τρελή κούρσα» καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 40% που αποτέλεσαν την τρίτη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως.

Την άποψη της «διορθωτικής κίνησης» υποστηρίζει μια μεγάλη μερίδα αναλυτών οι οποίοι σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι πάντα στην αγορά «ότι ανεβαίνει κατεβαίνει». Βέβαια, είναι διαφορετική μια διορθωτική κίνηση -που όπως λένε ορισμένοι- είναι και καλοδεχούμενη και διαφορετικό ένα sell off το οποίο θα βασιστεί μάλιστα στην επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Το «ρολόι» γυρίζει 30 χρόνια πίσω (;)

Μια από τις πρώτες «Κασσάνδρες» είναι η Παγκόσμια Τράπεζα η οποία επισημαίνει σε report της ότι η παγκόσμια οικονομία θα σημειώσει το χειρότερο εξάμηνο των τελευταίων 30 ετών, κυρίως λόγω της επιβράδυνσης στην παραγωγή, του υψηλότερου κόστους δανεισμού αλλά και των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων. Σύμφωνα με την έκθεση το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να καταγράψει άνοδο 2,4% το 2024, έναντι  2,6% το περυσινό έτος, έναντι 3% το 2022 και 6,2% το 2021, όταν υπήρξε ανάκαμψη μετά το τέλος της πανδημίας.

UBS

Τα τρία σενάρια της UBS

Μικρή πιθανότητα έχει και το ένα (αυτό της «ανώμαλης προσγείωσης») από τα τρία σενάρια της UBS για την πορεία των αγορών τη νέα χρονιά. Η τράπεζα δίνει πιθανότητα μόλις 20% στο ανοδικό σενάριο και 20% σε «βίαιη» πτώση την οποία θα οδηγήσει μια μέτρια ύφεση στις ΗΠΑ με «οδηγό» την επιβράδυνση της ανάπτυξης. Με βάση αυτό το σενάριο οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι μετοχές θα είχαν έντονα αρνητικές αποδόσεις, ενώ τα ομόλογα έντονα θετικές καθώς παραδοσιακά αποτελούν «καταφύγιο» σε εποχές αναταράξεων.

Σίγουρα, το βασικό σενάριο, στο οποίο δίνει ποσοστό 60%, αναφέρει μια ήπια διόρθωση, πληθωρισμό που υποχωρεί προς τον στόχο που έχει θέσει η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα και μια ύφεση που… προσπερνάνε οι ΗΠΑ την τελευταία στιγμή.

Γιατί να αισιοδοξεί η Λεωφ. Αθηνών

Στα δικά μας και παρά το ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει σημαντική διορθωτική κίνηση σχεδόν με το… καλημέρα τη νέα χρονιά διαφαίνεται μια καλή πορεία μέχρι νεοτέρας. Το ενδιαφέρον των ξένων δημιουργεί μια νέα δυναμική την οποία, ωστόσο, τροφοδοτεί και το θετικό momentum διεθνώς. «Αφέτες» λίγο πριν φύγει το 2023 οι οίκοι αξιολόγησης οι οποίοι άναψαν το «πράσινο φως» με τα διθυραμβικά τους σχόλια δίνοντας την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς οι ξένοι «ποντάρουν» στο Ελληνικό Χρηματιστήριο μέσω των τραπεζικών μετοχών κάτι που φαίνεται και στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο τραπεζικός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση ενισχύεται 1,59%, ενώ σε διάρκεια 30 ημερών 6,20% και στο 3μηνο κατά 27,47%.

«Ποδαρικό» για τον τραπεζικό κλάδο κάνει η Jefferies η οποία αναφέρει σε ανάλυσή της ότι συνεχίζει να βλέπει περαιτέρω περιθώρια ανόδου για τον εγχώριο κλάδο και μετά την υπεραπόδοση του 2023. Προχωρά, μάλιστα, σε μια σημαντική αύξηση στις τιμές – στόχους των 4 συστημικών τραπεζών αναβαθμίζοντας σε «buy» (αγορά) τις Alpha, Eurobank και Πειραιώς. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή υπήρχε από πριν για τη μετοχή της Εθνικής που αποτελεί το «top pick» του οίκου.

Οπως επισημαίνει η Jefferies, οι δείκτες NPE συνεχίζουν να μειώνονται με μέσο όρο 5% για τις ελληνικές τράπεζες στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2023 και έχουν επικεντρωθεί στην περαιτέρω πτώση τους. Το κόστος κινδύνου (CoR) άρχισε επίσης να εξομαλύνεται και να μειώνεται από τον μέσο όρο των 160 μ.β. το 2018-2022 με προσδοκίες για ένα επίπεδο της τάξης των 80 μ.β. το 2023 και τις εκτιμήσεις του οίκου να το τοποθετούν στις 65 μ.β. το 2025.

Αυτό που αξίζει, ίσως λίγο περισσότερο να σημειωθεί είναι πως ο οίκος «βλέπει» διανομή μερίσματος για τα κέρδη του 2023 με τους δείκτες πληρωμών να αυξάνονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου (15-20% αρχικό επίπεδο payout).

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημαντική προσπάθεια συντήρησης των 1.180 μονάδων για το Γ.Δ

Που μπαίνει ο πήχης

Λεπτές, υποστηρίζει ότι είναι οι ισορροπίες στην Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά η FastFinance η οποία τοποθετεί το «μαξιλάρι» για το Γενικό Δείκτη στις 1.334 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης έγραψε στο ταμπλό υψηλά στις 1.348 μονάδες κλείνοντας πάνω από τις 1.340 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι η ζώνη του 1351 είναι προηγούμενο μεγάλο μας υψηλό.

Οι αποδόσεις της αγοράς ξεπερνούν το 4% τον τελευταίο μήνα, ενώ σε τριμηνιαία βάση προσεγγίζουν το 20%. Όπως λένε οι οικονομολόγοι της Χρηματιστηριακής «στο επίκεντρο εξακολουθούν να βρίσκονται οι τράπεζες που θα συνεχίσουν να έχουν αναβαθμίσεις σε όλη την διάρκεια του έτους. Μην ξεχνάμε ότι έχουν πάρει και θα πάρουν σημαντικά πακέτα οι ξένοι».

Το βλέμμα στα Roadshows

Τα επενδυτικά «ραντεβού» σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα στην αγορά. Την αρχή κάνει η το Roadshow στην Αθήνα που θα διεξαχθεί στις 17-19 Ιανουαρίου υπό την αιγίδα της JP Morgan. Όπως αναφέρουν και οι παράγοντες της αγοράς το «asset Ελλάδα» συνεχίζει να πουλάει και οι ξένοι ποντάρουν στην συνέχεια της οικονομικής ανάπτυξης. Εκτός του τραπεζικού κλάδου, που όπως είπαμε βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, οι ξένοι κοιτάζουν σταθερά μεγάλες εταιρίες του ευρύτερου κατασκευαστικού κλάδου και ακινήτων καθώς και το «βαρύ πυροβολικό» της αγοράς (ΟΠΑΠΟΤΕΕΧΑΕΔΕΗ κ.ά).

Τη «σκυτάλη» από την Αθήνα παίρνει η ΔΕΗ η οποία θα ανακοινώσει το 5ετες επιχειρηματικό της σχέδιο ανάπτυξης στις 23 Ιανουαρίου στο «Investor Day» στο Λονδίνο. Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί μια «αθόρυβη» ανοδική πορεία υπό το management του Γ. Στάσση η οποία θα της επιτρέψει να παρουσιάσει σημαντικά καθαρά κέρδη την εφετινή χρονιά για πάνω από μια δεκαετία επιβεβαιώνοντας τις δεσμεύσεις της διοίκησης για την οικονομική της ισχύ και τους «πράσινους» στόχους της. Η Επιχείρηση είναι έτοιμη για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της έκλεισε πρόσφατα σημαντικές συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων (απόκτηση της Κωτσόβολος από τη μητρική εταιρεία και εξαγορά της Enel Romania) και προχωρά τον μετασχηματισμό της σε κορυφαία εταιρεία «net zero» της ΝΑ Ευρώπης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τον «χορό» των Roadshows θα κλείσει για τον Ιανουάριο η JPMC στη Νέα Υόρκη στις 24 – 25 του μηνός.

Ο «Αλχημιστής» Στάσσης: Μετέτρεψε σε χρυσό τα σκουπίδια που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Μίνι πολυεθνική η ΔΕΗ, αυξήθηκε η περιουσία του Δημοσίου και των μετόχων, πρώτη φορά μέρισμα μετά από 9 χρόνια, τέρμα στα ρουσφέτια και τους κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει από τον συρφετό των Παναγιωτάκηδων, Φάμελων και άλλων αντίστοιχων παραφυάδων του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δήθεν “Golden boys” της ΔΕΗ των οποίων έψαχναν (ανεπιτυχώς) τα πόθεν έσχες (τρομάρα τους), η ιστορία έρχεται από μόνη της να καταδείξει την πραγματικότητα και να δικαιώσει αυτούς που αξίζουν και παράγουν έργο αλλά και να αποδοκιμάσει εκείνους που κατ’ επάγγελμα εκτοξεύουν λάσπη!

Οι αριστερής απόχρωσης υπερασπιστές – επί της ουσίας- των επιχειρηματιών που επιδίωκαν να απαξιώσουν και να κατακερματίσουν την ΔΕΗ προς ίδιον όφελος, είναι πλέον αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα μέσα από την οποία αναδεικνύεται αδιαμφισβήτητα «το θαύμα της ΔΕΗ», που υπό το μάνατζμεντ Στάσση, προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Δημόσια Επιχείρηση από την απαξία αναρριχήθηκε στην κυριαρχία και την πρωτοκαθεδρία όχι απλά της ελληνικής ενεργειακής πραγματικότητας, αλλά της διεθνούς, της Βαλκανικής, της Ευρωπαϊκής!

  • 1. Την ώρα τούτη η ΔΕΗ έχει υπερβεί μέσα από εξαγορές και αναπτυξιακή πολιτική, τα στενά ελληνικά όρια και έχει καταστεί μια ΜΙΝΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ, ένα φαινόμενο επιχειρηματικό που όμοιο του στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχουμε ξαναδεί, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Γ. Στάσσης παρέλαβε «καμμένη γη», τα εναπομείναντα ασημικά της οποίας τα συμφέροντα του χώρου, οι προνομιακοί επιχειρηματίες, ήταν έτοιμοι να κατασπαράξουν!
  • 2. Μέσα από το άριστο μάνατζμεντ και τις ορθολογικές κινήσεις η ΔΕΗ κατάφερε να πολλαπλασιάσει την τιμή της στο Χρηματιστήριο αλλά και την πραγματική της αξία, αυξάνοντας την περιουσία του Δημοσίου αλλά και των μετόχων, θεσμικών και ιδιωτών!
  • 3. Η ΔΕΗ μέσα από απολύτως επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου μαμούθ κατέστη πανίσχυρη χρηματοοικονομικά, ενώ η διαμόρφωση απολύτως υγιούς περιβάλλοντος σε συνάρτηση με τις προοπτικές που διαμορφώνονται, η Macquarie, ένα από τα κορυφαία funds του πλανήτη διέθεσε το ποσόν των 2,1 δις. ευρώ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ένα μειοψηφικό πακέτο δηλαδή χωρίς καμμία επιρροή και παρέμβαση στο μάνατζμεντ. Γεγονός που καταδεικνύει την απόλυτη εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών επενδυτών στην Διοίκηση της εταιρίας!
  • 4. Για πρώτη φορά τα τελευταία 9 χρόνια η ΔΕΗ προχωρεί στην διανομή μερισμάτων, επιβεβαιώνοντας και τυπικά την μεγάλη της επιστροφή στην κυριαρχία και δείχνοντας σεβασμό στις υποσχέσεις προς τους ξένους θεσμικούς, το επενδυτικό κοινό, το δημόσιο αλλά και το Χρηματιστήριο!
  • 5. Η ΔΕΗ αναδεικνύεται την ώρα τούτη για μια ακόμη φορά πρωτοπόρος στην κοινωνική πολιτική, καθώς το πράσινο τιμολόγιο είναι το φθηνότερο στην αγορά, άνω του 20% σε σχέση με τους παρόχους, γεγονός που επιβεβαιώνει την ευαισθησία της Διοίκησης της σε συνάρτηση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τον μέσο φορολογούμενο πολίτη και τα χαμηλά εισοδήματα της κοινωνίας!
  • 6. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θαύμα της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χωρίς πλέον να υφίστανται απεργιακές κινητοποιήσεις και τραγελαφικά φαινόμενα του παρελθόντος, όταν οι κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές έκαναν καταλήψεις στα γραφεία των Διευθυνόντων Συμβούλων και απειλούσαν να κατεβάσουν το ρεύμα!!! Η εποχή αυτή πέρασε ανεπιστρεπτί, και σήμερα οι εργαζόμενοι είναι πλέον μια γροθιά με την Διοίκηση στην προσπάθεια υλοποίησης του κοινού στόχου! Μια επιτυχία εσωτερικής ειρήνης μοναδική!
  • 7. Ταυτόχρονα, μπήκε ένα οριστικό τέλος στα ρουσφέτια, στις εξυπηρετήσεις ημέτερων, ενώ τελείωσε το παραμύθι με τους διαχρονικούς μπαταξήδες, που επί χρόνια κονομούσαν βερεσέ – και απλήρωτα- εις βάρος της επιχείρησης, του ελληνικού λαού και του Δημοσίου!

Επί του προκειμένου, αυτά είναι κύριε Τσίπρα, κύριε Φάμελλε, κύριε Πολάκη και κύριε Παναγιωτάκη τα αποτελέσματα των ενεργειών των Golden Boys της ΔΕΗ, όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλείτε.

Και έχετε ίσως δίκιο, γιατί ο Στάσσης και η παρέα του είναι πράγματι Golden Boys, καθώς μεταμόρφωσαν μέσα σε λίγα χρόνια τα σκουπίδια που παρέλαβαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε χρυσό!

Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον Γιώργο Στάσση ως Αλχημιστή!

Έναν Αλχημιστή της πραγματικότητας και όχι βγαλμένο από το μυθιστόρημα του Κοέλιο …

Μαξίμου: Η έλευση Παπασταύρου, η παραμονή Μπρατάκου και οι πεσμένες μετοχές Σκέρτσου

4 tips: Ένας είναι ο Νο 1 έμπιστος του πρωθυπουργού σε Μαξίμου – Κυβέρνηση και έχει ονοματεπώνυμο 2. Ο Ακης Σκέρτσος έχει γίνει ο πιο φανατικός του Άδωνι 3. Έχει χάσει ερείσματα στο Μαξίμου, ένα σύστημα που ασκούσε εξωθεσμική επιρροή και έκανε εξυπηρετήσεις! Υπήρξε τσακωμός; 4. Η συμβολή του Γ. Μυλωνάκη στον μίνι ανασχηματισμό!

Για να ξέρετε…1)
Μην έχετε καμία μα καμία αμφιβολία. Ο Νο 1 έμπιστος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου και την κυβέρνηση είναι ο Σταύρος Παπασταύρου! Απόλυτα αποδεκτός από όλες τις πτέρυγες…

Για να ξέρετε …2)
Ο Ακης Σκέρτσος έχει γίνει εσχάτως ο πιο φανατικός οπαδός του Αδωνι Γεωργιάδη!

Για να ξέρετε …3)
Ένα «σύστημα» που κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα ασκούσε ισχυρή εξωθεσμική επιρροή στο Μαξίμου, φέρεται να έχει χάσει ερείσματα και μαζί τους την όποια δυνατότητα για πάσης φύσης εξυπηρετήσεις! Αληθεύει ότι υπήρξε ένας καθοριστικός τσακωμός; Και αν ναι, με ποιον;

Για να ξέρετε …4)
Ακούγεται πέριξ του Μαξίμου ότι στον μίνι ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ήταν καθοριστική η συμβολή του ΓΓ της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη, ως προς την υφυπουργοποίηση νέων βουλευτών!

Διαβάστε ακόμη: