Πάλι καλά που μίλησε και κάποιος διότι στο τέλος οι δεξιοί στο υπουργικό συμβούλιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι μειοψηφία, έλεγε βουλευτής σχολιάζοντας την παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός τα έχωσε καλά στην κυβέρνηση για μία σειρά από ζητήματα, ιδιαίτερα ευαίσθητα όπως είναι τα ελληνοτουρκικά και την προσέγγιση που επιχειρεί η Αθήνα απέναντι στην άτακτη Τουρκία και τον Ερντογάν.

Ασφαλώς, είναι και ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στον Γιώργο Γεραπετρίτη που είναι πολύ υπέρ αυτής της ρητορικής την ώρα που ο τούρκος πρόεδρος θέτει πολλά ζητήματα στο τραπέζι και μάλιστα πριν την επίσκεψή του.

Όμως, είναι και ένα μήνυμα αποδοκιμασίας και στον Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Οικονομίας με τον οποίο οι σχέσεις είναι παγωμένες και ανύπαρκτες από παλιά όταν τον έθεσε εκτός υπουργικού συμβουλίου.

Η εμμονή του Χατζηδάκη να τα βάλει με μία προνομιακή για τη ΝΔ τάξη, θεωρεί ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα κοστίσει και ζητάει έξυπνα μέτρα και όχι οριζόντια φορολόγηση.

Τέλος, μιλάει και για την επιμονή Μητσοτάκη να κοιτάζει προς το ΠΑΣΟΚ και όχι προς την ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να καλοδεχτεί στο κόμμα και άλλα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν το θεωρεί κατά ανάγκη λάθος.

Άλλωστε, επί εποχής του ενσωματώθηκαν στο κόμμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά όπως εξηγεί έκανε διεύρυνση και προς τα δεξιά, φέρνοντας στο κόμμα Άδωνι, Βορίδη, Πλεύρη κ.α.

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει γίνει το σπίτι του κάθε σημιτικού, του κάθε Ποταμίσιου.

Η κεντρώα και ενίοτε η προοδευτική ατζέντα έχει γίνει πλέον το ευαγγέλιο της σημερινής ΝΔ γι’ αυτό και ο Σαμαράς επιτίθεται και για το επερχόμενο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα το ψήφισει και προειδοποιεί ότι είναι κατά και της τεκνοθεσίας που κάποιοι πάνε να βάλουν μέσα στο νομοσχέδιο.

Προφανώς, εννοεί τον στενό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη που πιέζει συνεχώς για αυτή την ατζέντα.

Συνολικά ο Σαμαράς επαναφέρει στην τάξη τον Μητσοτάκη για πολλά ζητήματα διότι καλή είναι η διεύρυνση της ΝΔ αλλά υπάρχει κίνδυνος και στα δεξιά της ΝΔ.

Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από εταιρεία Real Estate με έδρα το Λονδίνο. Το ύποπτο έμβασμα των 18.000.000 λιρών ! Οι ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα, οι αντίστοιχες πρακτικές στις Σεϋχέλλες και το έγγραφο του FIU Αγγλίας προς την ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή! Τα πρόσωπα - κλειδιά που εμπλέκονται!

Στον εισαγγελέα η φάμπρικα του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος από εταιρείες Real Estate με έδρα Λονδίνο – Ντουμπάϊ και δεκάδες ΙΚΕ – υποκαταστήματα στην Ελλάδα -Στο κόλπο διευθυντές 2 συστημικών τραπεζών που παρακάμπτουν και δεν ενημερώνουν την ΤτΕ!

Στον εισαγγελέα απέστειλε σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δύο περίεργες υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με έδρα το Λονδίνο και το Ντουμπάϊ, οι οποίες φέρονται να συνδέονται καθώς λειτουργούσαν με πανομοιότυπο τρόπο, στήνοντας μια περίεργη φάμπρικα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσα από ένα πλέγμα δεκάδων εταιριών ΙΚΕ στην Ελλάδα που λειτουργούσαν ως υποκαταστήματα ξένων εταιριών, κυρίως real estate με έδρα το Λονδίνο αλλά και το Ντουμπάϊ! Και στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται γνωστά και επώνυμα πρόσωπα!

Στο κόλπο του ξεπλύματος ως συνεργοί, φέρονται να έχουν εντοπιστεί διευθυντικά στελέχη 2 συστημικών τραπεζικών καταστημάτων καθώς και μίας μη συστημικής που παρανόμως έχουν παρακάμψει τον έλεγχο των Αρχών, μη ενημερώνοντας ως όφειλαν την Τράπεζα της Ελλάδος για τα ύποπτα εμβάσματα!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έδρα του ξεπλύματος είναι Λονδίνο και Ντουμπάϊ και το ξέπλυμα γίνεται στην Ελλάδα μέσω αγοράς ακινήτων στην Μύκονο, αλλά και στις Σεϋχέλλες μέσω αγοράς χρυσού και bitcoin!

Τα εμβάσματα από Αγγλία σε Ελβετία, οι επενδύσεις σε χρυσό και bitcoin αλλά και οι αγορές ακινήτων στη Μύκονο έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα υπό τον κ. Βουρλιώτη που ήδη έχει ανοίξει τους λογαριασμούς της μητρικής εταιρίας, αλλά και των δήθεν υποκαταστημάτων ταυτοποιώντας τους πραγματικούς δικαιούχους!

Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος στον τομέα του Real Estate, με σύνδεση Λονδίνου – Ζυρίχης – Αθήνας – Ντουμπάϊ και εμπλοκή επωνύμων προσώπων, που εμπλέκονται ενεργά, διερευνήθηκε ενδελεχώς από την αρμόδια Αρχή, η οποία και απέστειλε τους δύο συνδεόμενους φακέλους στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αρχίσει να καλεί τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να παράσχουν εξηγήσεις, ενόψει βαρύτατων κακουργηματικών διώξεων που εκτιμάται ότι θα ασκηθούν!

Επιπροσθέτως , σύμφωνα με πληροφορίες του radar, εταιρεία real estate με έδρα στο Λονδίνο αλλά και με γραφεία «φαντάσματα» που λειτουργούν ως δήθεν υποκαταστήματα στην Ελλάδα διερευνάται από το FIU της Αγγλίας για ύποπτες συναλλαγές και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η Επιστολή από το FIU
H Αρμόδια Αρχή στην Ελλάδα έλαβε αναλυτικό έγγραφο από την αντίστοιχη Αρχή της Αγγλίας σύμφωνα με το οποίο ζητούνται στοιχεία για ύποπτες αγοροπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα.

Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να μεταφέρει από την Αγγλία 18.000.000 λίρες σε λογαριασμό της στην Ελβετία τα οποία τα επενδύει σε χρυσό, bitcoin κ.α. και στην συνέχεια με εμβάσματα προς την εταιρεία που διατηρεί στην Ελλάδα προβαίνει σε αγοροπωλησίες ακινήτων.

Ίδια πρακτική ακολουθείται και με την εταιρεία που διατηρεί στις Σεϋχέλλες.

Η Αρχή ήδη έχει ανοίξει τους λογαριασμούς της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ταυτοποιώντας παράλληλα και τους πραγματικούς δικαιούχους της εταιρείας.

Ελέγχονται αγοροπωλησίες που έγιναν με όχι τους συνήθεις όρους της αγοράς, φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που εμπλέκονται στις ανωτέρω συναλλαγές, ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς της και έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων.

Ο ανωτέρω φάκελος με αναλυτικές πληροφορίες θα σταλεί στην αντίστοιχη αρχή της Αγγλίας ενώ στην Ελλάδα θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, που ήδη έχουν προωθηθεί αρμοδίως!

Οι (πρώην) τραπεζίτες με τα funds!

Ένα εκ των κορυφαίων fund του πλανήτη, με ενεργό συμμετοχή σε πλήθος επενδύσεων στη χώρα μας, φέρεται δυσαρεστημένο με την κυβερνητική ανοχή που βάζει φραγμό στην επέκταση σε κρίσιμο, ζωτικής σημασίας τομέα!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, με γνώση εκ των έσω, ότι ένα εκ των κορυφαίων funds του κόσμου, που δραστηριοποιείται ενεργά στη χώρα μας σε πλήθος επενδύσεων, φέρεται δυσαρεστημένο από την αντιμετώπιση που εσχάτως λαμβάνει από την κυβέρνηση, που εμμέσως έχει βάλει φραγμό (διά της ανοχής της) στην επέκταση σε έναν συγκεκριμένο και κρίσιμο – ζωτικής σημασίας – τομέα που σε μεγάλο βαθμό δραστηριοποιείται στη χώρα μας!

Υπό το πρίσμα αυτό δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν το κορυφαίο fund αποφασίσει να κάνει στροφή και να απευθυνθεί σε άλλες πιο υγιείς αγορές της Ευρώπης, όπου οι κανόνες του παιχνιδιού είναι πιο σαφείς και ξεκάθαροι!

Ο μάνατζερ με τις 38 offshore και τα 500άρικα!

Δεν στενοχωρήθηκαν καθόλου σε κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλο με την οριστική αποχώρηση στελέχους – παράγοντα, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ήταν «διπλός πράκτορας» του ανταγωνισμού!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι σε κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλο δεν στενοχωρήθηκαν καθόλου με την οριστική αποχώρηση ενός εκ των πλέον υψηλόβαθμων επί σειρά ετών στελεχών- παραγόντων, καθώς στο πιο υψηλό επίπεδο υπήρχαν υπόνοιες ότι ο απελθών υπήρξε «διπλός πράκτορας» βασικού ανταγωνιστή – μεγαλοεπιχειρηματία- με τον οποίο φέρεται να είχε αναπτύξει προσωπική σχέση!

Στον κορυφαίο όμιλο φέρεται να έχουν αντιληφθεί πλήρως τις διχαστικές – διασπαστικές κινήσεις που ο επώνυμος ανταγωνισμός προωθεί, που μετέρχεται κάθε μέσον, θεμιτό ή αθέμιτο, προκειμένου να προωθήσει τα σχέδια του και να αποσπάσει πληροφορίες όσον αφορά κρίσιμα εσωτερικά ζητήματα…

Αποκάλυψη: Στην Αθήνα - μαζί με Έλληνα διαχειριστή που έχει διαμεσολαβήσει- μεγάλη αντιπροσωπεία Αράβων του Royal Fund του Αμπου Ντάμπι για το deal με την Τέρνα Ενεργειακή!

Στην Αθήνα – μαζί με Έλληνα διαχειριστή που έχει διαμεσολαβήσει- μεγάλη αντιπροσωπεία Αράβων του Royal Fund του Αμπου Ντάμπι για το deal με την Τέρνα Ενεργειακή!

Όπως πρώτοι – και μόνοι- σας είχαμε πριν από λίγο καιρό αποκαλύψει, όταν οι πάντες στον Τύπο έβλεπαν «τέλος» στην επιχείρηση πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής, μετά το ναυάγιο με Macquarie και First, η ελληνική πλευρά έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το Royal Fund του Αμπου Ντάμπι, το οποίο ως γνωστόν έχει εξαγοράσει μεταξύ άλλων και το περίφημο beach bar Nammos στην Μύκονο αντί ενός ασύλληπτου ποσού εκατοντάδων εκατομμυρίων που αφορά και τις διεθνείς συνεργασίες του brand σε εστιατόρια και ξενοδοχεία!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι διαρκείς και μάλιστα προ μερικών εβδομάδων είχε υπάρξει συνάντηση κορυφής Αράβων και Ελλήνων της Τέρνα Ενεργειακής στο Λονδίνο!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις αφορούν την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής, με τις συζητήσεις για το τίμημα να κινούνται στην περιοχή των 19-20 ευρώ ανά μετοχή!

Την ίδια ώρα η μετοχή στο χρηματιστήριο της Αθήνας φαίνεται να ανακάμπτει από τα χαμηλά που είχε καταγράψει!

Η καινούρια πληροφορία ωστόσο, που έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα το Radar έχει αποκαλύψει, είναι ότι μεγάλη αντιπροσωπεία Αράβων, στην οποία περιλαμβάνεται και γνωστός Έλληνας διαχειριστής που έχει παίξει κρίσιμο διαμεσολαβητικό ρόλο, βρίσκεται στην Αθήνα και πραγματοποιεί επαφές και συναντήσεις με την ελληνική πλευρά!

Πρόκειται για μια κομβική εξέλιξη, η έκβαση της οποίας πιθανότατα και θα κρίνει αν το deal τελικά θα κλείσει, πότε και σε ποια τιμή!

Όμηρος των εργολάβων για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ η κυβέρνηση - Γιατί το Υπ. Υποδομών, έξι μήνες τώρα, δεν ανοίγει τις οικονομικές προσφορές; Παρακαλάει τους εργολάβους «να τα βρουν» για να μοιράσουν μια δημόσια περιουσία; Η φημολογία για διαμεσολαβητική συνάντηση Μητσοτάκη με Περιστέρη - Μυτιληναίο στο Μαξίμου!

Το παραξηλώσανε με τον ΒΟΑΚ – Επί 1,5 χρόνο γίνεται νταραβέρι – Από τον Μάιο δεν έχουν ανοίξει οι οικονομικές προσφορές – Έχουν καταργηθεί στην πράξη θεσμοί και διαγωνιστικές διαδικασίες – Δεν αντιλαμβάνονται στο Υπ. Υποδομών αλλά και στην κυβέρνηση ότι όλα όσα διαδραματίζονται εμπίπτουν στον νέο νόμο Φλωρίδη περί απιστίας στο Δημόσιο Τομέα;

Επειδή διαβάζω δεξιά κι αριστερά διάφορα δημοσιεύματα ότι λεφτά υπάρχουν για τους εργολάβους (ελπίζω να μην εννοούν εις βάρος του Δημοσίου και του φορολογούμενου πολίτη) και ότι οι δουλειές πρέπει να μοιραστούν, αλλά και επειδή η υπόθεση του ΒΟΑΚ έχει καταντήσει κακόγουστο σίριαλ, όπου οι άνωθεν παρεμβάσεις έχουν καταστεί καθημερινή συνήθεια και οι Φάκελοι των προσφορών παραμένουν ερμητικά κλειστοί από τον Μάιο μέχρι και σήμερα, νομίζω πια ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι το παραξηλώσανε!

Επί ενάμιση χρόνο γίνεται νταραβέρι, ποιος θα πάρει τι και ποιο μερίδιο του αναλογεί! Και επί του προκειμένου όσον αφορά τον ΒΟΑΚ έχει εξαντληθεί κάθε είδους και κάθε μορφής παρέμβαση, θεσμική και εξωθεσμική, προκειμένου οι δύο κορυφαίοι εργοληπτικοί όμιλοι να τα βρουν μεταξύ τους και να μοιραστούν το έργο!

Και οι οποίοι δεν τα βρίσκουν και όσο δεν τα βρίσκουν οι Φάκελοι των οικονομικών προσφορών σκανδαλωδώς, καθ’ υπέρβαση των αρμοδίων δεν ανοίγουν, υπονομεύοντας στο έπακρον μια διαγωνιστική διαδικασία που έχει ουσιαστικά καταργηθεί!

Δυστυχώς, αυτό που την ώρα τούτη συμβαίνει, δια μέσω των άνωθεν καθημερινών παρεμβάσεων, είναι η πλήρης κατάργηση των θεσμών και των διαγωνιστικών διαδικασιών, ελλείψει αξιωματικής αντιπολίτευσης και προφανούς παντοκρατορίας της κυβέρνησης, που δείχνει συμπτώματα αυθαιρεσίας και αλαζονείας!

Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να καλείται ο πρωθυπουργός να «πάρει πάνω του» την επίλυση ενός μείζονος ζητήματος όπως ο ΒΟΑΚ όταν υπάρχουν διεθνείς διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και αρμόδιοι θεσμοί που κρίνουν τις υποβληθείσες προσφορές όταν και αν ποτέ αυτές ανοίξουν, που αδυνατώ να αντιληφθώ πότε, έτσι όπως πάει το πράγμα!

Θα ήθελα τέλος να επιστήσω την προσοχή στους καθ’ ύλην αρμόδιους, στην κυβέρνηση, το υπουργείο υποδομών αλλά και τις αρμόδιες επιτροπές, ότι βάσει της νέας νομοθεσίας του Υπ. Δικαιοσύνης και του Γ. Φλωρίδη, με την οποία το ακαταδίωκτο για απιστία σε τράπεζες και δημόσιο καταργείται, ότι εάν συνεχίσουν έτσι, ελλοχεύει ο κίνδυνος να κριθούν ποινικά από τη Δικαιοσύνη στον βαθμό που διαπιστωθεί απιστία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος…

Ο ανεπιθύμητος Λιανός (της Επ. Ανταγωνισμού) μπορεί να φεύγει, όμως ο νόμος Φλωρίδη έρχεται και τούτο σε καμία περίπτωση δεν είναι προς όφελος των εμπλεκομένων…

Διαβάστε ακόμη: