Πολλή μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει της αποκρατικοποίησης του 20% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας από το 40,1% που κατέχει την ώρα τούτη το ΤΧΣ!

Όπως διαβεβαιώνουν υψηλές κυβερνητικές πηγές, το ενδιαφέρον την ώρα τούτη για τις μετοχές της Εθνικής είναι τεράστιο και τούτο πιστοποιείται από το γεγονός πως ανάδοχοι της έκδοσης και σύμβουλοι του ΤΧΣ στην διάθεση των μετοχών της κρατικής τράπεζας θα είναι οι 4 κορυφαίες τράπεζες του κόσμου, η παρουσία των οποίων εγγυάται τόσο την κάλυψη της έκδοσης όσο και το πού θα πάνε οι μετοχές αυτές, σε ποιους πελάτες τους, προκειμένου να υπάρχει διασφάλιση της διακράτησης, ότι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα Goldman Sachs σε Τρ. Πειραιώς και ΔΕΗ, όπου τις μετοχές από τις αυξήσεις κεφαλαίου της πήρε «κάθε καρυδιάς καρύδι» που μετά από λίγο καιρό ξεφόρτωσε μαζικά!

Ταυτόχρονα έχει «κλειδώσει» η διάθεση τουλάχιστον του 5% στο ευρύ επενδυτικό κοινό, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλους όσοι υπέστησαν το dilution του μνημονίου και της εποχής ΣΥΡΙΖΑ να αποκομίσουν κάποια κέρδη.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η πιθανότατη επιτυχία της διάθεσης του 20% της Εθνικής πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον επικεφαλής του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη! Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι …

Ο… ταλαντούχος κύριος Γεραπετρίτης

«Κόπηκε» από τη θέση του Επιτρόπου ο Γ. Γεραπετρίτης, πάρα τα υπεσχημένα και στην Κομισιόν φέρεται να κατευθύνεται τον Μάιο ο Σταύρος Παπασταύρου – Μαργαρίτης Σχοινάς και Δ. Αβραμόπουλος στο ευρωψηφοδέλτιο!

Έχει γραφτεί και θεωρείται δεδομένο από την πολιτική πιάτσα, ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά την …εκπαραθύρωση του από το Μαξίμου, όπου έλυνε και έδεσε ως Υπ. Επικράτειας, ειδικά μετά την παραίτηση Δημητριάδη, θα κατευθυνόταν προς την Κομισιόν λαμβάνοντας ρόλο Επιτρόπου, αντικαθιστώντας τον Μαργαρίτη Σχοινά του οποίου η θητεία λήγει τον Μάιο του 2024!

Και στο μεσοδιάστημα, ο Γ. Γεραπετρίτης τοποθετήθηκε στη νέα κυβέρνηση ως Υπ. Εξωτερικών, όπου επί της ουσίας είναι διακοσμητικός, καθώς όλες τις αρμοδιότητες της έχει η αναπληρωτής υπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον!

Ωστόσο νεότερες πληροφορίες θέλουν τα δεδομένα να αλλάζουν και να έχουν πλήρως διαφοροποιηθεί, καθώς πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι ο Γ. Γεραπετρίτης παρά τις αρχικές υποσχέσεις «κόπηκε» από τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν όπου φημολογείται ότι ο πρωθυπουργός προορίζει τον νυν Υπ. Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου!!!

Βεβαίως κάτι τέτοιο ακούγεται πολύ παράξενο δεδομένου ότι ο Σταύρος Παπασταύρου εκτός από πολύ ικανός και αποτελεσματικός θεωρείται -και είναι – το πιο έμπιστο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, μαζί με τον Γιάννη Μπρατάκο!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα τοποθετηθεί στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όπως επίσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Δημήτρης Τσίοδρας, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τρία πολύ έμπειρα στελέχη γύρω από τα ευρωπαϊκά δρώμενα, προκειμένου να δοθεί έμφαση στο ευρωπαϊκό στοιχείο με δύο πολιτικές προσωπικότητες που αποπνέουν τον απαιτούμενο για τις συγκεκριμένες εκλογές, ευρωπαϊκό αέρα!

Τα ερωτικά παρασκήνια της Βουλής: O ερωτύλος βουλευτής που έχει γίνει περίγελος στην πιάτσα και η σύζυγος γνωστού πολιτικού έφυγε από το σπίτι παρέα με τα …μετρητά (πράγμα που τον ενόχλησε περισσότερο)!

Τα ερωτικά παρασκήνια της Βουλής: O ερωτύλος βουλευτής που έχει γίνει περίγελος στην πιάτσα και η σύζυγος γνωστού πολιτικού έφυγε από το σπίτι παρέα με τα …μετρητά (πράγμα που τον ενόχλησε περισσότερο)!

ερωτύλος βουλευτής που άφησε τη σύζυγό του για μία παλιά του σχέση με δημοσιογράφο, έχει δημιουργήσει μεγάλο σούσουρο στην πιάτσα.

Μόνο που στην “γκόμενα” λέει ότι δεν μπορούν να βγαίνουν έξω δημοσίως διότι αυτό θα ήταν κακό και για το δικό του το προφίλ και για το προφίλ της συζύγου του…

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Μάλλον, έχει ανάγκη να περνάει καλά τις μοναχικές του ώρες διότι κατα τ’ άλλα έχει πολλή δουλειά και στο κόμμα και κυρίως στο μεγάλωμα του παιδιού του…

Σύζυγος γνωστού πολιτικού έφυγε από το σπίτι παρέα με τα …μετρητά

Προβλέπω πολλά κλάματα σε σπίτι γνωστού πολιτικού που έχει ξεσαλώσει με το αίσθημά του.

Η γυναίκα του τον παράτησε και του πήρε και κάτι μετρητά, μην φανταστείτε πολλά .

Να μωρέ κάτι χιλιάδες ευρώ. Αυτό ήταν που τον τρέλανε περισσότερο παρά ότι χάνει την γυναίκα του…

Βουλευτής της αντιπολίτευσης μεταξύ διαζυγίου και μιας παλιάς αγάπης

Μου λένε για έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης που δεν έχει χωρίσει ακόμα επισήμως, αλλά η πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα έχει βουίξει ότι η σύζυγος δεν τον θέλει πια για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο βουλευτής φέρεται να γύρισε στην παλιά του αγάπη, πριν παντρευτεί… την οποία είχε και παράλληλα για ένα διάστημα όντας παντρεμένος.

Προφανώς γύρισε στην «ερωμένη» για να πνίξει τον πόνο του και για να του συμπαρασταθεί…

Η ερωμένη βέβαια, βγαίνει στο γυαλί και είναι αρκετά γνωστή αλλά δεν κολλάνε τα παιδιά σε κάτι τέτοια…

Μετεκλογικό πραξικόπημα κατά Ανδρουλάκη στα σκαριά

Γιατί το Μαξίμου στοχοποιεί τον Νίκο Ανδρουλάκη; Η εισήγηση Γκρίνμπεργκ να μην μένει τίποτα αναπάντητο σε ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκόπηση που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ 2ο κόμμα!

Πολλοί νομίζουν ότι η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα πετύχει την συσπείρωση των δύο κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση και ότι οι δύο άνδρες θα συμφωνήσουν να μην «τσακώνονται» μεταξύ τους και να επικεντρωθούν έκαστος σε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι «αυτός είναι ο εχθρός».

 

Επειδή, μυρίστηκε τη δουλειά ο επικοινωνιολόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη εξ Αμερικής Σταν Γκρίνμπεργκ συμβούλεψε τον Πρωθυπουργό σε μία σειρά από κλειστές συσκέψεις με λίγα πρόσωπα μέσα – έχει τη σημασία του- να ξεκινήσει ένα διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να μην αφήσει να πέφτει κάτω τίποτα.

 

Ο λόγος έγκειται ότι «δεν γίνεται να απαντάμε μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση» και ο Νίκος Ανδρουλάκης να παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση απέναντι στη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτός με αυστηρά κριτική.

 

Γι’ αυτό, όπως θα είδατε, ο Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις κινήσεις Ανδρουλάκη (πρωτοβουλία για υποκλοπές, προανακριτική για Τέμπη) επικρίνοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την μονοδιάστατη αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις.

 

Επίσης, τού θύμισε την γραμμή που ακολουθούσε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου που ήταν υπέρ του Αραφάτ και της Παλαιστίνης διαχωρίζοντας με αυτή την στάση του το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, το οποίο θα τιμήσει με την παρουσία του σήμερα στην σχετική εκδήλωση.

 

Και αυτός ο διαχωρισμός δεν έγινε τυχαία. Στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη θα υπάρξει και νέο άνοιγμα, η ΝΔ είναι κυρίαρχη πολιτικά, οι θέσεις εξουσίας είναι δικές της, όλο και κάποιος θα δελεαστεί…

 

Η συμβουλή Γκρίνμπεργκ, πάντως, να μην αφεθεί ανέλεγκτος ο Ανδρουλάκης διότι ο Αμερικάνος βλέπει και πίσω από τις δημοσκοπήσεις που έρχονται.

 

Σε μία από αυτές που είναι συνέχεια μιας τελευταίας δημοσκόπησης που έδειξε μεγάλη καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να περάσει σε ποσοστό τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι να δημιουργήσει εντυπώσεις και… προσδοκίες.

 

Άρα, θα πρέπει από τώρα να υπάρξει αντίδραση ώστε να μην καταστεί δεύτερος πόλος εξουσίας το ΠΑΣΟΚ.

 

Όσον αφορά στον Κασσελάκη, η αντίδραση θα είναι πιο ήπια.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ηττημένος από τα αποδυτήρια, μέχρι να συνέλθει από το εσωκομματικό θέμα που τον μαστίζει θα περάσει καιρός.

 

Αν υπάρξει επίθεση από το Μαξίμου στον Κασσελάκη, θα τον συσπειρώσει και σίγουρα στη ΝΔ δεν το θέλει κανένας αυτό.

 

Οπότε για την ώρα, τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερο να μείνουν κάτω από το χαλί και να μην τούς… ξυπνήσει κανείς…

 

Όμως, ο Ανδρουλάκης είναι μία άλλη ιστορία…

Τίμημα 2 δις. βλέπει η Goldman Sachs για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ!!!

Τα …σπαρταριστά παραλειπόμενα του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ: Πως πέρασαν μόνο Αμερικανοί και Γάλλοι και ποιοι ευρωπαίοι μας αποκαλούν «Africa« (αδίκως φυσικά) – Ποια είναι τελικά αυτή η άγνωστη ελληνική εταιρία «Protasis SA» που μπήκε στα τελικά;

Ο ΔΕΔΔΗΕ έβγαλε τη short list με τους διεκδικητές της μεγάλης πίτας για τους έξυπνους μετρητές, και πολλοί κακεντρεχείς έλεγαν πως «έτσι κι αλλιώς η λεγόμενη ‘’μικρή λίστα’’ ήταν έτοιμη από πριν».

 

Τελικά πέρασαν και οι δύο Αμερικανοί, επίσης πέρασαν και οι δύο Γάλλοι του διαγωνισμού, ενώ έμειναν εκτός οι Ελβετοί, για τους οποίους ενδιαφέρονταν σφόδρα γερμανικοί κύκλοι στην Αθήνα που ήταν φαβορί, αφού έχουν και εργοστάσιο στην Κόρινθο με 400 εργαζόμενους άρα η ελληνική προστιθέμενη αξία θα ήταν περισσότερη.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως είχαν κουβέντες που ακούστηκαν προ καιρού από μέλη του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ για τις επιλογές, μάλλον χαριτωμένες κουβέντες ασχέτως εάν έγιναν υπό την επήρεια του «Γιάννη που περπατάει» κοινώς Johnny Walker για να θυμηθώ μία παλιά ελληνική κωμωδία.

 

Λοιπόν, βαθιά ανάσα και:

  • «Υποτιμήσατε όλοι τον (ελληνο)αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζόρτζ Τσούνη, επειδή είναι πολύ ευγενής και ως γνωστόν τον ευγενή τον άνθρωπο αρχικά τον αγνοούνε και στο τέλος τον ακούνε. Μία χαρά οδήγησε ο Τζόρτζ και τους δύο αμερικανούς του στον τελικό παρόλο που ο ένας μάλλον δεν είχε τα φόντα. Δεν είναι μόνο PR ο Τζόρτζ, έχει και ουσία στο παιχνίδι του και γνωρίζει πότε να σηκώνει τον τόνο της φωνής του και πότε να σηκώνει απλώς τα τηλέφωνα στα κατάλληλα πρόσωπα».
  • «Σε κάποια φάση ακούστηκε από βασικό αρμόδιο η φράση: εγώ δεν έχω καμία βαρύτητα στο θέμα, πηγαίνετε παραπάνω για τα παράπονά σας. Ο συνομιλητής του αρμόδιου, που απειλούσε Θεούς και Δαίμονες μιλάει σπαστά ελληνικά».
  • «Του Μακρόν μακριά είναι η …λίστα (Σ.Σ. αυτό είναι λογοπαίγνιο με διάφορες παραλλαγές). Ξέρεις, ο φίλος και σύμμαχος Γάλλος Πρόεδρος έχει δώσει ολόκληρη λίστα με γαλλικές εταιρίες διαφημίζοντας τη σοβαρότητά τους και την ανάγκη να παίρνουν έργα στη χώρα μας. Γιαυτό πέρασαν και οι δύο Γάλλοι στα τελικά, παρόλο που ο ένας όμιλος χαρακτηρίζεται σαπάκι. Εδώ προστατεύει το Αιγαίο, ολόκληρο γαλλικό αεροπλανοφόρο, στους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ θα τα χαλάσουμε;».
  • «Οι Ελβετοί έμειναν έξω από τα τελικά παρόλο που έχουν εργοστασιάρα στην Ελλάδα. Αμερικανοί και Γάλλοι τους φοβούνται και τους έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και οι ίδιοι oι Ελβετοί μυστηριωδώς …ξέχασαν να δηλώσουν επίσημα την ελληνική θυγατρική τους. Αμέσως μετά δραστηριοποιήθηκαν έντονα κύκλοι της γερμανικής Πρεσβείας (Σ.Σ. καλό και τούτο-από πότε η Ελβετία έγινε Ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, είδατε τί θαύματα κάνουν τα ελβετικά φράγκα;) με αποτέλεσμα σήμερα να αναζητείται φόρμουλα να πάρουν εκ των υστέρων υπεργολαβίες για να μην δημιουργούνται αντιδράσεις!».
  • «Οι άλλοι δύο κομμένοι που είναι μία συγγενική της Enel μαζί με πολωνούς και η Vodafone μαζί με τους Δανούς της Netcompany Intrasoft μάλλον δεν θα κάνουν φασαρία. Οι Ιταλοί περιμένουν κάτι άλλο …αρκετά μεγάλο στην ενέργεια ενώ οι Δανοί έχουν απογοητευθεί από τη Ελλάδα μας και -αδίκως φυσικά, αλίμονο- μας αποκαλούν …Africa οι κρυπτο-ρατσιστές! Ναι αλλά το καλοκαίρι στην Κρήτη μαζεύεται η μισή Κοπεγχάγη που δεν τους αρέσει κιόλας η χώρα μας. Ορίστε μας!»

Ποια είναι τελικά αυτή η άγνωστη ελληνική εταιρία «Protasis SA» που μπήκε στα τελικά;

Ενδιαφέρον όμως έως και πυκνό μυστήριο παρουσιάζει η εταιρία PROTASIS SA δηλαδή ο εγχώριος εταίρος της γαλλικής Sagemcom Energy & Telecom SAS (που αυτοσυστήνεται ως «μεγάλος προμηθευτής της γαλλικής Enedis» οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό) αφού μέσα στο ΔΕΔΔΗΕ λένε ότι αυτός ο γαλλικός Όμιλος και ο Έλλην συνεταίρος (μέσα στο ΔΕΔΔΗΕ τον χαρακτηρίζουν ‘ανύπαρκτο’ αλλά αυτό μένει να φανεί στο άμεσο μέλλον) «πέρασαν αέρα» στα τελικά.

 

Η PROTASIS SA λοιπόν αυτοσυστήνεται ως εταιρία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες Consulting & Engineering καθώς και λύσεις Systems Integration στους Τομείς της Παραγωγής, Μεταφοράς και Διανομής Ηλεκτρικής Ισχύος με άγνωστη δραστηριότητα στην Ελλάδα και πάσα πληροφορία καλοπροαίρετα αποδεκτή.

 

Αντιθέτως διαφημίζει έντονη δραστηριότητα στη Λιβύη που δεν τη λες ακριβώς την πατρίδα της τεχνολογίας αιχμής και των ψηφιακών εφαρμογών.

 

Δίνει μάλιστα και διεύθυνση στην περιοχή ZAWIYAT AL DAHMANI και στην οδό ASH SHATT στην Τρίπολι, χωρίς να διευκρινίζει εάν βρίσκεται στην μαρτυρική βομβαρδισμένη περιοχή της πόλης που δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο ή στο άλλο κομμάτι της πόλης που το προστατεύουν τουρκικά στρατεύματα.

 

Μετά πάντως από τις πρώτες ομοβροντίες που δέχτηκε η εταιρία, κατέβασε ένα μέρος από την ιστοσελίδα της.

 

Οι χιουμοριστικές φήμες κακεντρεχών στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ λένε πως «ίσως αυτοί να διεκδικούν μεγάλο έργο στη Λωρίδα της Γάζας» αλλά οι φήμες ελέγχθηκαν ως ανακριβείς όπως έλεγε μακαρίτης σήμερα υπουργός Τύπου.

 

Αλλά και στο Ντουμπάι των Εμιράτων λέει πως έχει γραφεία σε θυρίδα μάλλον (P.O. Box 48800 – Unit No-2H-05-91, Floor No. 5, Bldg No. 2, Plot 550-554) και όποιος το βρει πηγαίνοντας εκεί, κερδίζει χρυσή μινιατούρα του Burj Al Arab.

 

Ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας με έδρα το Χαλάνδρι εμφανίζεται ο κ.Βασίλης Γεωργίου με άμεση συνεργάτρια την κα Εύη Κατογούδη.

 

Πάντως στο site της εταιρίας και εκεί που θα έπρεπε να αναφέρονται τα πρότζεκτ στα οποία συμμετέχει ή έχει ολοκληρώσει, η σημείωση λέει πως το συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι under construction, προφανώς θα γραφεί μόλις πάρουν μαζί με τους Γάλλους το έργο του (σχεδόν) 1,5 δις με τους ψηφιακούς μετρητές.

 

Για να μην λέει κανείς πως στην Ελλάδα δεν δίνονται χρυσές ευκαιρίες στους «μικρούς-μικρούς και ευέλικτους» και φυσικά αναφερόμαστε μόνο σε εταιρίες, όχι σε οτιδήποτε άλλο πονηρό πάει ο νους σας…

Διαβάστε ακόμη: