Επειδή πολλά λέγονται και άλλα τόσα ακούγονται σχετικά με τη στάση που τηρεί αλλά και θα κρατήσει ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν ως προς το θέμα της Alpha bank μετά την πρόταση της Unicredit για το 9% των μετοχών και την διορία μέχρι τις 10 Νοεμβρίου που έχει θέσει το ΤΧΣ για την υποβολή προσφορών, θα πρέπει να γίνουν κατανοητά τα εξής, βάσει των οποίων εξάγονται οριστικά και σαφή συμπεράσματα:

Πρώτον, το αφεντικό του Ελλάκτωρα έχει μια ξεκάθαρη στάση: όπου μπαίνει δυνατά μετοχικά θέλει να είναι πρωταγωνιστής!

Και τούτο αποδείχθηκε στο παρελθόν χαρακτηριστικά!

Ασφαλώς οι τράπεζες εμπεριέχονται στις κεντρικές επιδιώξεις του στην Ελλάδα!

Όμως το γεγονός είναι, πως αν ήθελε θα είχε αποκτήσει ήδη πολύ υψηλότερο μετοχικό ποσοστό στην Alpha από αυτό που σήμερα κατέχει και πιθανολογείται ότι κινείται λίγο κάτω από το 9% (8,6%)!

Δεύτερον, η αλήθεια είναι ότι παρά τις αρχικές δυναμικές επιδιώξεις για την Alpha, οι προθέσεις σταδιακά μεταβλήθηκαν, κυρίως για λόγους πολιτικούς αλλά και σχέσεις με το Μαξίμου, αλλά και κάτι ψευτοτεχνοκράτες αγγελιοφόρους – ταχυδρόμους της κακιάς ώρας!

Υπό αυτό το πρίσμα η Reggeborgh δεν προχώρησε ούτε σε πρόταση προς το ΤΧΣ για το 9% που θα μπορούσε να κάνει σε ανύποπτη χρονική στιγμή, ούτε συνέχισε επιθετικές αγορές μετοχών της Alpha από την αγορά! Ούτε φυσικά πήγε να αγοράσει το εναπομείναν ποσοστό του Πόλσον (κάτω του 5%)!

Τρίτον, το γεγονός πέραν πάσης αμφιβολίας είναι, πως η ένταξη της Unicredit στο μετοχικό σχήμα της Alpha μέσα από την απόκτηση του 9% από το ΤΧΣ, αλλά και την συμφωνία για την Ρουμανία, έρχεται να διασφαλίσει στο ακέραιο την επένδυση του Ολλανδού στην Alpha και να της προσδώσει κέρδη και υψηλότερες υπεραξίες, δεδομένου ότι η παρουσία μιας πανίσχυρης ξένης συστημικής τράπεζας (πρώτης στην Ιταλία και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη) στο μετοχικό κεφάλαιο, ισχυρό υπόβαθρο, προσδίδει ακόμη υψηλότερη φερεγγυότητα και αποδοχή, νέα δυναμική, νέες προοπτικές και σε εσωτερικό επίπεδο, ένα ακόμη βήμα προς την κυριαρχία και την πρωτοκαθεδρία που επιτεύχθηκε υπό την μαεστρική καθοδήγηση της διοίκησης Ψάλτη!

 Salt Bae

Ο περίφημος Salt Bae, ο διάσημος Τούρκος Νουσρέτ με τις χρυσές μπριζόλες και το σόου με το αλάτι, που τα μαγαζιά του σε Μύκονο και Λονδίνο πήγαν άπατα, στήνει μαγαζί στην καρδιά του Κολωνακίου!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ότι ο περίφημος και αμφιλεγόμενος Τούρκος μάγειρας και επιχειρηματίας Νουσρέτ, γνωστός και ως Salt Bae, λόγω της μοναδικής του τεχνικής με το ρίξιμο του αλατιού, αναζητεί χώρο στην καρδιά του Κολωνακίου για να επεκτείνει τα εστιατόρια του και στην Αθήνα, μετά από μια πολύ κακή χρόνια, όπου τα κρεατάδικα του, με την περίφημη χρυσή μπριζόλα εκτός των άλλων, πήγαν άπατα σε Μύκονο και Λονδίνο, ενώ γενικώς φέρεται να βρίσκεται σε μια γενικευμένη διεθνή κρίση!

Προ ημερών ο Νουσρέτ βρέθηκε στην οδό Μηλιώνη, τον γνωστό πεζόδρομο στην καρδιά του Κολωνακίου, να επιθεωρεί χώρο και να κάνει αυτοψία, κάπου εκεί όπου κάποτε ήκμαζε το θρυλικό Jackson Hall του Αχιλλέα Μπακαρού και του Καρούζου, το οποίο παρεμπιπτόντως έχει περάσει υπό την ιδιοκτησία Μονεμβασιώτη (φούρνοι Βενέτη) και θα επαναλειτουργήσει ως φούρνος στο ισόγειο και ως steak- burger house στον πρώτο όροφο!

Ο πασίγνωστος Τούρκος παραγωγός Ατζούν του Survivor, ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας «Χαλ», φέρεται να έχει κάνει πρόταση 6 εκατ. ευρώ στον Γ. Σπανό για την αγορά του Ατρομήτου Αθηνών!

Ο βαθύπλουτος Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλίτζαλι έγινε πασίγνωστος κυρίως στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς λόγω του ριάλιτι Survivor που επί χρόνια προβάλλεται από την συχνότητα του ΣΚΑΙ, ιδιοκτησίας του Γιάννη Αλαφούζου, με τον οποίο τους συνδέει πλέον βαθιά φιλία και σχέση εμπιστοσύνης!

Ταυτοχρόνως ο εξωστρεφής και κοινωνικός Ατζούν, έχει αναπτύξει πέραν των τηλεοπτικών παραγωγών και ένα πάθος με το ποδόσφαιρο, που μετουσιώθηκε αρχικά με την προ ετών αγορά της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Φορτούνα Σιτάρντ που αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος της, ενώ στη συνέχεια το ποδοσφαιρικό πάθος του Τούρκου παραγωγού μετακινήθηκε στην αγγλική Τσάμπιονσιπ (β´ κατηγορία) όπου και απέκτησε αντί του ποσού των 35 εκατ. ευρώ την Χαλ, που για μεγάλο διάστημα αγωνίζονταν στην Premier league από την οποία και υποβιβάστηκε!

Στις μέρες μας στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή συζητιόταν το ενδιαφέρον του Ατζούν για την αγορά της ιρλανδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σελμπουρν!

Ωστόσο, εσχάτως έχει προκύψει στα …λημέρια μας μια είδηση, που φαίνεται ότι έχει βάση (άλλωστε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά) ότι ο διαβόητος Ατζούν των ριάλιτι, ενδιαφέρεται για την απόκτηση μιας ιστορικής ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, τον Ατρόμητο Αθηνών, με έδρα το Περιστέρι!

Οι φήμες που κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα και τους δημοσιογραφικούς διαδρόμους κάνουν λόγο για πρόταση 6 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργο Σπανό, που ζητάει 7 εκατ. ευρώ και ο οποίος φέρεται να έχει κουραστεί από την πολύχρονη και άκρως επιτυχημένη ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και την ομάδα των Δυτικών Προαστείων!

Και τις δύο προηγούμενες χρονιές ο Γ. Σπανός, επιχειρηματίας των πετρελαίων, φέρεται να είχε βγάλει τις μετοχές του προς πώληση, όμως δεν είχε εμφανιστεί αξιόπιστος αγοραστής!

Στην προκειμένη περίπτωση, ο στενός φίλος του Γιάννη Αλαφούζου Τούρκος Ατζούν και το μέγεθος διαθέτει αλλά και το χρήμα!

Ενώ σε κάθε περίπτωση ο στενός του φίλος μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού θα του κάνει φροντιστήριο για τα δεδομένα και τις ισορροπίες του ελληνικού ποδοσφαίρου!!!

Τα «2Φ» από το ξεπερασμένο παρελθόν που «κοντράρουν» και «χτυπάνε» την ΔΕΗ: Φάμελλος και Φέσσας μέσα από παλαιές τακτικές, αντιλήψεις, εμμονές και διατεταγμένες υπηρεσίες, έφαγαν πάλι «τα μούτρα τους»!

Τα «2Φ» από το ξεπερασμένο παρελθόν που «κοντράρουν» και «χτυπάνε» την ΔΕΗ: Φάμελλος και Φέσσας μέσα από παλαιές τακτικές, αντιλήψεις, εμμονές και διατεταγμένες υπηρεσίες, έφαγαν πάλι «τα μούτρα τους»!

Δύο (2) Φ από το παρελθόν λυσσομανούν εσχάτως (ο ένας διαχρονικά) παντί τρόπο κατά της ΔΕΗ, εξυπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες ή τρίτων συμφερόντων, διακατεχόμενοι από εμμονές, ιδεοληψίες και ξεπερασμένες αντιλήψεις που δεν συνάδουν με την νέα τάξη πραγμάτων!

Αδυνατώντας παράλληλα να αντιληφθούν ότι η ΔΕΗ έχει κανονικό μάνατζμεντ και όχι γιαλαντζί όπως παλιά, διοίκηση σύγχρονη και τεχνοκρατική που έβγαλε την επιχείρηση από τα αδιέξοδα στα οποία την είχαν επιφέρει συστήματα του χθες, που την είχαν ληστέψει, κατακρεουργήσει και αποσκοπούσαν στον κατακερματισμό της προκειμένου να κάνουν πλιάτσικο στο πτώμα της ντόπια συμφέροντα του χώρου!

Ο κάθε Συριζαίος Φάμελλος λοιπόν, που έχει πάρει «εργολαβία» την δήθεν κριτική κατά της ΔΕΗ και κατηγορεί σε μόνιμη βάση την διοίκηση της για Golden boys που αμείβονται δήθεν πλουσιοπάροχα, διαθέτει επιλεκτική μνήμη καθώς λησμονεί τις μέρες Παναγιωτάκη, συνδικαλιστών και λοιπών δυνάμεων, κομματόσκυλα και άλλους πολλούς, που οδήγησαν με τρόπο εγκληματικό την ΔΕΗ στην κατάρρευση προς όφελος τρίτων!

Και αντί να έχει επιληφθεί ο εισαγγελέας και να αντιμετωπίζουν βαριά κακουργήματα, έχουν το θράσος να μιλούν!

Τα ίδια λίγο πολύ, αλλά σε άλλη εκδοχή ισχύουν και για τον μεγαλοεπιχειρηματία Θόδωρο Φέσσα, πρόεδρο του ΣΕΒ, που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ και παρίστανε τον προνομιακό συνομιλητή του Τσίπρα, παίρνοντας τις δουλειές του Δημοσίου αφειδώς!

Τώρα νόμιζε ότι όλα είναι ακόμη όπως παλιά και θα έπαιρνε τον Κωτσόβολο! Ο ίδιος ξέρει τελικά τι πήρε!

Γιατί και οι δύο, τα «2 Φ» δεν κατάλαβαν ότι αυτά που ήξεραν πέρασαν και ότι οι καιροί έχουν αλλάξει!

Και πως τα τρίτα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την δήθεν κριτική, στην πραγματικότητα λάσπη, η πιάτσα τα ξέρει, τα έχει πάρει χαμπάρι!

Και δεν συνειδητοποίησαν ακόμη ότι ο Στάσσης δεν είναι αναλώσιμος όπως πιθανόν ευελπιστούσαν!

Για κακή τους τύχη, το μάνατζμεντ που οδήγησε την ΔΕΗ από την ανυπαρξία στην πρωτοκαθεδρία, ζει και βασιλεύει και τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Μαξίμου, των επενδυτών και της αγοράς!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ούτε η Enel, ούτε ο Κωτσόβολος, ούτε η είσοδος με 2,1 δις. της Macquarie στον ΔΕΔΔΗΕ, ούτε η κορυφή που έχει πλέον κατακτήσει αδιαμφισβήτητα η ΔΕΗ!

Φήμες για επιθετική επανάκαμψη του Τέλη Μυστακίδη στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις Εθνικής - Τρ. Πειραιώς και τις ευρύτερες ανακατατάξεις!

Φήμες για επιθετική επανάκαμψη του Τέλη Μυστακίδη στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις Εθνικής – Τρ. Πειραιώς και τις ευρύτερες ανακατατάξεις!

Με αφορμή τις εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα διά μέσω του προγράμματος αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης μαθαίνω ότι εσχάτως παρατηρείται μια επανάκαμψη του περίφημου Τέλη Μυστακίδη, του δισεκατομμυριούχου εμβληματικού βασιλιά των μετάλλων με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του επισήμανε ότι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι τώρα!

Ο Τέλης Μυστακίδης θυμίζεται ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά την εποχή των μνημονίων, γύρω στο 2012-13, είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την Εθνική τράπεζα, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε μετοχικά στην Τράπεζα Πειραιώς διά μέσω των ιλιγγιωδών αυξήσεων κεφαλαίου, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος μετά τον Αμερικανό Πόλσον!

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο Τέλης Μυστακίδης τόσο λόγω της καταγωγής του από την Θεσσαλονίκη (όπου ήδη σαρώνει με αγορές ακινήτων) όσο και λόγω αμερικανικής πίεσης, είχε επιδείξει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα είχε απευθυνθεί στην UEFA για αποκόμιση σχετικών με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη πληροφοριών!

Επιπροσθέτως είχε ακουστεί ότι το ενδιαφέρον Μυστακίδη δεν περιοριζόταν στην ποδοσφαιρική ομάδα της συμπρωτεύουσας αλλά και στον ΟΛΘ και το Μακεδονία Παλλάς!

Επί του προκειμένου, οι πληροφορίες επιμένουν ότι η εμπλοκή του Μυστακίδη στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και συμπίπτει χρονικά εκτός των άλλων με την γνωστή και δεδομένη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σταδιακές πωλήσεις μετοχών τόσο της Εθνικής τράπεζας όσο και της Τρ. Πειραιώς όπου το ΤΧΣ κατέχει το 40% και το 27% των μετοχών αντίστοιχα!

Διαβάστε ακόμη: