«Ελληνοτουρκικό πόλεμο» κήρυξαν οι Μυκονιάτες καθώς είναι αποφασισμένοι να μπλοκάρουν το νέο μαγαζί εστίασης του Τούρκου επιχειρηματία, Νουσρέτ Γκιοκτσέ.

O επιχειρηματίας που διαθέτει 22 ακριβά εστιατόρια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων κι ένα στη Μύκονο, ετοιμάζεται να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα επιχείρηση του στο κυκλαδίτικο νησί, προσθέτοντας κι ένα κλαμπ διασκέδασης που θα απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους με «μεγάλο» πορτοφόλι.

Την ανακοίνωση είχε κάνει ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. Μάλιστα είχε ανεβάσει και σχετικό βίντεο, προαναγγέλλοντας το νέο του εγχείρημα για το οποίο υπολογίζει ότι θα ανεβάσει το συνολικό τζίρο της επιχείρησης του στη Μύκονο στα 20 εκατ ευρώ κι άνω, στόχος δύσκολος μεν όχι όμως ακατόρθωτος για τον Τούρκο που έχει το πελατολόγιο για να το πετύχει.

Ωστόσο οι ντόπιοι πήραν με «στραβό μάτι» το φιλόδοξο αυτό project καθώς υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα θορύβου και το ωράριο λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης εντός και πέριξ του ιστορικού οικισμού καταστρατηγούν τα διατάγματα που ορίζουν τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων, την χρήση και την ένταση της μουσικής στους υπαίθριους χώρους.

Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών δωματίων ισχυρίζονται ότι συχνά οι επισκέπτες αναχωρούν μετά την πρώτη νύχτα της διαμονής τους αφήνοντας άσχημα σχόλια σχετικά με την ηχορύπανση ενώ καθίσταται αδύνατον να χρησιμοποιηθούν οι εξωτερικοί χώροι των καταλυμάτων και των κατοικιών τους, όπως κήποι, βεράντες και μπαλκόνια, οι οποίοι αν και σχεδιασμένοι για να παρέχουν στους χρήστες τους ηρεμία και ιδιωτικότητα, κατακλύζονται από την ηχορύπανση κατά τις βραδινές ώρες που προέρχεται από διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, στην έγγραφη διαμαρτυρία, αρκετοί ξενοδόχοι ήταν εκείνοι που παρέθεσαν σχόλια των αγανακτισμένων πελατών τους τα οποία είναι αναρτημένα σε δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως η booking.com. «Αδύνατον να κοιμηθώ με πέντε νυχτερινά κλαμπ να παίζουν μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες» σχολιάζει ο Γκίλμπερτ Λούντοβιτς ένοικος του συγκροτήματος Villa Pinelopi, ενώ ένας άλλος ονόματι Μουσάμπ, προσθέτει πως «εάν ψάχνεις για ένα ήσυχο μέρος τη νύχτα, τότε είσαι σε λάθος μέρος εξαιτίας της δυνατής μουσικής».

Για όλους τους παραπάνω λίγους και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αρνητική πρόκειται να είναι η γνωμοδότηση του Δήμου Μυκόνου σε τυχόν αίτημα της επιχείρησης Salt Bae για χορήγηση άδεια λειτουργίας κλαμπ διασκέδασης.

H βίλα των 2,2 εκατ. ευρώ που «έβγαλε από τα ρούχα της» Μυκονιάτισα μεσίτρια

Οι διαμάχες δεν σταματούν εδώ… Πίσω από την αγοραπωλησία της βίλας που αγόρασε ο Τούρκος επιχειρηματίας σε κοντινή απόσταση από το εστιατόριο του, σε περίοπτη θέση πάνω από τη Χώρα με θέα τα σοκάκια και το απέραντο γαλάζιο. Πρόκειται για ακίνητο 180 τ.μ για το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ έδωσε 2,2 εκατ ευρώ και σκοπεύει να ρίξει μισό εκατ. επιπλέον για την ανακαίνιση του. Την δουλειά έχουν πάρει, ένας επιτυχημένος μυκονιάτης αρχιτέκτονας κι ένας εξίσου καλός πολιτικός μηχανικός που διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Μύκονο.

Όμως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν έγκειται στην ανακαίνιση του οικήματος με τις πέντε κρεβατοκάμαρες αλλά στον τρόπο με τον οποίο πέρασε αυτό στα χέρια του Τούρκου. Για την πώλησή του είχε μεσολαβήσει αρχικά μια γνωστή Μυκονιάτισα μεσίτρια η οποία είχε έρθει σε επικοινωνία με Αθηναίο δικηγόρο που παρουσιάστηκε ως νομικός εκπρόσωπος του Salt Bae στην Ελλάδα. Κι ενώ φέρονται να συμφώνησαν στην πώληση του ακινήτου το οποίο ανήκε σε Αθηναίο εισοδηματία, ξαφνικά εμφανίστηκε ένας άλλος μεσίτης που τελικά εκείνος ήταν που προχώρησε την αγοραπωλησία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, η Μυκονιάτισα μεσίτρια είναι αποφασισμένη να κινηθεί νομικά και εναντίον του μεσίτη αλλά και εναντίον του δικηγόρου με τον οποίο επικοινωνούσε μέσω μειλ για την αγοραπωλησία του ακινήτου, προκειμένου να αποζημιωθεί.

Σημειώνεται ότι ένας από τους βασικούς λόγους που ώθησαν τον Τούρκο επιχειρηματία να αγοράσει το συγκεκριμένο οίκημα αντί κάποιου πιο σύγχρονου και στα ίδια λεφτά, είναι ίσως και ο πλέον προφανής. Το σπίτι απέχει μόλις τρία λεπτά με τα πόδια από το εστιατόριό του, μολονότι ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ακόμη και με τις μεγάλες αποστάσεις, αν κρίνουμε από τα βίντεο που ανέβαζε το περσινό καλοκαίρι, με τον ίδιο να τρέχει δεκάδες χιλιόμετρα μέσα στη Χώρα και σε μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να διατηρήσει την άψογη φυσική του κατάσταση. Επιπλέον το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη δεύτερη επιχείρηση που άνοιξε στο νησί o Τούρκος επιχειρηματίας. Πρόκειται για ένα all day restaurant με έμφαση στο burger, σε πιο προσιτές τιμές σε σχέση με το εστιατόριο του Nusr-Et, καθώς η μέση τιμή των πιάτων που προσφέρονται στον κατάλογό του δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα