Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ένα κλιμάκιο των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών βρίσκεται ήδη στη Σάμο προκειμένου να διερευνήσει πληροφορίες για δίκτυο της Χαμάς.

Οι Αμερικανοί συνεργάζονται με τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση ισλαμικών ομάδων που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.

Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες διαβίβασαν στις αρμόδιες ελληνικές αρχές μια απόρρητη έκθεση που αφορά Έλληνες επιχειρηματίες για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι αποτελούν πλυντήρια της Χαμάς.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς οι εταιρείες των συγκεκριμένων επιχειρηματιών έχουν έντονη δραστηριότητα σε χώρες της Μέσης Ανατολής και συνεργάζονται με εταιρείες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ.

Ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος διέταξε επείγουσα έρευνα.

Η μαύρη λίστα των Αμερικανών περιλαμβάνει τρεις μεσαίους επιχειρηματίες που είναι ιδιοκτήτες φαρμακευτικών εταιρειών, τέσσερις μικρές ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και έναν μεγάλο όμιλο Λιβανέζικων συμφερόντων που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.

Αποκάλυψη: Haircut 170 εκατ. ευρώ στην ΓΕΚ Τέρνα για την Εγνατία οδό κάνει το ΤΑΙΠΕΔ - Ο όμιλος Περιστέρη είχε ζητήσει να μειωθεί το τίμημα κατά 300 εκατ. ευρώ - Η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση!

Αποκάλυψη: Haircut 170 εκατ. ευρώ στην ΓΕΚ Τέρνα για την Εγνατία οδό κάνει το ΤΑΙΠΕΔ – Ο όμιλος Περιστέρη είχε ζητήσει να μειωθεί το τίμημα κατά 300 εκατ. ευρώ – Η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση!

Στην τελική ευθεία έχει πλέον εισαχθεί οριστικά η σύμβαση για την 35ετή παραχώρηση της Εγνατίας οδού, προτιμητέος επενδυτής της οποίας αναδείχθηκε στις 26 Αυγούστου 2021 ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα σε κοινοπραξία με την Egis Project!

Η εν λόγω κοινοπραξία είχε υποβάλει προσφορά μαμούθ για την εποχή εκείνη ύψους 1,496 δις. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που το δεύτερο υποψήφιο σχήμα των Μυτιληναίου – Vinci είχε δώσει τίμημα κάτω των 500 εκατ. ευρώ, στο ένα τρίτο δηλαδή του σχήματος που επικράτησε!

Επί του προκειμένου, μετά από 2 χρόνια εκκρεμότητας η σύμβαση οδηγείται από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελεγκτικό Συνέδριο που θα αποφανθεί της νομιμότητας της και στη συνέχεια θα επιστρέψει προκειμένου να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων όπως ακριβώς γίνεται με όλες τις συμβάσεις παραχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση για την Εγνατία οδό περιλαμβάνει και την κατασκευής τριών κάθετων οδικών αξόνων, πρόσθετου προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο όμιλος Περιστέρη είχε ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ ένα haircut της τάξης των 300 εκατ. ευρώ όσον αφορά το αρχικό τίμημα του 1,5 δις. που είχε υποβληθεί, καθώς στο μεταξύ τα δεδομένα της αγοράς έχουν αλλάξει όσον αφορά το ύψος των επιτοκίων, το κόστος δανεισμού αλλά και τις γενικότατες δυσκολίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν από τις τράπεζες οι κατασκευαστικές εταιρίες και όχι μόνον!

Το αίτημα του ομίλου Περιστέρη φέρεται να συζητήθηκε κατά πληροφορίες στο ΤΑΙΠΕΔ προ ολίγων ημερών και κρίθηκε σε έναν βαθμό εύλογο, καθώς πράγματι τα δεδομένα δανεισμού έχουν ανατραπεί με τα επιτόκια στα ύψη, ενώ το τίμημα κατά κοινή παραδοχή ήταν πολύ υψηλό, ένα δις. ευρώ υψηλότερο από τον δεύτερο στον διαγωνισμό, γεγονός που άφηνε περιθώριο για ένα δίκαιο «κούρεμα»!

Οι ίδιες πηγές εντός του ΤΑΙΠΕΔ με τις οποίες συνομίλησε το Radar, επιβεβαίωσαν ότι πράγματι αποφασίστηκε ένα hair cut γύρω στα 170 εκατ. ευρώ, που αποτελεί και τη μέση λύση στο εύλογο αίτημα της ΓΕΚ Τέρνα.

Κατόπιν της διόρθωσης αυτής ως προς το ύψος του τιμήματος, μειωμένου αντίστοιχα κατά 170 εκατ. ευρώ, οδηγείται στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση, η οποία αναμένεται περί τα τέλη του έτους, αρχές του 2024 το αργότερο!

Τιμωρήθηκαν γλείφτες και αλαζόνες: Τέλος εποχής για τον γλειψιματία Κουκά της Μυκόνου και τον Ζέρβα της Θεσσαλονίκης που του φταίει ο Μυτιληναίος - Εκτός κάδρου Τατούληδες, Πατούληδες!

Τιμωρήθηκαν γλείφτες και αλαζόνες: Τέλος εποχής για τον γλειψιματία Κουκά της Μυκόνου και τον Ζέρβα της Θεσσαλονίκης που του φταίει ο Μυτιληναίος – Εκτός κάδρου Τατούληδες, Πατούληδες!

Μπορεί εύλογα ο φακός της δημοσιότητας να πέφτει πάνω στα πρόσωπα που κυριάρχησαν και πρωταγωνίστησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο η αλήθεια είναι πως αν κανείς εστιάσει στα πρόσωπα που απέτυχαν, στους αρνητικούς πρωταγωνιστές των εκλογών, θα καταλήξει σε κρίσιμα συμπεράσματα!

 

Κατ’ αρχήν οφείλουμε να σταθούμε στο τέλος της εποχής Πατούλη, με ότι τούτο συνεπάγεται!

 

Ενός μηχανισμού που δούλεψε και κυριάρχησε υπόγεια, μέσα από διαδικασίες που σηκώνουν συζήτηση πολλή και με έναν προϋπολογισμό μαμούθ που διανεμήθηκε σε ημέτερους κατά το δοκούν!

 

Πρόκειται για μια περίοδο ντροπής για την ελληνική κοινωνία που κλείνει τον κύκλο της οριστικά και θα πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά και σε βάθος σε όλο της το εύρος από την ελληνική Δικαιοσύνη!

 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κυριάρχησε απόλυτα και απέσπασε σχεδόν το 47% της κοινής γνώμης, που αδιαμφισβήτητα του αναγνώρισε την παρουσία του στην εποχή του Κορωνοιού αλλά και στην Πολιτική Προστασία!

 

Τέλος όμως και στους Τατούληδες, καθώς πέραν πάσης αμφιβολίας ο Δημήτρης Πτωχός θα κυριαρχήσει.

 

Και θα είχε ήδη κυριαρχήσει εάν δεν τον πολεμούσε στην Αρκαδία ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσσης ο οποίος εφέρετο ως φαβορί για υποψήφιος Περιφερειάρχης αλλά τον «έφαγε στη στροφή» ο Δ. Πτωχός και το πολιτικό – επιχειρηματικό σύστημα που τον στηρίζει!

 

Για να καταλαβαίνετε στην Αρκαδία ο Πτωχός πήρε το χαμηλότερο ποσοστό του στην Περιφέρεια, μόλις 32%!

 

Τα εγχώρια πάσης φύσης στηρίγματα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα!

 

Τέλος εποχής πιθανότατα και στην Θεσσαλονίκη όπου ο ανεπίτρεπτος και απαράδεκτος Ζέρβας, φωτογράφησε τον επιχειρηματία Ευαγγ. Μυτιληναίο, ως υπεύθυνο της κατάρρευσης του, αντί να κοιταχθεί ως όφειλε στον καθρέφτη!

 

Επειδή ο Αγγελούδης είχε διατελέσει κατά το παρελθόν στέλεχος του επιχειρηματικού ομίλου!

 

Τέλος μιας δυσώδους εποχής και στην Μύκονο, όπου ο «απελευθερωμένος» σε όλα τα επίπεδα περίφημος Δήμαρχος Κουκάς, μετρ του γλειψίματος σε μεγαλοσχήμονες και ισχυρές οικογένειες, αφήνει πίσω του συντρίμμια διαφθοράς, εγκληματικότητας, πολεοδομικών καταστρατηγήσεων, πλήρους αναρχίας και αυθαιρεσίας!

 

Ας πάει επιτέλους από κει που ήρθε…

Η Αχτσιόγλου, οι υποσχέσεις και η έκπληξη που περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπόγεια προσπάθεια αποδόμησης Διευθύνοντος Συμβούλου μεγάλου Δημοσίου Οργανισμού βρίσκεται σε εξέλιξη από πολιτικό – επιχειρηματικό σύστημα που είναι δυσαρεστημένο με «τα έργα και τις ημέρες» του τεχνοκράτη!

Μία υπόγεια προσπάθεια αποδόμησης Διοικητή (Διευθύνοντος Συμβούλου επακριβώς) μεγάλου δημοσίου οργανισμού, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, η οποία αποσκοπεί στο να οδηγηθεί – εξωθηθεί ο εν λόγω τεχνοκράτης στην έξοδο!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ένα επιχειρηματικό και πολιτικό σύστημα φέρεται δυσαρεστημένο από τα «έργα και τις ημέρες» του ισχυρού ανδρός και επιδιώκει την αποπομπή του, με την φημολογία να είναι ήδη έντονη, ότι παρασκηνιακά έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του!

Βεβαίως, ο Διευθύνων δεν είναι άμαχος πληθυσμός, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι παίζεται γύρω του και ποιοι πάνε να τραβήξουν την καρέκλα κάτω από τα πόδια του και έχει ήδη ενεργοποιήσει το επιχειρηματικό και όχι μόνο σύστημα που τον στηρίζει!

Αυτά προς το παρόν …

 

Η ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ θα έρθει μετά τις ευρωεκλογές του 2024 - Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έρθει όταν η Νέα Δημοκρατία θα έχει πετύχει μία τεράστια εκλογική νίκη τον Ιούνιο 2024 και με ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ – Η τεκνοθεσία δεν βρίσκεται στο τραπέζι σε πρώτη φάση!!

Η ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ θα έρθει μετά τις ευρωεκλογές του 2024 – Η τεκνοθεσία «δεν βρίσκεται στο τραπέζι»!

Κυριάκος Μητσοτάκης τέσταρε το προηγούμενο διάστημα τις αντιδράσεις του «συστήματος» για το νόμο που σκέφτεται να φέρει για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Και είναι αλήθεια ότι υπήρχε ένας βασικός πυρήνας βουλευτών και κυρίως υπουργών που έχουν δηλώσει ότι δεν θα τον ψηφίσουν.

Το Μαξίμου έχει δώσει, άλλωστε, την εντύπωση ότι δεν θα υπάρξει κομματική γραμμή.

Γι’ αυτό ακόμα και υπουργοί όπως ο Μάκης Βορίδης έχουν τονίσει από τώρα ότι δεν θα το ψηφίσουν – εκ του ασφαλούς βέβαια- αφού δεν υπάρχει κομματική γραμμή.

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι ο Βορίδης δεν είναι οποιοσδήποτε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Είναι υπουργός Επικρατείας και σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστά τον ίδιον τον Πρωθυπουργό.

Από την άλλη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει επαναλάβει ότι θέλει να δει το τελικό νομοσχέδιο.

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να φέρνει εν τέλει το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μετά τις ευρωεκλογές και αφού η ΝΔ θα έχει πραγματοποιήσει άλλη μία νίκη.

Είναι μια περίοδος που όλοι θα βλέπουν τα όσα θα εκτυλιχθούν στην Κεντροαριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πιάσει ένα καλό ποσοστό και ενδεχομένως μέχρι τότε να έχει διασπαστεί, να έχει δημιουργηθεί ένα άλλο κόμμα από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεκδικήσει την είσοδό του στην ευρωβουλή.

Άλλωστε, μέχρι τότε θα έχει δοθεί χρόνος στην κοινοβουλευτική ομάδα να ωριμάσει η ιδέα του νομοθετήματος.

Και από την άλλη, θα έχει εκτεθεί αρκετά και ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος αλλά έχει κάνει αρκετά επικοινωνιακά λάθη, όπως την πρόθεση να υιοθετήσει με τον σύντροφό του μόνο αγόρια, και έτσι θα έχει μετριάσει την επιρροή του σε ένα ζήτημα για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ο Αλέξης Πατέλης έκανε μία πρώτη κρούση σε ορισμένα κυβερνητικά στελέχη και είδε σε ποια σημεία υπάρχουν red flags.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου δεν θα ασκήσει πίεση στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος για ευνόητους λόγους.

Συγκεκριμένοι πυρήνες θα μπορούν να αρνηθούν στήριξη του νομοθετήματος ώστε να μην διατηρήσουν το μονοπώλιο της κριτικής τα δεξιά κόμματα, η ΝΙΚΗ, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες που ούτως ή άλλως είναι διαλυμένοι.

Συγχρόνως, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούν να μην το στηρίξουν αφού θα χάσουν επικοινωνιακά σε μία ατζέντα που είναι στα μέτρα τους.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν θα μπει στο νομοσχέδιο, θεωρείται παράτολμο και αποτελεί ταμπού ακόμα και για βουλευτές προοδευτικής προέλευσης.

Διαβάστε ακόμη: