Έρχεται διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές και πλέον είναι πιο ορατό από ποτέ.

Η διάσπαση θα έχει ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μη μπορώντας να μείνει εκτός παιχνιδιού επιχειρεί με όχημα τον μικρό Στέφανο Κασσελάκη να επανέλθει στα πράγματα μέσα από την δημιουργία ενός νέου φορέα που θα κινείται στην Κεντροαριστερά.

Διάσπαση έτσι ή αλλιώς

Η διάσπαση θα προέλθει είτε κερδίσει η Έφη Αχτσιόγλου είτε κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διότι εάν βγει κερδισμένη η Έφη Αχτσιόγλου, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να διαγράψει όλη την παρέα του Κασσελάκη, μιλάμε για τον Παύλο Πολάκη, Ελένη Αυλωνίτου και λοιπούς ακραίους.

Είναι σίγουρο ότι οι προαναφερόμενοι δεν θα πειθαρχήσουν και δεν θα δεχτούν να παραγκωνιστούν.

Έτσι θα επέλθει μία μεγάλη σύγκρουση που θα φέρει την διάσπαση στο κόμμα.

Στην περίπτωση που κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, όλο το αριστερό ρεύμα, η Ομπρέλα δεν θα μπορέσει να μείνει μέσα στο κόμμα και θα αποχωρήσει.

Ένα κόμμα που θα είναι Κεντρώο αλλά με λόγο που θα θυμίσει Τραμπ.

Γι’ αυτό πλέον ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτη η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος είναι ο συνδετικός «κρίκος» Κικίλια - Κασσελάκη; Γιατί ξεσπάθωσε κατά πάντων ο υπουργός;

Ερωτηματικό η συμμετοχή

Φωτιά, εν τω μεταξύ, ήρθε να βάλει και η δημοσκόπηση της Μetron Analysis που έδειχνε ένα ενδιαφέρον στοιχείο, ότι ανάμεσα σε αυτούς που σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου παρόλου που στις υπόλοιπες κατηγορίες προηγείται εκείνη.

Αυτό τι μπορεί να σημαίνει; Ότι ο Κασσελάκης έχει πιο φανατικό κοινό ενώ στη κοινή γνώμη επικρατεί η φυσιογνωμία της Αχτσιόγλου.

Το θέμα είναι ποιος θα πάει να ψηφίσει.

Είναι σίγουρο ότι η Αχτσιόγλου κατέχει με τις συμμαχίες της τα στελέχη του κόμματος αλλά αυτά έχουν άρρηκτους δεσμούς με τους ψηφοφόρους τους; Άγνωστο…

Έφη Αχτσιόγλου: το φαβορί για την ηγεσία ενός κόμματος που -πλην του Τσίπρα- δεν θυμάται τους αρχηγούς του!

Η Διαπλοκή και οι δημοσκοπήσεις

Πάντως, τα φουσκωμένα ποσοστά του Κασσελάκη στις δημοσκοπήσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν βάσει των πραγματικών συσχετισμών μέσα στο κόμμα, δείχνουν ότι η Διαπλοκή στηρίζει τον μικρό Στέφανο και προσπαθεί να τον επιβάλει στους ψηφοφόρους.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και το 2007 όταν η Διαπλοκή ήθελε να βγάλει τον Βενιζέλο που «ήταν ο μόνος που θα κέρδισε τον Κουρασμένο Καραμανλη».

Εν τέλει, όμως, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν άκουσαν τις Σειρήνες της Διαπλοκής και ο ΓΑΠ επικράτησε κατά κράτος του Κουρασμένου Καραμανλή.

Ασχέτως αν μετά τα έκανε μαντάρα… Θα είναι τόσο έξυπνοι οι του ΣΥΡΙΖΑ;;;

Οι συμμαχίες

Οι συμμαχίες θα παίξουν έναν ιδιαίτερο ρόλο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικρίνει σκληρά τον Στέφανο Κασσελάκη, θα συμπαραταχθεί μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο.

Ο Νίκος Παππάς, με την μικρή επιρροή του, θα πάει με τον Κασσελάκη.

Ο Τζουμάκας είναι μια αμελητέα δύναμη. Με όποιον πάει, κακό θα του κάνει…

Κανείς δε μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες

Σημαντικό είναι το εύρημα που λέει ότι στηρίζουν κάποιοι τον Κασσελάκη διότι μπορεί να κερδίσει τον Κ.Μητσοτάκη.

Είναι ανάξιο σχολιασμού, διότι η περίπτωση Κασσελάκη θα διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον διασπάσει.

Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Τσίπρα – που ήταν ηγέτης στο χώρο- δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μητσοτάκη, θα τον κερδίσει ένα παιδί που μιμείται τον Πολάκη;

Ας είμαστε σοβαροί…

Φυσικά και η Έφη Αχτσιόγλου, παρόλη την εμπειρία που διαθέτει, δύσκολα θα αλλάξει τις ισορροπίες, αλλά ίσως να μπορέσει να σταθεί απέναντί στον Μητσοτάκη.

Η Μόνικα Μπελούτσι, η αγορά της πολυτελούς οικίας στον Μώλο της Πάρου, η στενή σχέση με την κορυφαία Γαλλίδα αστρολόγο, την οποία συμβουλευόταν στο νησί από την εποχή που βρισκόταν στα τελειώματα με τον Βενσάν Κασέλ!

Η Μόνικα Μπελούτσι, η αγορά της πολυτελούς οικίας στον Μώλο της Πάρου, η στενή σχέση με την κορυφαία Γαλλίδα αστρολόγο, την οποία συμβουλευόταν στο νησί από την εποχή που βρισκόταν στα τελειώματα με τον Βενσάν Κασέλ!

Επειδή εσχάτως γίνεται λόγος πολύς ως προς την συνεχή και μόνιμη παρουσία της Μόνικας Μπελούτσι στην Πάρο όπου κατά τις πληροφορίες απέκτησε μια εντυπωσιακή υπερπολυτελή κατοικία, η οποία ωστόσο δεν είναι προκλητική αλλά συνάδει με την περιοχή και το περιβάλλον, θα σας αποκαλύψουμε ορισμένες πληροφορίες που έχουν ενδιαφέρον αλλά και μια ιδιαίτερη σημειολογία!

Κατ’ αρχήν η Μόνικα Μπελούτσι συνδέεται με στενή φιλία με την κορυφαία αστρολόγο της Γαλλίας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει αποκτήσει μια καταπληκτική κατοικία σχεδόν μπροστά στην θάλασσα, (την χωρίζει ένας χωματόδρομος με την παραλία) στην ευρύτερη περιοχή του Μώλου, ενός υπέροχου κόλπου, μη οργανωμένου με ξαπλώστρες και τα συναφή, όπου η περιοχή στο σύνολο της έχει χαρακτηρισθεί φυσικού κάλλους και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura!

Η πολυτελής οικία της διάσημης Γαλλίδας αστρολόγου βρίσκεται στα όρια των περιοχών «Τσουκαλιά» και «Γλυφάδες», ένα «άγριο» και πρωτόγονο τοπίο (λίγο πριν φθάσουμε στην παραλία του Μώλου και αμέσως μετά στην Μάρπησσα) όπου κυριαρχούν οι αέρηδες και είναι διάχυτη μια «μυστικιστική» – «μεταφυσική» ατμόσφαιρα!

Αυτός είναι και ο λόγος που η Γαλλίδα αστρολόγος επέλεξε την περιοχή όπου και απέκτησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πριν από το 2010, την εξοχική κατοικία της.

Και η παρουσία της διάσημης αστρολόγου, την οποία συμβουλεύονται στην Γαλλία, επιχειρηματίες, πολιτικοί και καλλιτέχνες, αποτέλεσε πόλο έλξης να έρθουν και να αποκτήσουν υπερπολυτελείς κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Μώλου αλλά και σε παρακείμενες περιοχές, επώνυμοι και προβεβλημένοι Γάλλοι πολίτες!

Σε όλο αυτό το διάστημα των περίπου 15 χρόνων που η πασίγνωστη αστρολόγος έχει εγκατασταθεί στην Πάρο για τις καλοκαιρινές διακοπές της, έχει περάσει για να την συμβουλευτεί όλη η αφρόκρεμα του Παρισιού και όχι μόνον!

Λέγεται ότι ακόμη και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου την είχε επισκεφτεί πριν μερικά χρόνια, για να πιουν έναν καφέ και να συζητήσουν τα μελλούμενα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή!

Έτσι ήρθε και η Μόνικα Μπελούτσι στην Πάρο! Φιλοξενούμενη της Γαλλίδας αστρολόγου όταν όλοι θεωρούσαν ότι βρίσκεται σε μια βίλα στην Αντίπαρο!

Και η Μόνικα απολάμβανε το ψάρι και τα θαλασσινά της στην γνωστή ταβέρνα «Το Μουράγιο» στο λιμανάκι της Αλυκής!

Η Μόνικα συμβουλευόταν τότε την Γαλλίδα αστρολόγο για τη σχέση της με τον Βενσάν Κασέλ, που βρισκόταν στα τελειώματα, το καλοκαίρι του 2012!

Έκτοτε η Μόνικα Μπελούτσι αγάπησε το νησί και το επισκέπτεται τακτικά, τα τελευταία μάλιστα χρόνια κάθε καλοκαίρι δίνει το «παρών» δείχνοντας μια αδυναμία στα restaurant bar της πανέμορφης Νάουσας, όπου ενίοτε απολαμβάνει και πρωινό μπροστά στην θάλασσα!

Την πολυτελή οικία φημολογείται ότι της την βρήκε η Γαλλίδα αστρολόγος, κάπου κοντά της, κατά πάσα πιθανότητα στον λόφο που υψώνεται απέναντι από το σπίτι της και έχει θέα στον κόλπο και την παραλία του Μώλου και στο βάθος τον λόφο όπου δεσπόζει το μοναστήρι του Αγίου Αντώνιου!!!

Στην Πάρο, πέραν πάσης αμφιβολίας, η Μόνικα Μπελούτσι βρήκε αυτό που ζητούσε, την ενέργεια που αναδύει το μεταφυσικό τοπίο, όπως αποτυπώνεται μέσα από τις επίσημες δηλώσεις της, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει στον Θεό και την θρησκεία: «Είμαι αναγνωστικίστρια παρόλο που σέβομαι και με ενδιαφέρουν όλες οι θρησκείες. Αν υπάρχει κάτι που πιστεύω, είναι μια μυστήρια ενέργεια, αυτή που υπάρχει στους Ωκεανούς και συνδέει τη φύση με τα όντα»…

Φήμες ότι η ΔΕΗ ενδιαφέρεται και για την απόκτηση ενός ακόμη δικτύου, άνω των 25 καταστημάτων, πέραν του Κωτσόβολου - Όχι φυσικά για το Public, αλλά για αντίστοιχη εταιρία, καθαρή και υγιή, που αποχώρησε από το Χρηματιστήριο!

Φήμες ότι η ΔΕΗ ενδιαφέρεται και για την απόκτηση ενός ακόμη δικτύου, άνω των 25 καταστημάτων, πέραν του Κωτσόβολου – Όχι φυσικά για το Public, αλλά για αντίστοιχη εταιρία, καθαρή και υγιή, που αποχώρησε από το Χρηματιστήριο!

Επειδή πολύς λόγος γίνεται σχετικά με το δίκτυο λιανικής που προτίθεται να αγοράσει η ΔΕΗ, στην προκειμένη περίπτωση τον Κωτσόβολο για τον οποίο φέρονται να ενδιαφέρονται τόσο οι Ινδοί, όσο και ο Θόδωρος Φέσσας, σας λέμε ότι οι δικές μας πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα ακόμη δίκτυο, για το οποίο φημολογείται ότι εξελίσσονται αναγνωριστικές συζητήσεις!

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο Public, που η ίδια η εταιρία το διέψευσε πρόσφατα, αλλά σε άλλη πολύ σοβαρή εταιρία, με ιστορία χρόνων, καθαρή όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά και τις υποχρεώσεις, η οποία μάλιστα αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από την χρηματιστηριακή αγορά!

Και το δίκτυο της οποίας υπερβαίνει τα 25 καταστήματα και προσεγγίζει τα 30!

Λέγεται – στην επιχειρηματική και χρηματιστηριακή πιάτσα- ότι το ενδιαφέρον είναι σοβαρό και πως ήδη έχει ανοίξει ένας διερευνητικές διάλογος προθέσεων!

Σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει με την Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης - Το χαμηλό ύψος του κρηπιδώματος δεν προστατεύει τα μεγάλα σκάφη όταν φυσάει, με αποτέλεσμα πασίγνωστοι επιχειρηματίες να είναι ανάστατοι!

Σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει με την Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης – Το χαμηλό ύψος του κρηπιδώματος δεν προστατεύει τα μεγάλα σκάφη όταν φυσάει, με αποτέλεσμα πασίγνωστοι επιχειρηματίες να είναι ανάστατοι!

Σοβαρά προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια του ελλιμενισμού των σκαφών έχουν προκύψει στην Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς όπως μετέφεραν στην στήλη πολύ σοβαροί επιχειρηματίες, οι οποίοι ήταν ανάστατοι, για να μην πω έξαλλοι, είναι προφανές ότι έχουν γίνει λάθη στην μελέτη και στο ύψος του κρηπιδώματος, το οποίο όταν φυσάει δεν προστατεύει στον απαιτούμενο βαθμό τα πανάκριβα και υπερπολυτελή σκάφη, με αποτελέσματα λόγω του κυματισμού να χτυπούν ακόμη και μεταξύ τους!

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και τις συζητήσεις της στήλης με πασίγνωστους και προβεβλημένους επιχειρηματίες, το ύψος του κρηπιδώματος είναι χαμηλότερο από όσο θα έπρεπε για να επιτυγχάνεται η προστασία των μεγάλων σκαφών από τους ισχυρούς αέρηδες, με αποτέλεσμα κάθε φορά που φυσάει να γίνεται χαμός και οι ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών σκαφών να είναι εκτός εαυτού!

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το μάνατζμεντ του Αστέρα Βουλιαγμένης, που είναι εξαιρετικό και απολύτως επιτυχημένο, έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης, προβαίνει ήδη σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το ζήτημα να αντιμετωπισθεί οριστικά και διά παντός!

βασίλης κικίλιας μητσοτάκης

Πως φθάσαμε στην «ανακωχή» Μητσοτάκη και Κικίλια – Τι λέει το Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

To τέλος στα σενάρια για άμεσο ανασχηματισμό προκειμένου ο πρωθυπουργός να δώσει το σύνθημα για ένα νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης μετά τα πολλαπλά πλήγματα των τριών τελευταίων μηνών, σήμανε η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια.

Αν και τελευταία είχαν πληθύνει ανάλογες «πληροφορίες» οι οποίες κατά ορισμένους κύκλους είχαν ως αφετηρία κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, η προχθεσινή συνέντευξη του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, φαίνεται ότι λειτούργησε αποτελεσματικά.

Αυτό γιατί ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν παραιτείται ,απαριθμώντας αναλυτικά μια σειρά παράγοντες που κατά την άποψή του, επέβαλαν τη στάση που τήρησε κατά τους τρεις μήνες της νέας θητείας του σε υπουργικό αξίωμα.

Έστειλε έτσι το μήνυμα «όπου δει» πως δεν πρόκειται να γίνει εξιλαστήριο θύμα και να θυσιαστεί προκειμένου να εμφανιστεί ως Ιφιγένεια πράξεων η παραλείψεων άλλων υπουργών ή κυβερνητικών στελεχών που τόλμησε μάλιστα είτε να φωτογραφίσει είτε και να περιγράψει κατά την συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ( πχ Στυλιανίδης, Αγοραστός ).

Κατά πολιτικούς παράγοντες επέδειξε πολιτικό θάρρος ή θράσος: Έτσι άλλωστε θα έπραττε κάθε πολιτικός που πιστεύει ότι επιτέλεσε σωστά τα καθήκοντά του και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει καμία «διευκόλυνση» για να καλύψει λάθη και παραλείψεις άλλων στελεχών.

Κατά άλλους δημοσιολογούντες η άτεγκτη στάση του υπουργού στις «συστάσεις» για παραίτηση οφείλεται στο γεγονός πως ο ίδιος νιώθει αρκετά ισχυρός και έχει τη σταθερή στήριξη κορυφαίου οικονομικού παράγοντα του τόπου, τυχόν διάρρηξη των σχέσεων με την κυβέρνηση θα απόβαινε αρνητικά και για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντως το σενάριο για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και ανασχηματισμό δεν παύει να υφίσταται

Εκείνο που διαφαίνεται είναι πως ο πρωθυπουργός έχει πεισθεί ότι όπως διαμορφώνεται σήμερα το πολιτικό πλαίσιο ενδεχόμενες αποσπασματικές κινήσεις, μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που επιχειρείται να λυθούν!

Σύμφωνα με χθεσινές διαρροές κυβερνητικών πηγών αυτό που απασχολεί σε αυτή τη φάση τον πρωθυπουργό είναι οι δομές και όχι τα πρόσωπα.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα , αν θα υπάρξουν – γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο ένα νέο έκτακτο γεγονός να τις επιβάλλει – θα γίνει σε απώτερο χώρο.

Πάντως ως τότε, ίσως πολλά να έχουν προκύψει: Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε, η οποία αν και θα πάρει χρόνο για να φέρει αποτελέσματα, μπορεί να φωτίσει και ευθύνες που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναδειχθεί και μπορεί να φέρουν σε πρώτο πλάνο και άλλα πρόσωπα από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Άλλωστε, στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο, κυκλοφορούν φήμες ότι στο στόχαστρο του πρωθυπουργού βρίσκονται τουλάχιστον δύο ακόμα κυβερνητικά στελέχη.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό , σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κικίλιας έβαλε τέλος στα σενάρια περί παραίτησής του, τονίζοντας πως «δεν φυγομάχησε» ούτε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ούτε ως υπουργός Υγείας την περίοδο της πανδημίας.

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σίγουρα δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας, διαχειριζόμενος την πανδημία, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού και βεβαίως ούτε τώρα, στις μεγαλύτερες πλημμύρες και πυρκαγιές που έχει βιώσει η χώρα. Φυσικά, ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι προνόμιο του κυρίου πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από αυτό είναι δεδομένο πως η δυσαρέσκεια στο Μαξίμου κατά του υπουργού Πολιτικής Προστασίας διατηρείται παρά τη χθεσινή συνάντηση: Ιδίως δε για τις αιχμές Κικίλια όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τα αντιπλημμυρικά, αλλά και για το 112, ένα πολιτικό “τοτέμ” της κυβέρνησης, δια χειρός του υπουργού Παιδείας πλέον και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Διαβάστε ακόμη: