Όσο περνάνε οι ημέρες προς τις εκλογές τόσο και αρχίζουν να «κλειδώνουν» στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη τα πρόσωπα και οι θέσεις τις οποίες θα επανδρώσουν στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει – κατά πάσα πιθανότητα αυτοδύναμη- μετά την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου!

Κατ’ αρχήν, φέρεται πλέον να έχει ξεκαθαρίσει το τελικό σχήμα στο Μαξίμου, που αποτελεί άλλωστε και τον πυρήνα της εξουσίας!

Οι πληροφορίες λένε πως «κλείδωσε» η τριανδρία Σταύρου Παπασταύρου (Υπ. Επικρατείας στη θέση Γεραπετρίτη) – Άκη Σκέρτσου – Γιάννη Μπρατάκου και μάλιστα έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης διαβεβαιώνουν ότι οι ανωτέρω ενημερώθηκαν …αρμοδίως, προ ημερών, με προσωπικές συνομιλίες!

Ο Γ. Γεραπετρίτης αποχωρεί και την ώρα τούτη αναζητείται έστω προσωρινό χαρτοφυλάκιο! Ακούστηκε το Υπ. Εξωτερικών!

Ωστόσο ο πρωθυπουργός φέρεται να βρίσκεται σε δίλλημα μεταξύ της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, (που διετέλεσε πρέσβης στην Ουάσιγκτον και στην οποία πιστώνεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και της ιστορικής ομιλίας στο Κογκρέσο) και του απολύτως επιτυχημένου Ν. Δένδια που σάρωσε σε σταυρούς στο Νότιο τμήμα της β’ Αθηνών!

Ο Ν. Δένδιας αν δεν επιλεγεί τελικά για το Υπ. Εξωτερικών, τότε θα μετακινηθεί είτε στο Υπ. Άμυνας είτε στο Δικαιοσύνης!

Για τη θέση του υφυπουργού ή αναπληρωτή Υπ. Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Χρ. Στυλιανίδη που διετέλεσε Υπ. Πολιτικής Προστασίας!

Για το Υπ. Άμυνας έχει ενδιαφερθεί η Νίκη Κεραμέως για την οποία ωστόσο νεότερες πληροφορίες φέρουν ως ένα πρόσωπο που δυνητικά θα μπορούσε να αναλάβει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, για το οποίο εσχάτως ακούγεται έντονα στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Για το νεοσύστατο Υπ. Οικογένειας, το οποίο θα αποσπάσει αρμοδιότητες από το Υπ. Υγείας, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η Έλενα Ράπτη!

Σίγουρη Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα πρέπει να θεωρείται η Ειρήνη Αγαπηδάκη, πρώτη βουλευτής του ψηφοδελτίου Επικρατείας!

Ενώ για το Υπ. Παιδείας ακούγεται εντόνως ότι στο μυαλό του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου!

Στο Υπ. Οικονομικών θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ ο Θ. Σκυλακάκης στον οποίο λέγεται ότι προτάθηκε το Υπ. Ενέργειας και αρνήθηκε, φέρεται να επιθυμεί το Υπ. Ανάπτυξης ή το Οικονομικών!

Στον επιτυχημένο – και πρώτο σε σταυρούς στην Α΄ Αθήνας Κυριάκο Πιερρακάκη ο πρωθυπουργός φέρεται να θέλει να του αναθέσει τον εκσυγχρονισμό κρίσιμων για την κοινωνία και την οικονομία τομείς, όπως είναι η Υγεία και η Γεωργία!

Μολονότι το όνομα του Κυρ. Πιερρακάκη ακούστηκε για το Υπ. Υγείας, νεότερες πληροφορίες λένε πως ήδη βολιδοσκοπήθηκε αρμοδίως για το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης!

Τέλος για το Υπ. Εργασίας ακούγονται τα ονόματα τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και του Χρ. Σταϊκούρα που δεν θα κρατήσουν τους υπουργικούς θώκους που διατηρούσαν!

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγεται ότι στο μυαλό του πρωθυπουργού βρίσκεται το Υπ. Ναυτιλίας, κάτι που ο δεξιός πολιτικός δεν θέλει ούτε να το ακούει…

Μέλος του Μέρα25 και δικηγόρος της Ρωσίδας Πράκτορα «Μαρία Τσάλλα» στο στόχαστρο της ΕΥΠ και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Μέλος του Μέρα25 και δικηγόρος της Ρωσίδας Πράκτορα «Μαρία Τσάλλα» στο στόχαστρο της ΕΥΠ και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος –  Στο κυνήγι διεφθαρμένων δικηγόρων και δημοσίων λειτουργών οι κρατικές υπηρεσίες – Η υπόθεση Ν. Λυμπερόπουλου! Ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, στο κάδρο χορηγίες προς το Μέρα 25!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αντικείμενο ελέγχου της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αποτέλεσε ο Δικηγόρος της «Μαρίας Τσάλλα» κ. Λυμπερόπουλος ο οποίος είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του Μέρα 25.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο δικηγόρος ο οποίος βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο Irina Alexandrovna Smireva ή αλλιώς «Μαρία Τσάλλα» να γραφτεί το 2018 στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου και στην συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ήξερε και δεν θυμόταν την συγκεκριμένη περίπτωση.

Η έρευνα της ΕΥΠ και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Σε κύκλωμα διεφθαρμένων δικηγόρων και δημόσιων λειτουργών φαίνεται να καταλήγει η έρευνα της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για την υπόθεση της Ρωσίδας Πράκτορας.

Το κύκλωμα που φαίνεται να δρούσε σε πανελλαδικό χώρο, με το αζημίωτο «βάφτιζε» ομογενείς και έδινε ταυτότητα και διαβατήριο σε άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι το πως Ρώσοι Πράκτορες κατάφεραν να δημιουργήσουν κύκλωμα που νομιμοποιούν αλλοδαπές στη χώρα μας, χωρίς καμία ελληνική υπηρεσία ή αρχή να καταλάβει το παραμικρό.

Ο κ. Νίκος Λυμπερόπουλος φαίνεται, μεταξύ των άλλων, όχι μόνο να βοήθησε την Ρωσίδα Πράκτορα με την εγγραφής της στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου αλλά και να εκπροσωπεί εταιρείες ρωσικών συμφερόντων που ενδέχεται να σχετίζονται με την Ρωσίδα Πράκτορα.

Αντικείμενο ελέγχου αποτέλεσαν και τα συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ήδη έχουν ανοιχθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και χορηγίες που εμφανίζονται να δίνει προς το κόμμα Μέρα 25.

Θυμίζουμε ότι η γεννημένη το 1988 Irina Alexandrovna Smireva, μπήκε στο στόχαστρο των ερευνών για να διαπιστωθεί λίγες εβδομάδες αργότερα, ότι ταυτίζεται με την «Μαρία Τσάλλα» γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1991 στο Μαρούσι, η οποία φαίνεται δημότης Αλιβερίου.

Διαμένει από το 2018 στο Παγκράτι σε διαμέρισμα επί της οδού Αρριανού, είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και ιδιοκτήτρια του καταστήματος με είδη πλεκτικής με την επωνυμία Galazio.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης της η Ρωσίδα Πράκτορας νοίκιαζε ακίνητο και αποθήκη στο Παγκράτι με το ποσό του ενοικίου να ανέρχεται στα 700 ευρώ.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις φορολογικές της δηλώσεις διαπιστώθηκε ότι την περίοδο 2018-2020 η επιχείρησή της εμφάνιζε, όπως ήταν αναμενόμενο μηδενικούς τζίρους, ενώ την εν λόγω τριετία εμφανίζει ζημίες της τάξης των 108.000 ευρώ περίπου.

Τέλος, διαπιστώθηκαν πολλές μικρές καταθέσεις στους λογαριασμούς της των τάξεων 20.000 έως 30.000 ευρώ, προφανώς για να μην κινήσουν τις υποψίες της Αρχής.

Το παρασκήνιο της μεγάλης σύγκρουσης Ευάγγελου Μυτιληναίου - Γιώργου Περιστέρη για τον ΒΟΑΚ -  Οι «συμφωνίες», η παρέμβαση του Μαξίμου, η μεσολάβηση του υφυπουργού, ο Covid -19 και η φημολογούμενη πρόταση μαμούθ!

Το παρασκήνιο της μεγάλης σύγκρουσης Ευάγγελου Μυτιληναίου – Γιώργου Περιστέρη για τον ΒΟΑΚ –  Οι «συμφωνίες», η παρέμβαση του Μαξίμου, η μεσολάβηση του υφυπουργού, ο Covid -19 και η φημολογούμενη πρόταση μαμούθ!

Την ώρα που οι φήμες δίνουν και παίρνουν σχετικά με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ, όπου ακούγεται πως ο ένας όμιλος έχει αποσπάσει σαφές προβάδισμα υποβάλλοντας πολύ υψηλή προσφορά, αναδεικνύεται ένα έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε της διαγωνιστικής διαδικασίας για την μεγαλύτερη σύγχρονη σύμβαση παραχώρησης, την νέα Αττική οδό (αυτή τη φορά στην Κρήτη) επί της ουσίας, όπου εμπεριέχεται και κατασκευαστικό αντικείμενο 1,75 δις. ευρώ αρχικού προϋπολογισμού!

Ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ, που θα ονομασθεί Οδικός Άξονας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού, εκ των κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας και πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρείται και είναι μια παραχώρηση – φιλέτο, τα καθημερινά έσοδα της οποίας από τη διαχείριση των διοδίων θα δίνουν βαθιές ανάσες και συγκριτικό πλεονέκτημα στον παραχωρησιούχο!

Για τον λόγο αυτό άλλωστε υπήρξε μεγάλο παρασκήνιο και σκληρές συγκρούσεις τόσο μεταξύ των εργολάβων όσο και σε σχέση με την Πολιτεία!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: στα πλαίσια των «γνωστών συμφωνιών» μεταξύ των εργολάβων που είχαν προηγηθεί του εν λόγω διαγωνισμού, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ισχυριζόταν ότι ο ΒΟΑΚ έπρεπε να καταλήξει στη δική του κοινοπραξία!

Ότι ήταν η δική του σειρά και ότι έτσι είχε αρχικώς συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών! Να πάρει το 100% του έργου!

Ωστόσο τον ισχυρισμό αυτό φέρεται να αμφισβήτησε εντόνως ο Γιώργος Περιστέρης, που φέρεται να υποστήριξε πως υπάρχουν παρεκκλίσεις από την αρχική συμφωνία και πως θα ήθελε το 50% του έργου για να τηρηθεί η νομιμότητα και να βγει στην πράξη ο τελικός λογαριασμός!

Διότι τα νούμερα δεν είχαν βγει στην πράξη σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις!

Στην υπόθεση φέρεται να παρενέβη το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός προσωπικά ο οποίος ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του έργου – μαμούθ που αλλάζει πλήρως την εικόνα της Κρήτης σε όλα τα επίπεδα.

Οι πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός πείστηκε από την επιχειρηματολογία Περιστέρη και τη θέση που ανέπτυξε και για τον λόγο αυτό φέρεται να ανέθεσε σε αρμόδιο υφυπουργό να μεσολαβήσει ούτως ώστε οι δυο πλευρές να τα βρουν πριν τον διαγωνισμό!

Όπως εκ των υστέρων και εκ των πραγμάτων προκύπτει, οι δυο ισχυροί άνδρες των κατασκευών – και όχι μόνο- Ευαγγ. Μυτιληναίος και Γ. Περιστέρης όχι μόνο δεν τα βρήκαν (υπήρξε και το εμπόδιο του κορωνοιού που τους κράτησε σε απόσταση) αλλά φαίνεται πως διεκδικούν ο καθένας για τον εαυτό του – και την κοινοπραξία του- το νέο Χρυσόμαλλον Δέρας των Παραχωρήσεων, όπου φημολογείται πως ο ένας εκ των δύο έχει υποβάλει πρόταση – μαμούθ!!!

Οι ίδιες πηγές, με πρόσβαση στο Μαξίμου και τα άδυτα της κεντρικής εξουσίας λένε, πως ο Ευαγγ. Μυτιληναίος ενοχλήθηκε τόσο από την μη τήρηση της αρχικής συμφωνίας, που πήρε τότε την απόφαση για αλλαγή έδρας και αποχώρηση του πανίσχυρου Ομίλου του από την χώρα!

Εξέλιξη που – μεταξύ άλλων- δημιούργησε μείζον ζήτημα με το Μαξίμου και προκάλεσε την δυσφορία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Βεβαίως εκ των υστέρων η ομαλότητα επήλθε και πάλι! Καθώς μετά τις σχετικές γέφυρες που έπεσαν μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, η αλλαγή έδρας της Μυτιληναίος ακυρώθηκε!

Την ώρα τούτη όλοι αναμένουν την ανακοίνωση των οικονομικών προσφορών!

Και όλοι περιμένουν να δουν ποιος έκανε τελικά την φημολογούμενη υπέρβαση και τινάζει στα ύψη το έργο!

Είναι και πάλι ο Γ. Περιστέρης που πιθανόν επαναλαμβάνει πρόταση όπως αυτή της Εγνατίας οδού;

Ή είναι ο Μυτιληναίος – που κατεβαίνει μαζί με τον Ολλανδό και το κατασκευαστικό αντικείμενο θα αναλάβει ως υπεργολάβος η Ιντρακάτ- και «νευριασμένος» από την έκβαση των πραγμάτων έκανε την μεγάλη προσφορά;

Υπομονή, θα δείξει…

Απόβαση Παπαλέκα στην Πάρο!

Οι φήμες για συζητήσεις μεταξύ Γιάννη Παπαλέκα και Prodea σχετικά με στρατηγική συμμετοχή του Mr. Nammos στην εταιρία real estate! Υπέρ ο Άρης Καρυτινός, αντιδρά ο Χρ. Παπαχριστοφόρου!

Παρά το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας που διαχύθηκε επικοινωνιακά μετά τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, δεν χωρεί αμφιβολία ότι η κατάσταση «έχει ζορίσει» για την Prodea, η οποία πέραν του ζητήματος της διασποράς (free float) έχει να αντιμετωπίσει «την θηλιά» υπέρογκου δανεισμού (1,36 δις. ευρώ!!!) και δυσβάσταχτων υψηλών επιτοκίων!!!

Σημειώνεται ότι όπως η ίδια η εταιρία παραδέχτηκε, το μέσο κόστος δανεισμού ανέρχεται στο 5%, που με βάση τις αποφάσεις της Λαγκάρντ θα αυξηθεί περαιτέρω, δεδομένου ότι η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα συνεχισθεί τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη του έτους!

Υπό το πρίσμα αυτό και με δεδομένη την αναγκαιότητα περαιτέρω διασποράς κατά 7,5% βάσει των χρηματιστηριακών νόμων, έχει αρχίσει στην αγορά του real estate μια συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εισόδου στην Prodea στρατηγικού επενδυτή που πιθανότατα δεν θα περιοριστεί στο 7,5% που επιβάλει η κείμενη νομοθεσία για να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασπορά του 15%, αλλά θα επεκταθεί μετοχικά ακόμη περισσότερο!

Την ώρα τούτη οι κουβέντες που γίνονται επισήμως αφορούν το 7,5% που βάσει της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας (με premium 30%) αποτιμάται στα 146 εκατ. ευρώ!!!

Και η συζήτηση που γίνεται κάνει λόγο είτε για placement όλου του ποσοστού σε ένα πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) είτε ευρύτερη διασπορά στο επενδυτικό κοινό!

Από εκεί και πέρα ωστόσο, η αγορά βοά ότι παρασκηνιακές συζητήσεις γίνονται με τον ισχυρό άνδρα του real estate στην Ελλάδα Γιάννη Παπαλέκα, τον αποκαλούμενο Mr Nammos, επιστήθιο φίλο του Αντώνη Ρέμου, που έκανε καριέρα στην Ρουμανία και σήμερα φέρεται να εμπλέκεται και στο project της Grivalia στα Αστέρια Γλυφάδας!

Πρόκειται για έναν σεβαστό και αξιόπιστο επιχειρηματία, που κινήθηκε μεθοδικά και επιθετικά στον χώρο τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας τεράστιες υπεραξίες!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εν λόγω συζητήσεις με τον κύριο Παπαλέκα αφορούν συμμετοχή του πολύ υψηλότερη από το 7,5% της Prodea που έχει μπει στο τραπέζι!

Και με την είσοδο Παπαλέκα φέρεται να συμφωνεί ο γνωστός για τον βίο και την πολιτεία του Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Άρης Καρυτινός, ενώ οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στην αντίθετη κατεύθυνση, απέναντι στην είσοδο Παπαλέκα, βρίσκεται ο πρόεδρος της Prodea κ. Χρ. Παπαχριστοφόρου!

Οι εξελίξεις την ώρα τούτη τρέχουν!

Και οι πληροφορίες λένε πως στην περίπτωση που τελικά ο Γιάννης Παπαλέκας εμπλακεί δυναμικά στην Prodea, τότε πιθανόν να υπάρξει ντόμινο επιθετικών μετοχικών κινήσεων ή ευρύτερων συνεργασιών σε όλο τον κλάδο…

Το ζήτημα ωστόσο που την ώρα τούτη εγείρεται και αφορά την χρηματιστηριακή αγορά είναι «πότε θα μπει ο Παπαλέκας και σε ποια τιμή»!

Ελέγχονται τρεις από ΣΔΟΕ και Αρχή για το ξέπλυμα: Επώνυμος εκκλησιαστικός παράγων και νεαρός επιχειρηματίας, για υπέρμετρο πλουτισμό και νομιμοποίηση εσόδων μετά από ανώνυμες καταγγελίες!

Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από εταιρεία Real Estate με έδρα το Λονδίνο – Το ύποπτο έμβασμα των 18.000.000 λιρών – Οι ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα, οι αντίστοιχες πρακτικές στις Σεϋχέλλες και το έγγραφο του FIU Αγγλίας προς την ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή!

Μια περίεργη υπόθεση ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος στον τομέα του Real Estate, με σύνδεση Λονδίνου – Ζυρίχης – Αθήνας και εμπλοκή επωνύμων προσώπων, που εμπλέκονται ενεργά, διερευνά η αρμόδια Αρχή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του radar, εταιρεία real estate με έδρα στο Λονδίνο αλλά και με γραφεία στην Ελλάδα διερευνάται από το FIU της Αγγλίας για ύποπτες συναλλαγές και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η Επιστολή από το FIU

H Αρμόδια Αρχή στην Ελλάδα έλαβε αναλυτικό έγγραφο από την αντίστοιχη Αρχή της Αγγλίας σύμφωνα με το οποίο ζητούνται στοιχεία για ύποπτες αγοροπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα.

Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να μεταφέρει από την Αγγλία 18.000.000 λίρες σε λογαριασμό της στην Ελβετία τα οποία τα επενδύει σε χρυσό, bitcoin κ.α. και στην συνέχεια με εμβάσματα προς την εταιρεία που διατηρεί στην Ελλάδα προβαίνει σε αγοροπωλησίες ακινήτων.

Ίδια πρακτική ακολουθείται και με την εταιρεία που διατηρεί στις Σεϋχέλλες.

Η Αρχή ήδη έχει ανοίξει τους λογαριασμούς της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ταυτοποιώντας παράλληλα και τους πραγματικούς δικαιούχους της εταιρείας.

Ελέγχονται αγοροπωλησίες που έγιναν με όχι τους συνήθεις όρους της αγοράς, φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που εμπλέκονται στις ανωτέρω συναλλαγές, ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς της και έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων.

Ο ανωτέρω φάκελος με αναλυτικές πληροφορίες θα σταλεί στην αντίστοιχη αρχή της Αγγλίας αλλά εάν προκύψουν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Διαβάστε περισσότερα