Η πρωτοφανής αδυναμία του Ιβάν Σαββίδη να φέρει λεφτά στην Ελλάδα έχει προκαλέσει μεγάλη ασφυξία στις επιχειρήσεις του στην χώρα, ειδικά μάλιστα στον τηλεοπτικό σταθμό Open που έχει ανάγκη άμεσων κεφαλαίων για να στηρίξει νέες παραγωγές και να προετοιμάσει το πρόγραμμα του νέου έτους!

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της αποχώρησης του Γιάννη Λάτσιου, προ του κινδύνου να υποχρεωθεί να παρουσιάσει έναν τηλεοπτικό σταθμό με παλαιό και ξεπερασμένο πρόγραμμα, την ώρα που ο ανταγωνισμός ενισχύεται!

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, την ώρα τούτη οι επικεφαλής του Σαββίδη στην Ελλάδα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Antenna όπου ο Θοδωρής Κυριακού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει προτείνει το ποσόν των 20 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του Open ενώ αναλαμβάνει το σύνολο των υποχρεώσεων που ανέρχονται σε 16 εκατ. ευρώ!

Δηλαδή μιλάμε για μια πρόταση συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ που αρχικά δεν ικανοποιεί την πλευρά Σαββίδη, που όμως βρίσκεται σε αδιέξοδο με τις συνθήκες όσον αφορά το μέλλον του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη στη χώρα μας να γίνονται δυσμενέστερες για ευνόητους λόγους!

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι το περιβάλλον Μητσοτάκη φέρεται εξαιρετικά δυσαρεστημένο με τη στάση που κράτησε απέναντι του προεκλογικά τόσο το Open όσο και ο όμιλος Σαββίδη γενικότερα, που θεωρείται ότι υπονόμευσε την κυβέρνηση και προμοτάρισε μικρά φιλορωσικά κόμματα!

Σημειώνεται ότι εδώ και καμπόσο καιρό το Open είχε μπει σε συζητήσεις με το Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν άγονες και ο μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος φέρεται να αποσύρθηκε!

Οι πρώτοι των πρώτων: Πιερρακάκης, Δένδιας, Χατζηδάκης, Χρυσοχοΐδης – Τι σηματοδοτούν, τι εκφράζουν – Ο σοβαρός τεχνοκράτης και κεντρογενής Πιερρακάκης που άγγιξε την νεολαία – Ο σαρωτικός Δένδιας και ο μετριοπαθής Χατζηδάκης που κέρδισε τον θορυβώδη Άδωνι!

Έχει αδιαμφισβήτητα μια ιδιαίτερη σημασία να εστιάσει κανείς στα πρόσωπα των νικητών που κυριάρχησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Στους πρώτους των πρώτων! Σε απλά λόγια, στα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πρώτευσαν σε σταυρούς προτίμησης και κατέκτησαν την πρώτη θέση!

Και αναφέρομαι ουσιαστικά στην Αθήνα που καθορίζει το παιχνίδι και τις εξελίξεις!

Ο σοβαρός τεχνοκράτης και κεντρογενής Πιερρακάκης που άγγιξε την νεολαία

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης λοιπόν συνέτριψε τον συντηρητικό Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αποσκοπούσε στην πρώτη θέση που θεωρούσε ότι θα του εξασφάλιζε ένα καλό υπουργείο και υποψηφιότητα για μελλοντικός αρχηγός εάν και όταν…

Σε απλά λόγια το σοβαρό και τεχνοκρατικό προφίλ του Πιερρακάκη, η πραγματική δουλειά, ο εκσυγχρονισμός του κράτους, η ψηφιακή πολιτική, το άγγιγμα στους νέους μέσα από τις προηγμένες τεχνολογίες και εφαρμογές και το κεντρογενές προφίλ νίκησαν κατά κράτος την πολιτική του Βασίλη Κικίλια!

Τρώει τη σκόνη του Πιερρακάκη ο Κικίλιας στην Α' Αθήνας!

Ο σαρωτικός Δένδιας (που θα πάρει πρωτοκλασάτο υπουργείο) και ο μετριοπαθής Χατζηδάκης που κέρδισε τον θορυβώδη και ακροδεξιό Άδωνι!

Ιδιαίτερη σημειολογία έχουν αδιαμφισβήτητα τα προφίλ του Νίκου Δένδια και του Κωστή Χατζηδάκη!

Προσωπικότητες σοβαρές, μετριοπαθείς, με ευρωπαϊκές καταβολές, αξιοπρέπεια και συνέπεια!

Ο Ν. Δένδιας, που από πολλούς εθεωρείτο ως ο φυσικός διάδοχος Μητσοτάκη αν κάτι στράβωνε (μολονότι ουδέποτε έθεσε θέμα ούτε υπονόμευσε) σάρωσε σε σταυρούς, μολονότι ο Θεοδωρικάκος που βγήκε δεύτερος στο νότιο τομέα δεν ήταν πρωτοκλασάτος, ούτε είχε αρχηγικό εκτόπισμα!

Με αυτό το αποτέλεσμα θεωρείται πλέον απίθανο ο Κυρ. Μητσοτάκης να του προτείνει την προεδρία της Βουλής όπως ακούγονταν και πιθανότατα θα αναλάβει και πάλι πολύ σοβαρό υπουργείο ίσως και το ίδιο!!!

Ο Κ. Χατζηδάκης που από κάποιους κύκλους έπαιζε ως διάδοχος του Μητσοτάκη απέναντι στον Ν. Δένδια, κέρδισε στην εσωκομματική διαμάχη τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς η βάση προτίμησε ένα πρόσωπο μετριοπαθές, σοβαρό, χαμηλών τόνων, τεχνοκράτη με ευρωπαϊκή αντίληψη, αντί του θορυβώδους και ακροδεξιού Άδωνι που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει» που ήδη διαδίδει ότι στη νέα κυβέρνηση θα πάρει τη θέση του Κων. Καραμανλή!

Επιχείρηση «Εντέμπε» από τον Νίκο Δένδια – Μπλόκο στο «στήσιμο» της Τρίπολης

Η νίκη του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδη και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο διαχρονικό έργο του! Ο υπουργός που εξάρθρωσε την 17Ν και των επιτυχιών της ΕΛΑΣ!

Η επικράτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέναντι στον Μ. Βαρβιτσιώτη στον δυτικό τομέα, η νίκη ενός προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ένα γέννημα θρέμμα του καραμανλισμού και της παραδοσιακής ΝΔ, καταδεικνύει πρώτον την ισχύ και την επιτυχία της διεύρυνσης προς το κέντρο, καθώς και την τεράστια αποδοχή που απολαμβάνει ο πρώην Υπ. Προστασίας του Πολίτη στη βάση της ελληνικής κοινωνίας!

Ο Μ. Χρυσοχοίδης είναι αυτός που εξάρθρωσε την 17Ν, ο υπουργός των επιτυχιών της ΕΛΑΣ απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, το πρόσωπο εκείνο που δημιουργεί ασφάλεια στον μέσο Έλληνα πολίτη!

Η πρώτη θέση στις εκλογές του ανοίγει μοιραία την πόρτα της εκ νέου υπουργοποίησης, σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα έρχεται…

Το, αλά Σοβιέτ, σχέδιο Χρυσοχοϊδη για την αστυνόμευση των ΜΜΕ

Μου λένε ότι…. Ο Σκυλακάκης πάει στη θέση του «λογιστή» Σταικούρα!

Καλά πληροφορημένες πηγές μου λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του να αξιοποιήσει στον υπέρτατο βαθμό τον Θ. Σκυλακάκη, πιθανότατα στη θέση του Χρήστου Σταϊκούρα στο Υπ. Οικονομικών, καθώς θεωρεί ότι ο πολιτικός από την Φθιώτιδα μολονότι εργατικός, ουσιαστικά λειτουργεί ως «λογιστής» χωρίς όραμα και έμπνευση!

Μαθαίνω ότι… Για πρόεδρος της Βουλής η Κεραμέως!

Πολύ σοβαρές πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα μου λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του να αξιοποιήσει την Νίκη Κεραμέως ως πρόεδρο της Βουλής!

Να δώσει δηλαδή σε μια γυναίκα την Τρίτη στη σειρά υψηλότατη θεσμική θέση στην Πολιτεία!

Η πληροφορία αυτή έχει ενδιαφέρον δεδομένου ότι η πρώην Υπ. Παιδείας είχε στο μυαλό της να μετακινηθεί στο Υπ. Άμυνας και να καταστεί η Ελληνίδα Παρλί!

Όμως ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει άλλο σχεδιασμό στο μυαλό του!

Ο Σταύρος Παπασταύρου που (ατύπως) πάει παντού!

Της κακομοίρας γίνεται στο Μαξίμου! Ποιος θα πάει πού και ποιος θα φάει τη θέση του άλλου! Ο Σταύρος πάντως έρχεται, προς δυσαρέσκεια κάποιων…

Ένας κακός χαμός γίνεται στο περιβάλλον του Μαξίμου, ευρύτερο και στενό, σχετικά με τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θέσεις κλειδιά την επόμενη μέρα!

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ο ένας θάβει τον άλλο με την πρώτη ευκαιρία αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη καρέκλα!

Το θάψιμο πάει σύννεφο κοινώς, με αποτέλεσμα όλοι ανεξαιρέτως, με εξαίρεση τον Γεραπετρίτη που θα μείνει μέχρι να φύγει για επίτροπος την άνοιξη στη θέση του Σχοινά, να αισθάνονται επισφαλείς ειδικά ο Σκέρτσος και όχι μόνο…

Από κάτω, γίνεται η ζημιά! Ο πρωινός καφές και τα κολητιλίκια με το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού δημιουργούν κλίμα για κάποιους!

Πάντως, ότι και να κάνουν οι διαβολείς, ο Σταύρος έρχεται, είτε τους αρέσει είτε όχι!

Και ο Σταύρος είναι μάγκας. Και του σαλονιού και του λιμανιού! Ξέρει να μιλάει καλά όλες τις γλώσσες!

Σοφία Ζαχαράκη: «Τουρίστας» στην εκλογική περιφέρεια της

Με την βοήθεια της φιλορωσικής οικογένειας του εφοπλιστή και τ. Διοικητή του Αγ. Όρους Αθ. Μαρτίνου, η βουλευτής κόρη του οποίου Γεωργία, δεν κατέβηκε στις εκλογές, σάρωσε η Σ. Ζαχαράκη στο υπόλοιπο Ανατ. Αττικής!

Επειδή όπως αντιλαμβάνομαι υπάρχει διάχυτο ένα μεγάλο ερωτηματικό, πως και γιατί η Σοφία Ζαχαράκη κατάφερε να αποσπάσει άνω των 52.000 σταυρών και να σαρώσει στο υπόλοιπο Ανατ. Αττικής «ρίχνοντας στο κεφάλι» 10.000 σταυρούς στον Μάκη Βορίδη, στέλεχος κλάσης με τεράστια εμπειρία και υπόσταση, αλλά και στον προβεβλημένο Στέλιο Πέτσα και τον «παλιό» και ιδιαίτερα αγαπητό Βασίλη Οικονόμου, θα προσπαθήσω να σας δώσω το στίγμα της κατάστασης για να αντιληφθείτε επαρκώς!

Η σχετικά άπειρη (ανύπαρκτη) κοινοβουλευτικά Σοφία Ζαχαράκη, παρά την υφυπουργοποίηση της στον Τουρισμό με διορισμό, πέτυχε μια ασύλληπτη νίκη στο υπόλοιπο Αττικής απέναντι σε πρόσωπα που είχαν βαθιές ρίζες, προσβάσεις στην τοπική κοινωνία και αναφορές χρόνων, επειδή υποβοηθήθηκε από τον φιλορωσικό παράγοντα – εφοπλιστική οικογένεια, που «έπαιξε τα ρέστα της» για να τη βγάλει πρώτη!

Και κοντά στους εφοπλιστές συνέβαλε και μέρος του περιβάλλοντος του Μαξίμου!

Ενδεχομένως όλοι αυτοί μαζί ήθελαν να «κοντύνουν» τον Μάκη Βορίδη, για τους δικούς τους λόγους!

Το γεγονός ωστόσο είναι πως πίσω από την ευρεία νίκη της Ζαχαράκη «κρύβεται» η οικογένεια Μαρτίνου, κυρίως του φιλορώσου Αθαν. Μαρτίνου τέως διοικητή του Αγίου Όρους, με τον οποίο είναι έξαλλοι οι Αμερικανοί γιατί συνέβαλε στο να μετατραπεί η Αθωνική Πολιτεία σε άντρο Ρώσων κατασκόπων που πηγαινοερχόντουσαν με διαβατήρια μοναχών!

Και εκμεταλλευόμενος την συγκυρία απέσπασε υπέρμετρο πλουτισμό μέσα από την διακίνηση με τα πλοία του ρωσικών προϊόντων, σπάζοντας εμπάργκο και κυρώσεις της Δύσης!

Σημειώνεται ότι η βουλευτής της ΝΔ κόρη του εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνου Γεωργία, δεν κατέβηκε στις εκλογές στο υπόλοιπο Αττικής όπου πολιτευόταν, προικοδοτώντας το ευρύ «σύστημα της», αθλητικά σωματεία, εκκλησίες κλπ. που τελούσαν υπό την προστασία της εφοπλιστικής οικογένειας, στην Σοφία Ζαχαράκη!

Επιπροσθέτως την νεαρή πολιτικό που σάιτ και εφημερίδες ξεκίνησαν ήδη να της κάνουν γλειψιματικά αφιερώματα, φέρεται να στήριξε σε υπέρμετρο βαθμό υποομάδα του Μαξίμου! Αυτά προς το παρόν!

Βαρύ το κλίμα για τον Μυλωνά της Εθνικής στο Μαξίμου

Βαρύ το κλίμα για τον Μυλωνά της Εθνικής στο Μαξίμου –  Δυσαρεστημένο φέρεται το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού με «τα έργα και τις ημέρες» του ισχυρού άνδρα της συστημικής τράπεζας – Βλέπει την έξοδο;

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το πρόσωπο του Παύλου Μυλωνά, διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής τράπεζας, ο οποίος φέρεται να έχει απωλέσει οριστικά τα στηρίγματα του στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Οι πληροφορίες λένε πως ο Π. Μυλωνάς σε μεγάλο βαθμό είχε αυτονομηθεί, με αποτέλεσμα «τα έργα και οι ημέρες του» να προβληματίζουν τον πυρήνα της κεντρικής εξουσίας που φέρεται σφόδρα δυσαρεστημένος μαζί του!

Λέγεται μάλιστα ότι η κυβέρνηση και ειδικά το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι δυσαρεστημένο με τον κ. Μυλωνά διότι κυρίως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν προώθησε μείζονος σημασίας επιχειρηματικά – αναπτυξιακά σχέδια, καθοριστικής σημασίας για την εθνική οικονομία και το κλίμα που θα διαμορφωνόταν κατ’ επέκταση στον κόσμο της αγοράς προεκλογικά!

Επιπροσθέτως ο κ. Μυλωνάς φέρεται να κωλυσιέργησε σκόπιμα (όπως του καταλογίζουν) σε χρηματοδοτήσεις μείζονος σημασίας επιχειρηματικών σχεδίων, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό μείζον ζήτημα στην χρηματιστηριακή – και όχι μόνο- αγορά και μάλιστα σε μια περίοδο προεκλογική, επί της ουσίας υπονομεύοντας την κυβέρνηση!

Σε κάθε περίπτωση ο κύκλος του Μυλωνά κλείνει στην Εθνική και πλέον ο έμπειρος τραπεζίτης βλέπει την έξοδο, δεδομένου ότι στο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι το success story της ιδιωτικοποίησης της Εθνικής δεν μπορεί επουδενί να υλοποιηθεί με τον ευθυνόφοβο τραπεζίτη στο τιμόνι της!

H γνώμη γνωστού - παλαίμαχου δημοσκόπου για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο δημοσκόπος της αντιπολίτευσης και η ενημέρωση μεσοβδόμαδα (πριν τις εκλογές) σε δύο πρώην θεσμικούς πολιτειακούς παράγοντες της Κεντροδεξιάς ότι η διαφορά ήταν το πολύ 6 μονάδες!

Επειδή πολλά λέγονται και άλλα τόσα γράφονται γύρω από τους δημοσκόπους, τις έρευνες που πραγματοποίησαν σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τις μύριες όσες δικαιολογίες που προέβαλαν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την παταγώδη αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα και σε όλα σχεδόν τα κόμματα, εμείς σας αναφέρουμε το εξής περιστατικό:

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και ουσιαστικά την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες, πασίγνωστος και έμπειρος δημοσκόπος που συνεργάζεται με ένα εκ των τριών μεγάλων κομμάτων, επικοινώνησε με δύο πρώην θεσμικούς άνδρες, που κατείχαν ανώτατες πολιτειακές θέσεις, οι οποίοι παρεμπιπτόντως ενώ ανήκουν στην κεντροδεξιά παράταξη παρείχαν κατά το παρελθόν πρωτοφανή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας εξαιρετική προσωπική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα!

Σημειώνεται ότι και οι δύο πρώην ανώτατοι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας που «ανήκουν» στην Νέα Δημοκρατία, φέρονται να τρέφουν μεγάλη αντιπάθεια στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μολονότι προσπαθούν όσο είναι δυνατόν να το …κρύψουν, χωρίς αυτό να το επιτυγχάνουν απολύτως!

Επί του προκειμένου τώρα, κατά την εβδομάδα πριν τις εκλογές, ο γνωστός δημοσκόπος επικοινώνησε με τους δύο πρώην θεσμικούς της Δεξιάς και τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τα ευρήματα του η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δεν ξεπερνά το 6%!

Γεγονός που κρατάει τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι ισχυρό και τον Μητσοτάκη να μην μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε στις δεύτερες εκλογές!

Και όπως αντιλαμβάνεστε οι δυο Νεοδημοκράτες – πρώην θεσμικοί πολιτειακοί παράγοντες (που όπως λένε οι κακές γλώσσες τους ενώνει εκτός των άλλων και η αγάπη στα οινοπνευματώδη) άρχισαν να παπαγαλίζουν δεξιά και αριστερά ότι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή και μαχητή!

Κατά τα άλλα ο γνωστός δημοσκόπος, που παρείχε τις υπηρεσίες του σε κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δηλώνει ότι δήθεν τον τρομοκρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Σαν δεν ντρέπονται…

Διαβάστε περισσότερα