Αυτή η ιστορία των δήθεν ξένων επενδύσεων στη χώρα που στην πραγματικότητα πρόκειται για επενδύσεις με λεφτά των ελληνικών τραπεζών, έχει κουράσει και σε μεγάλο βαθμό προσβάλει την νοημοσύνη μας!

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε προ ημερών τον Ασπρόπυργο για τα πανηγύρια μιας «μεγαλειώδους» επένδυσης κέντρου logistics 300 εκατ. ευρώ της HIG Capital εκεί όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας τις οποίες απέκτησαν προνομιακά διά μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού!

Ωστόσο πέρα από τις ζητωκραυγές και τα…πυροτεχνήματα, η αλήθεια είναι (για να μη νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς) ότι η …μεγαλειώδης επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί με φρέσκο χρήμα που θα εισρεύσει στη χώρα, αλλά κατά 85% με τραπεζικά κεφάλαια, που κατά πληροφορίες η πλειονότης αφορά ελληνικές τράπεζες και μόνο το 15% θα βάλει με ίδια κεφάλαια η HIG! Και αυτά μένει να δούμε πότε!!!

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν θα πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι καλές οι εξαγγελίες και τα λόγια τα μεγάλα για διθυραμβικές επενδύσεις στη χώρα και νέες θέσεις εργασίας, όμως το παραμύθι των έλευσης ξένων κεφαλαίων θα πρέπει να το σταματήσουν γιατί έχει καταστεί σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι δήθεν ξένοι επενδυτές αποκτούν τα πάντα …τζάμπα, με όρους προνομιακούς, μέσα από διαγωνισμούς και πλειστηριασμούς …φωτογραφικούς και στο τέλος της ημέρας παριστάνουν τους μάγκες με τα δικά μας τα λεφτά!

Ως εδώ η κοροϊδία! Ωραίες οι κορδέλες και τα κονφετί αλλά αυτά τελειώνουν και οι μάσκες θα πέσουν…

Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων: Φτωχό και υπό επιτήρηση

Με Υπουργική Απόφαση του Κ. Χατζηδάκη, παρατείνεται για 1 χρόνο η θητεία του ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, που λήγει άμεσα, μέχρις ότου κινηθούν οι διαδικασίες του νόμου Κεραμέως!

Προς παράταση για 1 χρόνο της θητείας της Επ. Κεφαλαιαγοράς (που λήγει άμεσα) προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να προχωρεί σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης δια μέσω της οποίας η Βασιλική Λαζαράκου, η Νατάσα Στάμου (βασικές διεκδικήτριες του μελλοντικού προεδρικού θώκου) και το υπόλοιπο ΔΣ θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και για έναν χρόνο, προκειμένου μέχρι τότε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες βάσει του νόμου Κεραμέως, για την σύσταση του νέου ΔΣ και την επιλογή του(της) νέου προέδρου!

Ο Κωστής Χατζηδάκης ως εποπτεύων υπουργός δεν προτίθεται σε γενικές γραμμές να προβεί σε αλλαγές προσώπων, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο υπάρχον ΔΣ, προβεβλημένα πρόσωπα του οποίου τυγχάνουν τόσο κυβερνητικής στήριξης, όσο και ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων!

Την ώρα τούτη πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ζητηθεί από Οργανισμούς και Αρχές που ex officio συμμετέχουν στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος για παράδειγμα, να αποστείλουν εγγράφως τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στην ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου ο αρμόδιος υπουργός να είναι έτοιμος να συντάξει την Υπουργική Απόφαση παράτασης για 1 έτος, του υπάρχοντος ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Σε απλά λόγια, η Βασίλω και η παρέα της «καβάντζωσαν» χωρίς εξετάσεις, ένα ακόμη χρόνο κρίσιμης και καθοριστικής χρηματιστηριακής εξουσίας…

Αποκάλυψη: Μια αμείλικτη ενδοοικογενειακή σύγκρουση μεταξύ άμεσων και έμμεσων κληρονόμων βρίσκεται σε εξέλιξη σε μία εκ των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιριών της χώρας (ελληνικών συμφερόντων) και του κόσμου!

Μια αμείλικτη ενδοοικογενειακή σύγκρουση μεταξύ άμεσων και έμμεσων κληρονόμων βρίσκεται σε εξέλιξη σε μία εκ των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιριών της χώρας (ελληνικών συμφερόντων) και του κόσμου!

Μια αμείλικτη ενδοοικογενειακή σύγκρουση που ξεπερνά τα όρια και κάθε φαντασία εξελίσσεται στο εσωτερικό κορυφαίας ναυτιλιακής εταιρίας της χώρας (ελληνικών συμφερόντων και Ελλήνων μετόχων) και εκ των μεγαλύτερων του κόσμου!

Πρόκειται για μια κληρονομικού χαρακτήρα, επί της ουσίας, υπόθεση που φέρεται να προκλήθηκε και να εξελίχθηκε μετά την απώλεια του Πατριάρχη της οικογένειας και έχει να κάνει με τις ανεξέλεγκτες συγκρούσεις σε κάθε επίπεδο, μεταξύ άμεσων κληρονόμων!

Οι πληροφορίες αναφέρουν για λεκτικές συγκρούσεις, αποκληρώσεις, αγωγές και κάθε φύσης νόμιμα ένδικα μέσα, σε μια οικογενειακή υπόθεση κληρονόμων όπου φέρεται να πρωταγωνιστεί το γυναικείο στοιχείο μεταξύ και των δύο συγκρουόμενων πλευρών…

Πόσα χρήματα έπαξαν στον τζόγο οι Έλληνες το 2022

 

Ραγδαίες εξελίξεις από τις Ελεγκτικές Αρχές σχετικά με υπόθεση δύο προβεβλημένων του τζόγου, για ευρεία φοροδιαφυγή και ξέπλυμα δια μέσω αγοράς και ανέγερσης υπερπολυτελών ακινήτων!

Πολύ σοβαρές εξελίξεις αναμένονται άμεσα από τις ελεγκτικές Αρχές σχετικά με δύο προβεβλημένα πρόσωπα που σχετίζονται με τον τζόγο, τον στοιχηματισμό και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων από όπου απορρέουν ευρεία φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, κυρίως δια μέσω της αγοράς ή και ανέγερσης υπερπολυτελών ακινήτων!

Ο ένας εκ των δύο έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο των Αρχών καθώς είχε διαπιστωθεί μυθώδης φοροδιαφυγή από την οποία ξέφευγε ακολουθώντας πλείστες όσες περίεργες και ύποπτες μεθόδους, καθυστερώντας παράλληλα τις Αρχές μέσω παρεμβάσεων, καθώς φέρεται να διατηρούσε προνομιακή σχέση με την κεντρική εξουσία κατά το παρελθόν!

Ο δεύτερος «στοιχηματζής», τον οποίο η Αρχή για το ξέπλυμα τον έχει κάνει φύλλο και φτερό, φέρεται να νομιμοποιεί τα έσοδα που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, αποκτώντας πολυτελή ακίνητα!

Ταυτοχρόνως την ώρα τούτη, όπως δηλώνουν άμεσοι συνομιλητές του στις Αρχές, καυχιέται ότι έχει γίνει πάμπλουτος και ότι ούτε το ξέπλυμα, ούτε η εφορία, ούτε άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να τον αγγίξουν, για λόγους περίεργους και υπόπτους που δεν έχει διευκρινίσει!

Οι συγκεκριμένοι δύο, των οποίων οι υποθέσεις σχετίζονται, εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή μεταξύ τους και να συνεργάζονται ανεπίσημα, μολονότι επισήμως οι δρόμοι τους έχουν χωρίσει!

Οι πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα χρόνου η παραπομπή του φακέλου του δεύτερου, του …λιμοκοντόρου όπως τον αποκαλούν όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά, στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω!

Η υπόθεση του πρώτου είναι ήδη στην Δικαιοσύνη, που κατά τις πληροφορίες πρόκειται άμεσα να ενεργοποιηθεί και ο φάκελος να βγει από το συρτάρι…

Σε μεγάλη έξαρση η φάμπρικα των ανώνυμων (και επωνύμων) καταγγελιών προς τις Ανεξάρτητες Αρχές και Ελεγκτικούς μηχανισμούς για αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Σε μεγάλη έξαρση η φάμπρικα των ανώνυμων (και επωνύμων) καταγγελιών προς τις Ανεξάρτητες Αρχές και Ελεγκτικούς μηχανισμούς για αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Έχουμε αναδείξει στο παρελθόν το γεγονός ότι οι συγκρούσεις και τα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» μεταξύ των μεγαλόσχημων παραγόντων και των πανίσχυρων επιχειρηματιών έχουν βρει πεδίο δράσης στις Ανεξάρτητες Αρχές και τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπου ο ένας επώνυμος παράγων καταγγέλλει τον άλλον για φοροδιαφυγή, πλαστά και εικονικά τιμολόγια, αδικαιολόγητο πλουτισμό, ξέπλυμα χρήματος και πάει λέγοντας…

Η φάμπρικα αυτή, που είναι διαρκής κατά τα τελευταία χρόνια συνδυαζόμενη ενίοτε με σχετικά δημοσιεύματα, που παραδίδονται χέρι με χέρι σε πάσης φύσης ελεγκτικά όργανα και προκαλούν την αφορμή των εξονυχιστικών και σε βάθος ελέγχων, την ώρα τούτη βρίσκεται και πάλι σε έξαρση, με τις καταγγελίες και τα καρφώματα να δίνουν και να παίρνουν, προκειμένου να προκληθούν σοβαρά επιχειρηματικά πλήγματα σε ανταγωνιστές ή πάσης φύσης επιχειρηματικούς – και όχι μόνο- εχθρούς ή αντιπάλους!

Και είναι γεγονός πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τα «καρφώματα» και οι καταγγελίες προς τις Φορολογικές Αρχές και το Ξέπλυμα στις μέρες μας πάνε σύννεφο, με στόχους κυρίως προβεβλημένα πρόσωπα της επικαιρότητας τα οποία «κατηγορούνται» από τους «άσπονδους φίλους», για υπέρμετρο και αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Και όπως είναι εύλογο, οι ανώνυμες και επώνυμες αυτές καταγγελίες ενεργοποιούν τις Ανεξάρτητες Αρχές αλλά και τους Εισαγγελείς για τα περαιτέρω…

Διαβάστε ακόμη: