Τρεις πολύ σημαντικές υποθέσεις μείζονος σημασίας έχουν φτάσει στην ανεξάρτητη Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Οι οποίες εξετάζονται ενδελεχώς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υπάρξει εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται με το χρηματιστήριο, την επιχειρηματική ζωή του τόπου, την Εκκλησία και τα γεωπολιτικά!

H HSBC ενημέρωσε ότι Ελβετός επενδυτής που συνδέεται με την υπόθεση inside trading του Λαβίδα στη Ν. Υόρκη ζήτησε να ανοίξει μερίδα στο Χ.Α.!

Όπως αναφέρουν έγκυροι τραπεζικοί κύκλοι, από την HSBC Ελλάδος, η οποία λειτουργεί ως υποθηκοφύλακας ξένων τραπεζών με τις οποίες διέπεται από σχετικές συμβάσεις, γνωστοποιήθηκε στην Αρχή για το ξέπλυμα ότι Ελβετός επενδυτής ο οποίος είχε σχετιστεί με την περίφημη υπόθεση του inside trading στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μαζί με τον Τηλέμαχο Λαβίδα, που την ώρα τούτη επιδιώκει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μαμούθ στην Lavipharm και μάλιστα είχε κληθεί να καταβάλει το ποσόν των 49 εκατ. δολαρίων ως πρόστιμο, το οποίο πλήρωσε, ζήτησε μέσω τράπεζας του Λιβάνου να ανοίξει μερίδα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Η HSBC λόγω του χρηματιστηριακού παρελθόντος του Ελβετού επενδυτή ενημέρωσε σχετικά την αρμόδια αρχή για τα περαιτέρω!

Η αρχή για το ξέπλυμα του Μονακό ζητεί στοιχεία για την δράση Έλληνα επωνύμου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Πριγκιπάτο! Τον ψάχνει για απάτες και υπεξαίρεση!

Από το FIU του Μονακό, την αρχή για το ξέπλυμα του Πριγκιπάτου, έφτασε στην Αρχή για το ξέπλυμα αίτημα για την παροχή στοιχείων σχετικά με γνωστό και επώνυμο Έλληνα επιχειρηματία που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Μόντε Κάρλο!

Η Ανεξάρτητη Αρχή του Πριγκιπάτου ζητεί στοιχεία σχετικά με την δραστηριότητα του εν λόγω επώνυμου επιχειρηματία, με το βαρύ επίθετο, στην Ελλάδα καθώς διενεργεί έρευνα σε εξέλιξη για απάτες και υπεξαιρέσεις!

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή και ήδη απεστάλησαν στοιχεία από την ελληνική αρχή προς την αντίστοιχη του Μονακό, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε έλεγχος και στην Ελλάδα!

Η αρχή για το ξέπλυμα της Κύπρου ζητεί στοιχεία για τη δράση 2 μοναχών του Αγίου Όρους, γνωστής Μονής, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα 1,2 εκατ. στην Κύπρο και σηκώνουν τα λεφτά σε μετρητά!

Από το FIU της Κύπρου, την αντίστοιχη αρχή ξεπλύματος στη Μεγαλόνησο, έφτασε ερώτημα σχετικά με την δράση δύο μοναχών του Αγίου Όρους, πολύ γνωστής Ιεράς Μονής, οι οποίοι έχουν αποστείλει εμβάσματα σε τράπεζα της Κύπρου, συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία σηκώνουν σταδιακά σε μετρητά!

Η υπόθεση θεωρήθηκε κρίσιμη, καθώς το Άγιον Όρος θεωρείται την ώρα τούτη άντρο Ρώσων πρακτόρων που χρηματοδοτούν ιερές μονές και στρατολογούν μοναχούς.

Η ανεξάρτητη αρχή στη χώρα μας φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει πλήθος στοιχείων για τη δράση των δύο μοναχών, τα έχει αποστείλει στην Κύπρο και ήδη διενεργεί στην Ελλάδα πρόσθετη έρευνα!

Στο κάδρο ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή (όπου κλείνουν τα 2 μεγάλα deals) και Μότορ Όιλ – Οι «παίκτες», οι μεγάλες οικογένειες, τα funds και ο καυτός Νοέμβριος των ανακοινώσεων και του MSCI

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο κλάδος της Ενέργειας έχει γίνει και πάλι πολύ hot για Έλληνες και ξένους επενδυτές, με τις μετοχές της ΔΕΗ, της Τέρνα Ενεργειακής και την Μότορ Όιλ να πρωτοστατούν και να πρωταγωνιστούν στην νέα τάξη πραγμάτων, για πολλούς και ποικίλους λόγους!

Στην ΔΕΗ όπου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πέρασε ένα πακέτο μετοχών αξίας 10 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ανασύνταξης χρηματιστηριακής μετά τη μεγάλη πτώση, η οποία συνδυάζεται κατ’ αρχήν με τις αποκλειστικές πληροφορίες που Radar ότι μια μεγάλη εξαγορά στη Ρουμανία βρίσκεται σε εξέλιξη που θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα και θα καταστήσει την επιχείρηση κυρίαρχη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια! Επιπροσθέτως συνδυάζεται με:

Πρώτον, με τη στήριξη σοβαρών διεθνών οίκων που δρουν σε ένα βαθμό συντονισμένα.

Δεύτερον, με την αγορά ίδιων μετοχών με εύρος από 2,82 ευρώ έως 17 ευρώ.

Τρίτον, από την είσοδο στο χαρτί χρηματιστηριακών λόμπι που είχαν ανεβάσει την Alpha bank από το 0,40 στο 1,20!

Τέταρτον, από το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες για απόκτηση του 10% της ΔΕΗ, αλλά και κορυφαία funds του πλανήτη.

Πέμπτον, από τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν!

Στην Τέρνα Ενεργειακή οι εξελίξεις τρέχουν και όλα συντείνουν, όπως είχε αποκαλύψει το Radar.gr στην υλοποίηση του deal με την First, ο ισχυρός άνδρας της οποίας βρίσκεται στη χώρα μας, με τις σχετικές ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται το αργότερο τον Νοέμβριο! Την ίδια στιγμή υψηλόβαθμο στέλεχος της Τέρνα Ενεργειακής πραγματοποίησε μεταβιβάσεις μετοχών σε συγγενικά του πρόσωπα, γεγονός που εκλαμβάνεται από την αγορά ως προάγγελος εξελίξεων!

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως το deal με την First θα γίνει κατά πληροφορίες σε 2 στάδια και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου στα 22,5 ευρώ, θα υπάρξει προαιρετική δημόσια πρόταση!

Πάντως, κατά πληροφορίες, η Τέρνα Ενεργειακή αλλά και η Motor Oil, που αποτελεί τον πιο πλήρη και καθετοποιημένο ενεργειακό και πετρελαϊκό όμιλο στη χώρα, είναι πιθανόν να ενταχθούν στον δείκτη MSCI κατά την αξιολόγηση της 10ης Νοεμβρίου, από τον οποίο δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής η αποχώρηση κάποιας από τις εισηγμένες στο ΧΑ που είναι ήδη ενταγμένες!

Συναντήθηκε με Πρωθυπουργό, Πατέλη και Σταικούρα ο Βρετανό – Ιταλός επικεφαλής της ION Group για την Τρ. Πειραιώς! Οι Ιταλοί δίνουν premium 25% στην τιμή της μετοχής, ενώ οι Άραβες που ήθελαν το 20% της Εθνικής ζητούσαν exclusivity 6 εβδομάδων και τιμή ανά μετοχή με discount!

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, σχετικά με την υπόθεση των Ιταλών της Ion που ενδιαφέρονται για το ποσοστό του ΤΧΣ στην Τρ. Πειραιώς σας λένε τα εξής για να ξέρετε: ο Ιταλό Βρετανός επικεφαλής του ION Group Andrea Pignataro, όχι μόνο πήγε στο ΤΧΣ, αλλά επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου όπου φέρεται να συναντήθηκε προσωπικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είχε συνάντηση και με τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργικού γραφείου κύριο Αλέξη Πατέλη (όχι ο Λινάτσας δεν ήταν εκεί) καθώς και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρα, οι οποίοι προφανώς έκαναν και τις σχετικές διαρροές στον Τύπο ως συνήθως!

Στην ουσία το Ion γνωρίζει ότι η πρόταση την οποία έχει κάνει προς το ΤΧΣ δεν έχει κανένα νόημα στη στιγμή αυτή, καθώς οι σχετικές διαδικασίες που το Ταμείο θα ακολουθήσει διέπονται από τον σχετικό νόμο του Κράτους!

Ωστόσο με την κίνηση του αυτή, υποδηλώνει θέση και παρουσία για τον μετοχικό έλεγχο της Τρ. Πειραιώς και επιταχύνει πιθανόν τις διαδικασίες, δίνοντας μάλιστα πρόταση με premium 25%!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Αράβων για το 20% της Εθνικής τράπεζας, προβλεπόταν exclusivity 6 εβδομάδων και αγορά μετοχών με discount!

Τι συμβαίνει με τα δήθεν εξαντλημένα διαμερίσματα της ελίτ του εφοπλισμού και της επιχειρηματικής σκηνής στον Πύργο του Ελληνικού; Γιατί πέφτουν τηλεφωνήματα σε μεγαλοεπιχειρηματίες;

Επειδή διαβάζω, με απορία είναι η αλήθεια, σχετικά με τα υπερπολυτελή διαμερίσματα στον Πύργο του Ελληνικού που έχουν «εξαντληθεί» και τα οποία φέρεται να έχει αγοράσει ή καπαρώσει η enfant gatee της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής και του εφοπλισμού δια της μεσολάβησης αρχικά άτυπων μεσιτών που έχουν καταστεί επίσημοι εκ των υστέρων μέσω της δημιουργίας σχετικών εταιρικών σχημάτων, οφείλω να παραθέσω την προσωπική εμπειρία πολύ γνωστού και προβεβλημένου επιχειρηματία όπως μου μεταφέρθηκε από τον ίδιο!

Προ ημερών έλαβε τηλεφώνημα από επίσημα εξουσιοδοτημένο «μεσίτη» ο οποίος ενώ πριν από κάμποσο καιρό του έλεγε ότι δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο και πως αν προκύψει κάτι, θα είναι αφού όποιος έχει δώσει προκαταβολή δεν καταβάλει το τίμημα που προβλέπεται βάσει του σχετικού συμφωνητικού, τώρα πήρε τηλέφωνο να τον ενημερώσει ότι υπάρχει διαθεσιμότητα!!!! Μολονότι το δικαίωμα να καταβληθούν τα σχετικά τιμήματα από όσους έχουν δώσει προκαταβολές, δεν έχει εκπνεύσει!!!

Τι συμβαίνει λοιπόν στο Ελληνικό με τον περίφημο δήθεν εξαντλημένο Marina Tower;

Δεν έχουν πουληθεί όλα τα διαμερίσματα, όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Lamda?

Ή μήπως έχουν διαγνώσει ότι αρκετοί από αυτούς που έχουν δώσει προκαταβολές, θα κάνουν πίσω;

Μήπως άραγε υπάρχουν διαμάχες σε εξέλιξη με ιδιώτες επενδυτές, επειδή έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω τόσο τα τιμήματα όσο και ο χρόνος παράδοσης; Οι οποίες καθιστούν αβέβαιη την δήθεν εξάντληση και γι αυτό σπεύδουν οι νόμιμοι πια «μεσίτες» να πιάσουν τον καιρό από μπροστά και να προλάβουν καταστάσεις;

Χάνει ήδη με 4-0 η Goldman Sachs μετά την απώλεια και του 30% του Αεροδρομίου! Η μόνη δουλειά που πήρε ο Χάρης, ήταν της Εθνικής με τους Άραβες, κι αυτή τζάμπα, δωρεάν, γιατί ήταν καμένη!

Μήπως πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται το ζήτημα της συνταξιοδότησης, μιας και συμπλήρωσε τα χρόνια, ενώ τον Μυλωνά στην Εθνική ο Κυριάκος δεν τον κουνάει λόγω συζύγου!

Η απώλεια της μεγάλης δουλειάς του 30% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος ήταν η τέταρτη στη σειρά για την πάλαι ποτέ πανίσχυρη και προνομιακή Goldman Sachs, που μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου ΔΕΗ, Πειραιώς και Alpha και την χρηματιστηριακή τους κατάρρευση που επακολούθησε, δεν έχει πάρει δουλειά από την κυβέρνηση ούτε για δείγμα! Με εξαίρεση μία στην οποία και θα αναφερθούμε πάρα κάτω!

Το ΤΑΙΠΕΔ λοιπόν έβγαλε κόκκινη κάρτα για το αεροδρόμιο στην Goldman Sachs του Χάρη, ο οποίος χάνει ήδη με 4-0 εξέλιξη που δημιουργεί προβληματισμό!

Στον βαθμό που ίσως ο αγαπητός Χάρης θα πρέπει να σκέφτεται πλέον σοβαρά το θέμα της συνταξιοδότησης του! Άλλωστε συμπλήρωσε ή συμπληρώνει όπου νάναι τα απαιτούμενα χρόνια! Αν το σκεφτεί πάντως, ας μην το συνδυάσει στο μυαλό του με την Εθνική! Πρώτον γιατί ο ίδιος δεν έχει πια την ίδια πέραση στην κεντρική εξουσία. Και δεύτερον γιατί η σύζυγος του κυρίου Μυλωνά έχει καταφέρει, παρά την προφανή του ανικανότητα, να τον κρατάει με τα δεκανίκια που του παρέχει το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Η μία και μόνη δουλειά που πήρε ο Χάρης ήταν το ντηλ των Αράβων με την Εθνική! Οι πληροφορίες λένε ότι ζήτησε να την πάρει τζάμπα για να μη φανεί ότι είναι εκτός!

Ήξερε βέβαια, γιατί δεν είναι τυχαίος, ότι ήταν μια καμένη υπόθεση χωρίς μέλλον και προοπτική! Άρα την πήρε τζάμπα αλλά δεν είχε τίποτα να χάσει! Κυρίως σε έξοδα. Καταλάβατε …