Στην ραγδαία αναπτυσσόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα όπου το περιβάλλον αλλάζει, οι επενδύσεις δίνουν και παίρνουν, οι ουρανοξύστες και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία παίρνουν τη θέση παραδοσιακών και διαχρονικών οικιών αστικών οικογενειών ενώ οι τιμές εκτινάσσονται και τα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία είναι πλέον ανεκτίμητης αξίας, στην παραλία της Γλυφάδας, δίπλα στα περίφημα Αστέρια, γωνία Ποσειδώνος και Διαδόχου Παύλου, στέκει η περίφημη ψαροταβέρνα του Αντωνόπουλου!

Το στέκι που δημιούργησε ο μπάρμπα Γιάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος έφυγε πλήρης ημερών πριν από περίπου 8 χρόνια ανήμερα της ονομαστικής του εορτής!

Στην ψαροταβέρνα του Μπάρμπα Γιάννη Αντωνόπουλου γευμάτιζαν και δειπνούσαν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, καθώς και καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές παγκόσμιας εμβέλειας!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής με το που γύρισε από την εξορία στο Παρίσι, το βράδυ της 24ης Ιουνίου 1974, το επόμενο μεσημέρι έφαγε στου Αντωνόπουλου, μολονότι ο μπάρμπα Γιάννης ήταν κομμουνιστής!!! Στου Αντωνόπουλου άλλωστε έφαγε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης πριν αγοράσει την Ολυμπιακή!

Η εμβληματική ψαροταβέρνα του Αντωνόπουλου στην Γλυφάδα, όπου έτρωγαν από τον εθνάρχη Κ. Καραμανλή μέχρι τον Ωνάση, τον Τσώρτσιλ και την Σοράγια, οι …επενδυτές, το ξενοδοχειακό συγκρότημα που ανεγείρεται, η διαθήκη που δεν διαβάστηκε ποτέ, τα κληρονομικά, οι νταραβεριτζήδες και ο ρόλος της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής!

Από την πασίγνωστη και εμβληματική ψαροταβέρνα πέρασαν ο Φρανκ Σινάτρα, ο Τσώρτσιλ και η Σοράγια, η περίφημη θλιμμένη πριγκίπισσα της Περσίας μετά το τέλος της έγγαμης σχέσης της με τον Σάχη!

Στις μέρες μας, η ψαροταβέρνα του Αντωνόπουλου που στέκει αγέρωχη στο χρόνο, βρίσκεται στο κέντρο μιας μεγάλης επένδυσης που εξελίσσεται!

Το παλιό ξενοδοχείο που την περιβάλει και την αγκαλιάζει καθώς και ένα όμορο κτίριο που ανεγείρεται και προορίζεται να αποτελέσει ένα νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα από κοινού με τα οικήματα του εκλιπόντος Μπάρμπα Γιάννη, την ταβέρνα και το παλιό ξενοδοχείο, τραβούν την προσοχή του περαστικού παλιού Γλυφαδιώτη, που ευλόγως διερωτάται τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς η περίφημη διαθήκη δεν έτυχε δημοσιότητας και δημόσιας γνώσης!

Υπό το πρίσμα αυτό εγείρεται το εύλογο συμπέρασμα: Ποιος είναι ο επενδυτής; Ποιος ή ποιοι (επιχειρηματίες και νταραβεριτζήδες) κρύβονται πίσω από την βίαιη αλλαγή του σκηνικού στην πανάκριβη παραλία της Γλυφάδας δίπλα στα μυθικά Αστέρια και το One & Only;

Ποιος δώρισε σε ποιον; Τί έλεγε η διαθήκη; Ποιοι την ήξεραν, ποιοι την διάβασαν; Και εντέλει τι γνώμη έχει η Εκκλησία της Ελλάδος όσον αφορά το ιδιοκτησιακό και τα κληρονομικά;

Απευθυνόμαστε στην Ιερά Σύνοδο και την Αρχιεπισκοπή!

Νέος μεγάλος παίκτης στην αγορά των πρατηρίων υγρών καυσίμων (βενζινάδικα) ο Βίκτωρ Ρέστης  – Φέρεται κατά πληροφορίες να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Γ. Σπανό για την απόκτηση 15-20 σημείων από την ΕΤΕΚΑ!

Μου λένε ότι… Ένας ακόμη μεγάλος παίκτης μπαίνει δυναμικά στην αγορά των καυσίμων, προβαίνοντας ήδη σε εξαγορές υφιστάμενων πρατηρίων!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέτσης, που έχει απασχολήσει κατά καιρούς την κοινή γνώμη με τις δραστηριότητες του, φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον επιχειρηματία Γιώργο Σπανό, που είναι βασικός μέτοχος της εταιρίας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και παράλληλα είναι και αφεντικό της ιστορικής ομάδας του Ατρόμητου Περιστερίου, για την απόκτηση περίπου 15- 20 πρατηρίων καυσίμων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Βίκτωρ Ρέστης, που ήδη άνοιξε το πρώτο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Βούλα με την επωνυμία TEX Energy, φιλοδοξεί να καταστεί ένας εκ των ισχυρότερων παικτών της πιάτσας και σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη πρόθεση του Γ. Σπανού να πωλήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες του, όπως τον Ατρόμητο για παράδειγμα όπου συζητούσε με Αλγερινό επενδυτή, σπεύδει να επωφεληθεί και να συνάψει σημαντικές συμφωνίες!

Ο Βασίλης Καρατζάς, του περίφημου Θόδωρου Καρατζά της Εθνικής τράπεζας επί Σημίτη, είναι ο ιθύνων νους του deal του ΧΑ με το Euronext! Εχει αναλάβει σύμβουλος του Κυρ. Πιερρακάκη και έχει εγκατασταθεί στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα!

Μου λένε, καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι κομβικό ρόλο στο εν δυνάμει deal μεταξύ Euronext και ελληνικού Χρηματιστηρίου (ΕΧΑΕ) φέρεται να έχει διαδραματίσει ο Βασίλης Καρατζάς, γιος του πρώην Διοικητή της Εθνικής τράπεζας επί εποχής Σημίτη, ο οποίος την ώρα τούτη ασκεί καθήκοντα συμβούλου του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Υπ. Εθνικής Οικονομίας και μάλιστα οι φήμες λένε ότι έχει εκτοπίσει και τον ΓΓ από το γραφείο του προκειμένου να εγκατασταθεί!

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Καρατζά διατηρούσε διαχρονικά άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπήρχε εκατέρωθεν βαθιά εκτίμηση και φιλία! Και πάντα ακουγόταν στους πολιτικούς διαδρόμους ότι ο Βασίλης Καρατζάς ήταν μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα της αρμοδιότητας του και που γνωρίζει καλά και σε βάθος!

Επίσης έχει ακουστεί χωρίς να διαψευστεί σχετικά ότι ο Β. Καρατζάς με τη σύζυγό του είχαν συνοδεύσει πέρυσι τον Μάρτιο του 2024 τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα στο ταξίδι στην Όαση της Σίβα, για διήμερες διακοπές πριν ο πρωθυπουργός συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι για τα ενεργειακά και το μεταναστευτικό!

Στις μέρες μας ο Βασίλης Καρατζάς φέρεται να είναι ο ιθύνων νους του μεγάλου ντηλ με το Euronext και καθοδηγητής της μεγάλης αυτής συμφωνίας που αλλάζει επίπεδο το ΧΑ και ανατρέπει κατεστημένα χρόνων και παθογένειες…

Ο πραγματικός «βασιλιάς» των πλαστών και εικονικών τιμολογίων: Αλλού τα κακαρίσματα κι’ αλλού γεννούν οι κότες – Και είναι και …βασιλικές, «υπεράνω υποψίας»!

Επειδή πολλά λέγονται και άλλα τόσα γράφονται περί πλαστών και εικονικών τιμολογίων, με αναφορές σε πρόσωπα κατά το δοκούν και με σαφή και ξεκάθαρη σκοπιμότητα, σας λέμε, με πλήρη γνώση και με απτά αποδεικτικά στοιχεία, ότι «αλλού τα κακαρίσματα κι’ αλλού γεννούν οι κότες»!

Που είναι και … «βασιλικές» καθότι το εμπλεκόμενο πρόσωπο είναι και «Βασιλιάς» στον τομέα δραστηριοποίησης του! Αλλά και «υπεράνω υποψίας»!

Αναμένουμε λοιπόν αντιδράσεις, από όποιον έχει αμφιβολίες, για να δώσει την ευκαιρία να δημοσιοποιήσουμε «επίσημα ντοκουμέντα» και αποδεικτικά στοιχεία!

Άλλωστε, σύμφωνα με την περίφημη λατινική ρήση: “scripta manent” δηλαδή «τα γραπτά μένουν»! Δικαστικές αποφάσεις δηλαδή …

Η σκληρή και αδυσώπητη ενδοοικογενειακή υπόθεση που κρίθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων και η οσμή παραδικαστικού – Η αντιδικία άνω των 100 εκατ. ευρώ και οι υπόγειες διαδρομές!

Για να ξέρετε, χωρίς πολλές λεπτομέρειες στην παρούσα φάση, μια σκληρή ενδοοικογενειακή δικαστική υπόθεση, με διακύβευμα άνω των 100 εκατ. ευρώ που έχει επί της ουσίας υπεξαιρεθεί δολίως, είχε οσμή παραδικαστικού, με τις πληροφορίες να μιλούν για υπόγειες διαδρομές, ύποπτες σχέσεις και «γνωστούς- αγνώστους» διαμεσολαβητές – νταραβεριτζήδες!

Οι πληροφορίες λένε πως σύντομα θα βγουν προς τα έξω στοιχεία – φωτιά, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε βάθος! Αυτά προς το παρόν…

Διαβάστε ακόμη: