Η πρόσφατη παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση πυροδότησε σενάρια ακόμη και για την ίδρυση νέου κόμματος.
Βέβαια το επίμαχο άρθρο του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του για τον ρόλο της Ελλάδας και την κάθετη διαφωνία του στους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά.
Είναι αλήθεια ότι ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει με πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Σε καθημερινή βάση είναι αποδέκτης προβληματισμών και παραπόνων από βουλευτές οι οποίοι εκτιμούν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τις παραδοσιακές αξίες και την ιδεολογία της συντηρητικής παράταξης.
Ο κοινός προβληματισμός του Αντώνη Σαμαρά με πολλούς βουλευτές της Ν.Δ. και ένα μεγάλο ποσοστό παραδοσιακών ψηφοφόρων της Δεξιάς τον καθιστούν εκφραστή της λεγόμενης πατριωτικής Δεξιάς.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει αποφασίσει την ίδρυση πολιτικού κόμματος.
Το πιθανότερο σενάριο είναι η επιστροφή του στην παράταξη η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάει σε εκλογές χωρίς τον Σαμαρά και χωρίς τον Καραμανλή.
Βέβαια με τη ρευστότητα που παρουσιάζει η κατάσταση όχι μόνο στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη τίποτα δεν αποκλείεται.
Στο Μαξίμου παρακολουθούν τις παρεμβάσεις Σαμαρά αλλά και τις επαφές του με βουλευτές καθώς και με επιχειρηματικούς παράγοντες.
Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ίδρυση νέου κόμματος.
Σε περίπτωση όμως κατά την οποία εκδηλωθεί πρωτοβουλία για ένα νέο πατριωτικό κόμμα στον χώρο της Δεξιάς, τότε η απάντηση θα είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Η κυβέρνηση αμέσως μετά τη ΔΕΘ θέτει σε κατάσταση ετοιμότητας τον κομματικό μηχανισμό.
Είναι έτοιμη για προσφυγή σε εκλογές αν χρειαστεί.
Μια κίνηση Σαμαρά το μόνο που θα πετύχει με σιγουριά είναι η επίσπευση των εκλογών με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Το μεγάλο κόλπο των ασφαλιστικών
Το καρτέλ των ασφαλιστικών σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος από τα νοσήλια των ασφαλισμένων κατέφυγε σε πρακτικές που συνιστούν καραμπινάτη απάτη.
Όταν οι ασφαλισμένοι κατέφευγαν για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές οι ασφαλιστικές δεν κάλυπταν το κόστος.
Μάλιστα απαιτούν από τους πελάτες τους να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια και στη συνέχεια να προσκομίζουν δικαιολογητικά για έγκριση.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυτοί που πλήρωναν ιδιωτική ασφάλιση και δεν είχαν τα ποσά που απαιτούνται για τη νοσηλεία δεν μπορούσαν να προβούν σε εγχειρήσεις ή θεραπείες.
Η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου στη μεγάλη απάτη που έστησαν οι ασφαλιστικές εταιρείες ήταν άμεση.
Διέταξε εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ τα πρόστιμα θα πέσουν βροχή.
Οι ασφαλιστικές θα αντιμετωπίσουν επίσης χιλιάδες αγωγές και μηνύσεις από τους ασφαλισμένους, τους οποίους υποχρέωναν να καταβάλουν οι ίδιοι τα νοσήλια.
Το ΠΑΣΟΚ εκφυλίζει τη διαδικασία
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνει και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι με την κίνηση να διευρύνει το κατηγορητήριο και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζει τη διαδικασία.
Άλλωστε η κατηγορία για κακούργημα που αποδίδει στον Κ. Καραμανλή δεν στοιχειοθετείται γιατί δεν προκύπτει πουθενά από τη δικογραφία ότι υπήρξε δόλος.
Το να κατηγορείς τον Κ. Καραμανλή για διατάραξη συγκοινωνιών αποτελεί ένα εφεύρημα καθαρά επικοινωνιακό και αυτό ακριβώς θα αναδειχθεί στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή που θα γίνει μετά από ένα 20ήμερο.
Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου έχει αποφασίσει να ακολουθήσει για τον Κ. Καραμανλή τη συνταγή Τριαντόπουλου παραπέμποντας τη διερεύνηση των ευθυνών του στο Δικαστικό Συμβούλιο.