Μετά το μεγάλο σκάνδαλο στο Υπ. Μετανάστευσης με τα ευρωπαϊκά κονδύλια των 40 εκατ. ευρώ που δόθηκαν σε κοινοπραξία εταιριών, μίας συμβουλευτικής – λογιστικής του Big 4 που ηγείται και πήρε τη μερίδα του λέοντος και μίας γνωστής εγχώριας, οι οποίες τσέπωσαν τα λεφτά αλλά δεν παρέδωσαν τις υπηρεσίες που είχαν αναλάβει, με αποτέλεσμα να έχει ήδη κινηθεί η Ευρωπαία Εισαγγελέας, ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος φέρεται να προωθεί νέο αντίστοιχο διαγωνισμό ύψους 10 εκατ. ευρώ, απολύτως φωτογραφικό για το προνομιακό σύστημα που έχει βάλει πόδι στο εν λόγω υπουργείο!

Οι πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, κάνουν λόγο για μια διαδικασία διάτρητη που προωθείται για τρίτη συνεχή φορά, καθώς τις δύο προηγούμενες που προωθήθηκε επί Καιρίδη, πριν και μετά τις Ευρωεκλογές, ακυρώθηκε καθώς κρίθηκε ως «φωτογραφική» την μεν πρώτη φορά από το Μαξίμου, την δε δεύτερη από τον νέο τότε υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος επαναφέρει τώρα την φωτογραφική διαγωνιστική διαδικασία ελαφρά βελτιωμένη, η οποία ωστόσο είναι κομμένη και ραμμένη για την προνομιακή συμβουλευτική – λογιστική του Big4 και τους εγχώριους εταίρους της, που διατηρεί ειδικές σχέσεις με κεντρικό πρόσωπο στο Μαξίμου με καταβολές από την Κεντροαριστερά!

Οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα λένε πως ο διαγωνισμός των 10 εκατ. ευρώ, απόλυτα φωτογραφικός για την κοινοπραξία που δεν παρέδωσε τη δουλειά των 40 εκατ. και διερευνάται από την Ευρωπαία Εισαγγελέα Λόρα Κοβέσι, ουσιαστικά αποσκοπεί να καλύψει εκ των υστέρων «την τρύπα» της μη παράδοσης των συμβουλευτικών υπηρεσιών, «βάζοντας πλάτη» σε όλους όσοι ενθυλάκωσαν τα λεφτά του Δημοσίου και των Βρυξελλών!

Καθώς, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ανάθεση των 40 εκατ. ευρώ στην προνομιακή εταιρία του Big 4 με τις άκρες στο Μαξίμου, προέβλεπε την πλήρη και απόλυτη συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα επόμενα 10 χρόνια!

Υπό αυτή την έννοια, η διάτρητη και φωτογραφική διαδικασία που προωθείται τις επόμενες ημέρες από τον Ν. Παναγιωτόπουλο είναι εκ του περισσού και λαμβάνει χώρα αποκλειστικά επειδή η προηγούμενη διαδικασία των 40 εκατ. ευρώ δεν έχει παραδοθεί και αποσκοπεί να «καλύψει» εκείνους που δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και αφού ενθυλάκωσαν 40 εκατ. ευρώ, τώρα τους δίνει και ένα bonus 10 εκατ. ευρώ, στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και σε βάρος του Δημοσίου και των κοινοτικών χρημάτων που έχουν ήδη διασπαθιστεί!

Η Λόρα Κοβέσι έχει πράγματι πολύ δουλειά μπροστά της…

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η Προεδρία της Δημοκρατίας, και το τρίγωνο των τραπεζιτών – Οι σκέψεις Μητσοτάκη για Στουρνάρα, το σενάριο μετακίνησης Μυλωνά στην ΤτΕ και η άδεια καρέκλα του Προέδρου στην Alpha bank!

Μετά την …βόμβα Δένδια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που έσκασε …χωρίς κρότο, αλλά και τα ανυπόστατα σενάρια για την Γιάννα Αγγελοπούλου που διακινούνται από συγκεκριμένα κέντρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναζητεί μια λύση πιο σύνθετη και ουσιαστική, ένα πρόσωπο τεχνοκρατικό, ευρύτερης αποδοχής, που να καλύπτει ωστόσο τις απαιτήσεις του κεντροδεξιού πολιτικού και κομματικού κοινού της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ισχυροί βαρόνοι του κόμματος και οι τέως πρωθυπουργοί, που γύρισαν την πλάτη στην πρόσκληση του αρχηγού της ΝΔ και δεν παρέστησαν στο (αποτυχημένο) πάρτι στη Ρηγίλλης όπου η απουσία της βάσης ήταν παραπάνω από αισθητή!

Υπό το πρίσμα αυτό, η υποψηφιότητα Τασούλα «καίγεται», καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής, που προέρχεται από το ιστορικό μπλοκ Αβέρωφ και θεωρείται φιλικά προσκείμενος στον Αντώνη Σαμαρά, μολονότι τυγχάνει ευρύτερης πολιτικής συμπάθειας, δεν είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής όσον αφορά τα χαρακτηριστικά για τον υπέρτατο αυτό θώκο!

Την ώρα τούτη στο τραπέζι έχει μπει ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης θεωρείται και είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, τεχνοκράτης, που διέπρεψε επί εποχής Σημίτη στο τραπεζικό σύστημα, ενώ εκτόξευσε την πολιτική του καριέρα ως Υπ. Εθνικής Οικονομίας επί Αντώνη Σαμαρά και συγκυβέρνησης, αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Τρόικα κατά την εποχή των μνημονίων!

Όπως καθίσταται αντιληπτό, τυχόν επιλογή Στουρνάρα για την προεδρία της Δημοκρατίας θα προκαλέσει καραμπόλες στο τραπεζικό σύστημα, δεδομένου ότι στις αρχές του 2025 ενόψει προεδρικής εκλογής, θα πρέπει να αντικατασταθεί στην ΤτΕ!

Στην περίπτωση που ο Γιάννης Στουρνάρας αποδεχτεί την πρόταση που φέρεται να του υποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος φέρεται να προαλείφεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, πρόσωπο του στενού πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, (με …εξοχικό στην Τήνο) όπως και η σύζυγος του που θεωρείται κολλητή φίλη συγγενικού προσώπου, και η οποία έχει τοποθετηθεί σε πλείστες όσες θέσεις ΔΣ ισχυρών εταιρειών!

Έγκυροι κύκλοι που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι ο Μυλωνάς χρησιμοποιώντας τα διαφημιστικά κονδύλια της Εθνικής τράπεζας κατά το δοκούν φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των καναλαρχών και των μεγάλων μιντιακών οργανισμών!

Την ίδια ώρα πάντως, εκτός της ανοιχτής θέσης που θα προκύψει στο τραπεζικό σύστημα από τυχόν μετακίνηση του Π. Μυλωνά στην ΤτΕ, στον βαθμό που ο Γιάννης Στουρνάρας κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, θα παραμένει κενή και η θέση του Προέδρου της Alpha Bank, όπου ακόμη δεν έχει βρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση, ενώ κατά κοινή παραδοχή οι εξελίξεις όσον αφορά το μετοχικό τρέχουν, με τον Ολλανδό Χόλτερμαν αλλά και τους Ιταλούς της Unicredit να επιδιώκουν να αυξήσουν τη θέση τους …

Στην κοινοπραξία των εταιριών Lockheed – Scytalys που υπέγραψαν την «δουλειά» των 500 εκατ. για τα «σαπάκια» του Καμμένου στρέφεται η Δικαιοσύνη – Ποιος κρύβεται πίσω από την ελληνική Scytalys; Και πού πήγαν ή σε ποιους «μοίρασαν» τα 50 εκατ. που της αναλογούν (10%);

Μετά την διαβίβαση της δικογραφίας για το σκάνδαλο με τα πέντε αεροσκάφη P- 3B στην Βουλή, τα σαπάκια των 500 εκατ. του Καμμένου δηλαδή, τα οποία σαπίζουν εδώ και εννέα χρόνια στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και της Τανάγρας αφού πρώτα κάποιοι επιτήδειοι ενθυλάκωσαν την πεντακοσάρα με απευθείας ανάθεση …η έρευνα της Δικαιοσύνης στρέφεται στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν είτε δια μέσω των εταιριών που ανέλαβαν την δουλειά που ποτέ δεν υλοποιήθηκε αφού πρώτα ενθυλακώσαν 500 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο διαπράττοντας πλήθος κακουργημάτων, είτε στους ηθικούς αυτουργούς, εκείνους που δρώντας στο παρασκήνιο προκάλεσαν και διοργάνωσαν μια εξοπλιστική απάτη…

Πρόκειται για μία από τις πιο κραυγαλέες υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στην οποία φέρεται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, προνομιακοί συνομιλητές και έμποροι όπλων του τότε Υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ενώ η Δικαιοσύνη θα εμβαθύνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και στην κοινοπραξία των εταιρειών που ανέλαβαν την αναβάθμιση για τα 5 «σαπάκια» που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, μολονότι τα 500 εκατ. τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός!

Ανατρέχοντας στα δημοσιεύματα της εποχής και αναζητώντας πληροφορίες γύρω από το ποιες ήταν οι εταιρίες που υπέγραψαν το συμβόλαιο για τα 5 «σαπάκια» του Καμμένου, προκύπτει ότι με το ελληνικό δημόσιο συνάφθηκε σύμβαση με την κοινοπραξία Lockheed -Scytalys, όπου η μεν Lockheed Martin είναι η γνωστή αμερικανική εταιρεία ενώ η Scytalys είναι ελληνική εταιρία η οποία συμμετείχε με 10% στην κοινοπραξία, δηλαδή φέρεται να έλαβε 50 εκατ. ευρώ από την «δουλειά», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανέλαβε και κάποιες επιπλέον εργασίες ύψους 30 εκατ. ευρώ!

Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη όσον αφορά την υπόθεση αυτή θα προχωρήσει σε βάθος, για μια σύμβαση τεράστιας αξίας όπου μέσω απευθείας ανάθεσης καταβλήθηκε το υπέρογκο ποσόν των 500 εκατ. ευρώ, για μια σύμβαση που εδώ και 9 χρόνια δεν έχει υλοποιηθεί, μολονότι κάποιοι επιτήδειοι τσέπωσαν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στην υγεία των κορόιδων …

Και μπορεί η Lockheed να είναι γνωστή, οπότε η Δικαιοσύνη ξέρει που θα απευθυνθεί και από ποια πρόσωπα θα ζητήσει εξηγήσεις για την κακουργηματική απάτη εις βάρος του Δημοσίου!

Η Scytalys όμως που συμβάλλεται στην «δουλειά» με το 10%, δηλαδή της αναλογούν 50 εκατ. συν κάποιες πρόσθετες εργασίες ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ ποια είναι;

Ποιος ή ποιοι Έλληνες παράγοντες ή επιχειρηματίες, που προφανώς διατηρούσαν προνομιακή σχέση με τον Π. Καμμένο – και όπως πιθανολογείται έπαιξαν κομβικό ρόλο να δοθεί η «δουλειά» – κρύβονται από πίσω;

Ποιος ή ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εγχώριας εταιρίας Scytalys που πήρε το 10%, δηλαδή τα 50 εκατ. ευρώ, για μια δουλειά που δεν πραγματοποιήθηκε; Πού πήγαν τα 50 εκατ. ευρώ; Ποιοι τα τσέπωσαν ή σε ποιους τα μοίρασαν ;

Είμαστε βέβαιοι πως η παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη στην υπόθεση εγγυάται την πλήρη διαλεύκανση της και τον εντοπισμό των πραγματικών ενόχων, που έστησαν πάρτι στις πλάτες του ελληνικού λαού…

Γόνος πολιτικής (κατά κάποιο τρόπο) οικογένειας που βρίσκεται δίπλα σε έναν εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ «κάνει ότι θέλει» σε οργανισμό που σχετίζεται με την υγεία! Γιατί; Πώς;

Γόνος πολιτικής (τρόπον τινά) οικογένειας, που βρίσκεται δίπλα σε έναν εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεται ως αναλυτής, φέρεται «να κάνει ότι θέλει» σε οργανισμό που σχετίζεται με τον τομέα της υγείας!

Οι κακές γλώσσες λένε, ότι έχει αποκτήσει πολύ στενή σχέση – υπέρ του δέοντος- με ένα εκ των αφεντικών! Λέτε;

Δύο μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, ο ένας διαχρονικός μεγάλης οικογένειας και ο άλλος πανίσχυρος στον κλάδο του, που είχαν έρθει πολύ κοντά, έκοψαν τα «πάρε – δώσε» – Η Αττική οδός είναι η αιτία!

Δύο μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι διαχρονικός και παραδοσιακός ενώ ο άλλος έχει καταστεί πανίσχυρος στον κλάδο του την τελευταία δεκαετία, είχαν έρθει πολύ κοντά κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα!

Λίγο η κοινή μπίζνα στην Βόρεια Ελλάδα, λίγο το προξενιό με τους Άραβες, αλλά και τα σενάρια για συγχώνευση στην λιανική, τους έφεραν κοντά!

Ωστόσο εσχάτως έχουν μεταξύ τους απομακρυνθεί! Και τα πολλά πάρε δώσε κόπηκαν μαχαίρι, όπως λένε οι κακές γλώσσες!

Γιατί; Η Αττική οδός είναι η αιτία! Και ο νοών νοείτο …

Διαβάστε ακόμη: