Το Κουίζ πανεύκολο και θα σας το απαντήσουμε κιόλας.

Ποιος τεχνοκράτης CEO (τρομάρα του) έχει πιο πολλά παρατσούκλια και από τους πορτοφολάδες;

Σωστά μαντέψατε, είναι ο κος ντιστεγκές (σημαίνει ο υπέρμετρα κομψευόμενος, ο νάρκισσος, ο εγωπαθής) ή ντιντής (το ίδιο αλλά στο πιο …ελαφρύ, στο πιο σινάμενο …) κατά τους αδελφούς Κυπρίους.

Είναι ο κος Πιρουέτας εδώ στην Αθήνα (δεν θέλει εξηγήσεις αυτό, διαρκώς αλλάζει αυτά που λέει και αυτά που συμφωνεί) , ο «Ναπολέων» όπως τον λένε στη ΡΑΕΕΥ (και ο ίδιος ο Πρόεδρός της ο Θανάσης Δαγούμας, έτσι μου λένε, πως τον αποκαλεί) ή ο «Λουδοβίκος χαχαχα» (επειδή ακολουθούν γέλια!) όπως είναι ο …τίτλος του σε υψηλά κλιμάκια του ΥΠΕΝ!

Πρόκειται για τον κο Μάνο Μανουσάκη του ΑΔΜΗΕ, το καταλάβατε.

Ο περί ού ο λόγος, τα έκανε μαντάρα στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου σε βαθμό που οι Κύπριοι τον κήρυξαν persona non grata στη Μεγαλόνησο…

Για αυτό πήραν το παιχνίδι πήραν οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Σκυλακάκης και Παπαναστασίου στα χέρια τους.

Ούτε οι πορτοφολάδες δεν έχουν τόσα παρατσούκλια: Ο τεχνοκράτης CEO (τρομάρα του) που αποκαλείται «Ντιστεγκές» (νάρκισσος, εγωπαθής, κομψευόμενος), Ντιντής (από τους αδερφούς Κύπριους), Πιρουέτας ή Λουδοβίκος!

Η οργάνωση «Φίλοι του Πιρουέττα»…

Τώρα όμως άρχισε αγώνα η … Οργάνωση φίλοι και γνωστοί του κου Πιρουέττα (κατά κόσμον Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ) να μας πείσουν πως η πρόσφατη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση είναι δικό του έργο και δική του επιτυχία.

Η οργάνωση «Φίλοι του κου Πιρουέττα» δεν λειτουργεί φυσικά αφιλοκερδώς. Υπάρχει εταιρία, με υποδομές και χρήμα που μοιράζεται για το σκοπό αυτό.

Μαθαίνω επίσης πως δραστηριοποιείται εντόνως για το σκοπό αυτό, πρόσωπο πολύ … φιλικό προς τον ‘ντιντήν’ που λένε και στη Λευκωσία.

Ναι καλά μαντέψατε, είναι ο φύλακας….. Άγγελος του κου Ντιστεγκέ ή μάλλον η …αγγελούδα του.

Πως το έλεγε ο Βασίλης Αυλωνίτης σε μια παλιά κωμωδία με το Μάχο-Κώστα Βουτσά; «Αγγελούδος εγώ, αγγελούδα η Νανά, κάνουν παρέα τα …αγγελουδάκια….».

Ο κος Πιρουέτας δεν είναι δα και Ταλλεϋράνδος…

Το κυριότερο όμως θέμα για το οποίο ο κος Πιρουέτας «κοκορεύεται» από το Μάιο πως το έλυσε, δηλαδή η κυπριακή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο με 100-120 εκατομμύρια, ακόμη δεν έχει λυθεί.

Η Λευκωσία θα πρέπει να λάβει την οριστική της απόφαση για συμμετοχή στην εταιρεία που υλοποιεί το έργο με ένα ποσό 100 εκατ. ευρώ.

Προς το παρόν, υπάρχει δήλωση θετικών πολιτικών προθέσεων από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, μετά από αναλυτική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπογραφές όμως ακόμη δεν υπάρχουν.

Πάντως στη διάρκεια παραμονής του κου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα, υπήρξε διακριτική, αλλά ξεκάθαρη υπενθύμιση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το έργο, από άνθρωπο που εκπροσωπούσε τον υπερατλαντικό παράγοντα.

Αυτό είναι που λένε οι διπλωμάτες below the line activity (σ.σ. δραστηριότητα ανεπίσημη, κάτω από το τραπέζι) και η οποία φυσικά ούτε ανακοινώνεται, ούτε επιβεβαιώνεται.

«Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται….» όπως είχε πρωτοπεί ο Ταλλεϋράνδος και το επανέλαβαν δεκάδες ηγέτες αργότερα…

Τα θλιβερά απομεινάρια, που μας έβαλαν στα μνημόνια και κατέστρεψαν τις τράπεζες, που ξαναμπαίνουν στο κάδρο, είναι χειρότερα από την ασυλία του τραπεζικού συστήματος!

Σε ποια εισηγμένη που χρηματιστηριακά έχει απογοητεύσει τους (νέους κυρίως) μετόχους της, έχει τοποθετηθεί στο ΔΣ συγγενικό πρόσωπο αμφιλεγόμενου τραπεζίτη; Ποιος ή ποια την τοποθέτησε εκεί και γιατί;

Σε ποια εισηγμένη εταιρία, που χρηματιστηριακά έχει απογοητεύσει με την διαδρομή της τους μετόχους- κυρίως τους νέους που πίστεψαν τα παχιά λόγια του επικεφαλής manager, έχει τοποθετηθεί στο ΔΣ πρόσωπο συγγενικό υψηλόβαθμου και προβεβλημένου – αμφιλεγόμενου- τραπεζικού προσώπου;

Ποιος ή ποια την τοποθέτησε εκεί; Μήπως η κολλητή της που στην ουσία είναι «μέσα κι έξω»;

Αληθεύει ότι η εν λόγω εταιρία, με εξειδίκευση τα projects ακινήτων, έχει εσχάτως καταστεί «προνομιακή» του Μαξίμου;

Σκάει «βόμβα» στα χέρια του Κ. Τσιάρα με τους οργανισμούς του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Εστίες διαφθοράς και ανικανότητας – Υπό επιτήρηση από την Κομισιόν ο ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα νταραβέρια με διαπλοκή, τα κοινοτικά λεφτά που καταβλήθηκαν και το έργο που δεν παραδόθηκε…

Πολλά προβλήματα συσσωρεύονται στους οργανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο καθ΄όλα συμπαθής Υπουργός Κώστας Τσιάρας καλείται να διαχειριστεί καταστάσεις διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας, για τις οποίες δεν ευθύνεται.

Αν δεν λάβει δραστικά μέτρα οργανωτικής ανασυγκρότησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΕΛΓΑ, στον ΕΦΕΤ κλπ κινδυνεύει να σκάσει η βόμβα στα χέρια του.

Είναι πραγματικά ανήκουστο να καλούνται χιλιάδες αγρότες να επιστρέψουν χρήματα ύψους περίπου 50 εκ ευρώ, πού έλαβαν ως ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το 2023, ένεκα λάθους του Οργανισμού και του τεχνικού συμβούλου, πού εντόπισε η Κομισιόν, η οποία τα ζητάει πίσω.

Μιλάμε για 196000 αγρότες, πού καλούνται να επιστρέψουν 16000 ευρώ έκαστος, παρότι δεν ευθύνονται. Η αναστάτωση είναι τεράστια.

Οι οργανώσεις των αγροτών έχουν ξεσηκωθεί. Βουλευτές καταθέτουν ερωτήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει τον Οργανισμό υπό επιτήρηση και ουσιαστικά έχει άρει την πιστοποίησή του.

Και αξίζει να σημειωθεί ότι στον εν λόγω οργανισμό τα νταραβέρια με την Διαπλοκή δίνουν και παίρνουν, ενώ σε εταιρίες όπου εμπλέκονται πανίσχυρα συμφέροντα έχουν καταβληθεί τεράστια ποσά για έργο που δεν έχει παραληφθεί!

Και η Ευρωπαία Εισαγγελέας διερευνά την υπόθεση και αναμένεται να κινηθεί άμεσα…

Ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται και στους άλλους εποπτευόμενους οργανισμούς του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ξήλωμα των “κουρασμένων” διοικήσεων και η εκ βάθρων ανασυγκρότησή τους θα ήταν ένα πρώτο βήμα…

Χάρης Δούκας: Συνεχίζει να παρανομεί στέλνοντας SMS και τηλεφωνώντας σε υποψήφια «θύματα»

Αν ο Χάρης Δούκας ήταν έξυπνος, θα έπρεπε να παραιτηθεί υπέρ του τρίτου, Παύλου Γερουλάνου

Επειδή όπως προκύπτει στην πράξη, η αντιπολιτευτική τακτική του Χάρη Δούκα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη εστιάζεται στο 70% των ψηφοφόρων που δεν ψήφισαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, γυρίζοντας του την πλάτη, δυστυχώς ο Δήμαρχος Αθηναίων κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι η απτή πραγματικότητα σε αυτή τη λογική είναι, ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και ειδικότερα στον Δήμο Αθηναίων όπου είχε εκλεγεί με υψηλά ποσοστά, τον απαξίωσε πλήρως δίνοντας του πολύ χαμηλά και σχεδόν προσβλητικά ποσοστά!

Υπό αυτό το πρίσμα, στελέχη της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής πιάτσας σιγοψιθυρίζουν μεταξύ τους, ότι αν ο Χάρης Δούκας ήταν έξυπνος και συνειδητοποιούσε το εκλογικό στραπάτσο που του έρχεται, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί υπέρ του τρίτου, του Παύλου Γερουλάνου!

Ο οποίος έδειξε μια απίστευτη δυναμική, είναι ένας σοβαρός παράγων με αστική ευγένεια και καταγωγή, αξιόπιστος, με καθαρές θέσεις και προτάσεις, ο μόνος που φοβάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι μπορεί να πραγματοποιήσει κεντροδεξιά διείσδυση για το ΠΑΣΟΚ, ανατρέποντας τα υφιστάμενα δεδομένα…

Πώς ο Αλ. Πατέλης εκθέτει τη χώρα και τον πρωθυπουργό μέσω ενός Λινάτσα! Το round table της Axia Ventures με ξένα funds Β’ διαλογής! Πού είναι η Goldman Sachs και η JP Morgan;

Ο ανυπόφορος πρωθυπουργικός σύμβουλος Αλ. Πατέλης παρεμβαίνει για προστατευόμενο του αξιωματικό της Τροχαίας Γλυφάδας!

Είναι γνωστός ο πληθωρικός και πολλές φορές ανυπόφορος χαρακτήρας του οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη.

Η εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει περισσή αλαζονεία στον εν λόγω αξιωματούχο, με αποτέλεσμα να παρεμβαίνει σε θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων, πού του παραχωρεί το “επιτελικό κράτος”.

Είναι γνωστή, φερ΄ειπείν, η εμμονή του με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και οι συχνές παρεμβάσεις του σε αρμόδιους Υπουργούς για την προστασία της. Μαθαίνουμε τώρα ότι δεν διστάζει να παρεμβαίνει στα “χωράφια” της ΕΛ.ΑΣ. και να απαιτεί από τους αρμόδιους (Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. και Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.) να μην πειράξει κανείς έναν προστατευόμενο του αξιωματικό της Τροχαίας Γλυφάδας.

Για τον συγκεκριμένο αξιωματικό ακούγονται πολλά και διάφορα στους κύκλους και της Αστυνομίας, αλλά και των νοτίων προαστίων, για τον άθλιο τρόπο συμπεριφοράς και την προκλητικότητα του χαρακτήρα του.

Είχε αποφασισθεί λοιπόν από τους αρμόδιους (πολύ καλώς!) η άμεση απομάκρυνσή του από τη νευραλγική υπηρεσία πού υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.

Όμως η ηχηρή παρέμβαση του πρωθυπουργικού συμβούλου ήταν καταλυτική.

Πίεσε με τη χαρακτηριστική του επιμονή τους αρμοδίους και κατάφερε να διατηρήσει τον εκλεκτό του στην ίδια διευθυντική θέση, την οποία κατέχει για αρκετά χρόνια σκανδαλωδώς.

Επιτέλους, δεν θα τον μαζέψει κανείς εκεί στο Μαξίμου;

Διαβάστε ακόμη: