Σάλος έχει ξεσπάσει για άλλη μια φορά στις τάξεις των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας που βλέπουν το τελευταίο διάστημα να ανεβαίνουν ταχύτητα τα «σκαλιά» της διοικητικής ιεραρχίας και των προαγωγών ορισμένες γυναίκες – στελέχη με αποκλειστικό προσόν την εντυπωσιακή εξωτερική τους εμφάνιση.

Και ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι μεμπτή η ανέλιξη μιας εργαζόμενης γυναίκας που το βιογραφικό της συνοδεύεται και από εξωτερική εμφάνιση, στην Εθνική Τράπεζα οι επαναλαμβανόμενες τις τελευταίες εβδομάδες περιπτώσεις προαγωγών με κριτήρια «καλλιστείων» δεν άργησαν να οδηγήσουν ορισμένους «ψυλλιασμένους» Εθνικάριους και «παλιές καραβάνες στην Τράπεζα, στον υπεύθυνο Διευθυντή Κεντροποιημένων Εργασιών, γνωστό στους κόλπους των εργαζομένων και ως «ζακετάκια».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «R» ο «ζακετάκιας» εκμεταλλευόμενος το κενό εξουσίας που έχει αφήσει στη διεύθυνση του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Τράπεζας η αποχώρηση στις αρχές του καλοκαιριού της Γενικής Διευθύντριας Εύης Χατζηιωάννου και τις μεγάλες δυσλειτουργίες που καταγράφονται στην ομαλή λειτουργία σε μια από τις πλέον κομβικές Διευθύνσεις της τράπεζας, επιχείρησε να προωθήσει για προαγωγή μια σειρά από στελέχη που – όλως τυχαίως – έχουν κοινό χαρακτηριστικό την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση και τα ιδιαίτερα «πλούσια» προσόντα».

Όπως ήταν φυσικό οι επιλογές του «ζακετάκια» – αν και προφανώς θα κριθούν στην πράξη και ελπίζουμε να πετύχουν – δεν άργησαν να πυροδοτήσουν πληθώρα «σκωπτικών» σχολίων και υπονοούμενων για τα κριτήρια που τις υπαγόρευσαν.

Άλλωστε οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι παραδοσιακά η Εθνική Τράπεζα ήταν η πλέον «ερωτική» τράπεζα και οι αντίστοιχες ιστορίες πολλές.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Χατζηιωάννου, σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη του «R», παραιτήθηκε στις αρχές του Καλοκαιριού από την Εθνική Τράπεζα για να μετακομίσει στην Κίνα με τον σύζυγό της συνεχίζοντας ωστόσο να πληρώνεται κανονικά μέχρι τέλος του χρόνου τον μισθό και της παροχές σε είδος συνολικού ύψους 20.00 ευρώ.

Με κριτήρια «καλλιστείων» οι προαγωγές των γυναικών στην Εθνική Τράπεζα – Πως ο «ζακετάκιας» Διευθυντής προωθεί τις γυναίκες στελέχη με κριτήριο τα εξωτερικά τους προσόντα και την εμφάνισή τους!

Ο δικαστής με την μεζούρα

Μάλιστα η περίπτωση του «ζακετάκια» Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας με τα «ωραία γούστα» ξύπνησε στους Εθνικάριους μνήμες της περιόδου 2005 – 2008 όπου το παραδικαστικό κύκλωμα μονοπωλούσε την επικαιρότητα και πιο συγκεκριμένα την ιστορική περίπτωση του προέδρου Πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση, γνωστού και «ο δικαστής με τη μεζούρα», ο οποίος πλέον της εμπλοκής του στο παραδικαστικό κύκλωμα ήταν αντιμέτωπος και με «ροζ» ιστορίες.

Ο Ευάγγελος Καλούσης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και στην συνέχεια αποφυλακίστηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι πίσω από την πόρτα του ο Καλούσης είχα βάλει «μεζούρα», για να μετράει το ύψος των γυναικών που προσέλκυε στο γραφείο (καθώς φέρεται ότι δεν προχωρούσε σε ερωτικές σχέσεις μαζί τους αν το ύψος τους ήταν μικρότερο από 1,80μ.). Ο ίδιος είχε πει ότι στον τοίχο του ανακριτικού γραφείου του είχε βάλει μια κουκίδα και χαριτολογώντας, έλεγε ότι τις γυναίκες τις θέλει να έχουν αυτό το ύψος.

Και κάπως έτσι επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η εξουσία είναι ισχυρό αφροδισιακό.

Προαναγγελία: Μεγάλες αρπαχτές γίνονται σε Πληροφορική και Real Estate, μέσα από τριγωνικές και άλλες σχέσεις, όπου φέρεται να εμπλέκονται και πρόσωπα με στενές σχέσεις με το Μαξίμου, έμμεσα ή άμεσα!

Μεγάλες αρπαχτές γίνονται σε Πληροφορική και Real Estate, μέσα από τριγωνικές και άλλες σχέσεις, όπου φέρεται να εμπλέκονται και πρόσωπα με στενές σχέσεις με το Μαξίμου, έμμεσα ή άμεσα!

Καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, μου λένε ότι εσχάτως, γίνονται ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ στον κλάδο της Πληροφορικής και του Real Estate, όπου διαπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, προνομιακοί νταραβεριτζήδες της αγοράς ακινήτων, καθώς και πρόσωπα που σχετίζονται στενά με το Μέγαρο Μαξίμου έμμεσα ή άμεσα!

Οι τριγωνικές σχέσεις δίνουν και παίρνουν, όπως άλλωστε και οι χορηγήσεις, χρηματοδοτήσεις και ύποπτες αγοραπωλησίες, πάντα με τις …πλάτες υψηλά ιστάμενων που κινούνται τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο!

«Ξαφνικός έρωτας» Σόλτς - Εργολάβων με φόντο τον Φράχτη του Έβρου των 50 εκατ.

«Ξαφνικός έρωτας» Σόλτς – Εργολάβων με φόντο τον Φράχτη του Έβρου των 50 εκατ. – Οι αποφάσεις του Γερμανού καγκελαρίου για το μεταναστευτικό ενεργοποιούν τις «παγωμένες» διαδικασίες!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η απόφαση του Γερμανού καγκελάριου Σόλτς (στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων σε Θουριγγία- Σαξονία όπου κυριάρχησαν τα πολιτικά κόμματα με αντιμεταναστευτική αντζέντα) να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους στα χερσαία όρια, βάζοντας φωτιά στο μεταναστευτικό και καταργώντας επί της ουσίας τη συνθήκη Σένγκεν, επιφέρει εξελίξεις στο εσωτερικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα, καθώς οι εργολάβοι «ανοίγουν σαμπάνιες» και ήδη θριαμβολογούν για την επόμενη μέρα!

Αν δεν καταλάβατε, βιώνουμε έναν «ξαφνικό έρωτα» εργολάβων – Σόλτς, καθώς οι «ακροδεξιές» αποφάσεις του στο μεταναστευτικό ενεργοποιούν μοιραία και τα εγχώρια αντανακλαστικά και τις ευαισθησίες, που στην πράξη σημαίνει ότι δρομολογείται η περαιτέρω επέκταση του Φράχτη του Έβρου, πάγιο αίτημα των μεγάλων τεχνικών εταιρειών, προϋπολογισμού πέριξ των 50 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα διανεμηθεί βάσει των υφιστάμενων στον κλάδο συμφωνιών μεταξύ των ισχυρών παικτών.

Ήδη στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία έχει ξεκινήσει μια έντονη δραστηριοποίηση τόσο για να εξευρεθούν και να πιστωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια, όσο και για να ανοίξει ξανά η σχετική διαδικασία!

Βεβαίως η πικρή αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας οι μεταναστευτικές ροές επικεντρώνονται κυρίως σε Κρήτη, από το Λιβυκό πέλαγος και όχι από τον Έβρο, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει την ώρα τούτη…

«Σκοτώνονται» στο Μαξίμου οι προβεβλημένοι: «Τρώει ξύλο» ο Ακης Σκέρτσος, για τον οποίο πολλοί θεωρούν ότι δεν θα αντέξει και θα παραιτηθεί - Πανίσχυρος ο Γιώργος Μυλωνάκης, φήμες ότι ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» ο Σταύρος Παπασταύρου - «Μέτρησαν» την Γιάννα μέσα από δημοσκόπηση, για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

«Σκοτώνονται» στο Μαξίμου οι προβεβλημένοι: «Τρώει ξύλο» ο Ακης Σκέρτσος – Πανίσχυρος ο Γιώργος Μυλωνάκης, φήμες ότι ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» ο Σταύρος Παπασταύρου!

Σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας -όπως προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – υποχωρούν και μάλιστα σε επίπεδα χαμηλότερα εκείνων των Ευρωεκλογών, όπου υποτίθεται πως κυριάρχησε η χαλαρή ψήφος, ενώ το εσωτερικό μέτωπο, σε επίπεδο κόμματος και κυβερνητικών στελεχών ενισχύεται και οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν, στο Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών είναι σχεδόν …πολεμικό!

Οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα μιλούν για μια δραματική εσωτερική σύγκρουση μεταξύ προσώπων που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, γεγονός που στο βαθμό που θα συνεχιστεί θα οδηγήσει σε ηχηρές αποχωρήσεις!

Ήδη στους διαδρόμους και τα υπόγεια της κεντρικής εξουσίας, όπου κυριαρχούν ίντριγκες και μηχανισμοί, ακούγεται μετ’ επιτάσεως ότι ο Άκης Σκέρτσος – για παράδειγμα- αισθάνεται πολύ πιεσμένος καθώς «τρώει ξύλο» από παντού, κυρίως από τα στελέχη και τους κομματικούς της παραδοσιακής κεντροδεξιάς που του χρεώνουν τόσο την στροφή προς το …Ποτάμι, όσο και την προώθηση και ψήφιση του νόμου για τους γάμους των ομοφύλων, όπου η πλειονότητα της συντηρητικής παράταξης διάκειται αρνητικά και αισθάνεται πολύ ενοχλημένη και προσβεβλημένη!

Ιδίως με τους χορούς και τα πανηγύρια στα γκει κλαμπ! Και πιθανολογούν ότι ίσως και να μην αντέξει την πίεση, σε μια χρονική στιγμή που του καταλογίζουν προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένα συμφέροντα!

Κατατρόπωσε τον Άκη Σκέρτσο όσον αφορά τους Γενικούς Γραμματείς, ο Γιώργος Μυλωνάκης - Βάλλεται από παντού ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Υπ. Επικράτειας, τόσο για την «Ποταμοποίηση» της ΝΔ, όσο και για τους γάμους τω-ν ομοφύλων!

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Μυλωνάκης θεωρείται και είναι πανίσχυρος και πολύ κοντά στον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος του έχει δώσει το «ελευθέρας» να διαχειρίζεται ζητήματα που αφορούν τους ισχυρούς παίκτες της επιχειρηματικής σκηνής!

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ακούγεται από καλά πληροφορημένες πηγές ότι παρασκηνιακά ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της εξουσίας ο Σταύρος Παπασταύρου!

Πάντως η «μπλόφα» Δένδια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέρρευσε γυρίζοντας ως μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, προκαλώντας συσπειρώσεις!

Και την ίδια στιγμή είναι προφανές πως το «δεξιό άνοιγμα» που επιχειρείται από το Μαξίμου με την επιλογή προσώπων τύπου Τζιτζικώστα σε ανώτατα ή ευρωπαϊκά αξιώματα δεν είναι επαρκές ούτε δύναται να ανατρέψει την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στη βάση του κόμματος και της κοινωνίας που ασφυκτιά από την ακρίβεια αλλά και τη μετάλλαξη της κεντροδεξιάς παράταξης σε κάτι σαν το Ποτάμι και την Δράση…

Ακόμη και η φήμη ότι προορίζεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Γιάννα Αγγελοπούλου, ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με τον νεοπλουτισμό, την έπαρση, την αλαζονεία και την Ολυμπιάδα της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης που αποτέλεσε τον προπομπό εισόδου της χώρας στην εποχή των μνημονίων, της κατάρρευσης και της πλήρους απαξίωσης, λειτουργεί αρνητικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη εγείροντας πλείστα όσα ζητήματα ως προς τις επιλογές του!

Μια υποψηφιότητα της Γιάννας Αγγελοπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ισοδυναμεί με αυτοκτονία της ΝΔ

Πάντως, για να ξέρετε, την Γιάννα Αγγελοπούλου το Μαξίμου φέρεται να την «μέτρησε» μέσα από σχετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τα πρόσωπα που «παίζουν» για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Ότι έγινε μια μέτρηση για να κλείσει η …υποχρέωση; Ή ότι πράγματι περιλαμβάνεται μεταξύ των πραγματικών υποψηφίων που εξετάζονται;

Γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη σχέση κοινωνίας – κυβέρνησης και ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα εμπιστοσύνης!

Την ίδια ώρα το Μαξίμου βλέπει απέναντι του να διαμορφώνεται μια σκληρή, κοινή και ενιαία γραμμή από την Διαπλοκή, τους μεγαλοκαναλάρχες και τις πανίσχυρες επιχειρηματικές οικογένειες με παρέμβαση και επιρροή καθώς και πρόσβαση στα ΜΜΕ οι οποίες φέρονται να βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή»!

Ποια εταιρία με 100 χιλιάδες κεφάλαιο έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 44 εκατ. ευρώ; Έχει ελεγχθεί η προέλευση τους; Είναι κερδοφόρα η δραστηριότητα; Ποια προβεβλημένα πρόσωπα εμπλέκονται;

Ποια εταιρία με 100 χιλιάδες ευρώ κεφάλαια, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 44 εκατ. ευρώ; Από πού προκύπτουν άραγε τα τεράστια κεφάλαια; Τι ποσοστό αυτών αφορά επιδοτήσεις; Είναι άραγε η επένδυση κερδοφόρα; Και αν όχι, ποια η σκοπιμότητα της τοποθέτησης τέτοιου ύψους κεφαλαίων; Έχει ελεγχθεί η προέλευση τους; Ποια προβεβλημένα πρόσωπα αφορά;

Διαβάστε ακόμη: