Ένα «παιχνίδι» που βρίσκεται σε εξέλιξη  με τις εταιρίες πληροφορικής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, φέρεται να προβληματίζει τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες παρακολουθούν με σκεπτικισμό προσπάθειες χειραγώγησης από χρηματιστές!

Στην ουσία πρόκειται για «παιχνίδι» μεταξύ εγχώριων χρηματιστών που θυμήθηκαν τα παλιά καλά χρόνια του 1999 και ξανάπιασαν δουλειά, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ξανά ένα νέο κύκλο με μετοχές φούσκες!

Τα παραμύθια ότι δήθεν οι μετοχές των εταιριών Πληροφορικής αξίζουν χρυσάφι, καταρρίπτονται από τους ανύπαρκτους ισολογισμούς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα μάλιστα που η Επιτροπή Ανταγωνισμού τις ψάχνει εξονυχιστικά για τη δημιουργία καρτέλ κατόπιν εντολής της Ευρωπαίας Εισαγγελέως!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι πολλές και διάφορες χρηματιστηριακές μαϊμουδιές δεν περνούν απαρατήρητες από τις αρμόδιες Αρχές, ούτε από τους παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, οι οποίοι με ανησυχία παρακολουθούν φαινόμενα ασανσέρ και πιεσμένου ελατηρίου στις τιμές των μετοχών, να απειλούν την ομαλή λειτουργία της αγοράς…

Διαβάστε ακόμη: