Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και προσοχή στον καύσωνα αυτές τις μέρες…

Μεγάλα προβλήματα στην κυβέρνηση, και δυσαρέσκεια για τους Θεοχάρη – Χατζηδάκη, έφερε το νομοσχέδιο για τη τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Σοβαρά είναι τα ζητήματα που απασχολούν το υπουργείο Οικονομικών. Καταρχάς, να πούμε ότι υπάρχει ένα πέπλο δυσαρέσκειας για τους Θεοχάρη-Χατζηδάκη που έπεισαν τον Μητσοτάκη να φέρουν το νομοσχέδιο για τη τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Δημιουργήθηκε μεγάλη δυσαρέσκεια, σύμβουλοι του Μητσοτάκη είπαν να μην το φέρει, όμως, αυτός άκουσε τον Χατζηδάκη, για το οποίον έχει και μία ενοχή και ανοχή, όσον αφορά την ιστορία των παρακολουθήσεων. Όμως, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όλα αυτά θα αλλάξουν. Ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον Κουτνατζή και εκείνος στο υπουργείο Οικονομικών να αλλάξουν τώρα όλες τις ενοχλητικές διατάξεις του νομοσχεδίου και να γίνει αναθεώρηση. Όπως είχε γίνει και με το νόμο Κατρούγκαλου όπου η ΝΔ τον έχει αναθεωρήσει επί τα βελτίω…

Νίκη Δανδόλου και Δημήτρης Σκάλκος «δεν την παλεύουν» άλλο με τον Παπαθανάση στο Υπ. Οικονομικών

Η δεύτερη είδηση έρχεται και πάλι από το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένοι γενικοί γραμματείς κάτω από το Νίκο Παπαθανάση θέλουν να αλλάξουν. Μιλάμε για τη Νίκη Δανδόλου και τον Δημήτρη Σκάλκο. Ο δεύτερος είναι κολλητός φίλος του Σκέρτσου, όμως, δεν μπορεί να ξεπεράσει ότι ο Μητσοτάκης εμπιστεύεται τον Παπαθανάση πολύ. Αλλωστε, μιλάμε για ένα αδόκιμο δίδυμο (Χατζηδάκης-Παπαθανάσης) που έχουν κάνει υπερσυγκέντρωση εξουσιών στους πόρους, με συνέπεια πολλες φορές να κολλάνε έργα. Περιμένω να γίνουν αλλαγές τώρα με τον ανασχηματισμό και σε αυτό το πεδίο.

Η κατρακύλα του 28% σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθόλη τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας έχει στηριχτεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πολλά εκ των οποίων (βλέπε Σκρέκας, Αυγενάκης, Σταϊκούρας κτλ.)  έχουν απογοητευτικές αποδόσεις. Το χαστούκι των Ευρωεκλογών σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσει και άλλα πρόσωπα, έξω από τη ζώνη της άνεσης του, πρόσωπα που είναι στην πρώτη γραμμή αλλά δεν έχουν πάρει ποτέ την ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν μέσα από ένα υπουργείο. Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου. Ο συγκεκριμένος είναι ένας έμπειρος βουλευτής, που κρύβεται ούτε στις φωτιές, ούτε στις πλημμύρες, ούτε στα δύσκολα γενικότερα, είναι ικανός, ακούραστος και μαχητικός. Αντί λοιπόν να κάνουμε επιλογές αυλής και ισορροπιών ας δοκιμάσουμε και έναν υπουργό που είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας  αυτή τη φορά και όχι πάλι κάποιον χαρτογιακά που μας αρέσει το προφίλ του.

Το υπουργείο Οικογένειας και Συνοχής δεν έχει λειτουργήσει σωστά παρά τον υψηλό συμβολισμό της δημιουργία του

Το υπουργείο Οικογένειας και Συνοχής δεν έχει λειτουργήσει σωστά από την αρχή που δημιουργήθηκε. Υπάρχει έλλειψη υπηρεσιών και δεν αναδεικνύεται το έργο όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί, όμως, αν θέλει ο Μητσοτάκης να λειτουργήσει θα πρέπει να βάλει το χέρι του. Από την άλλη το υπουργείο έχει συμβολισμούς ώστε να δείξει ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για το δημογραφικό.

Έντονο παρασκήνιο για το ποιον θα προτείνει ο Μητσοτάκης για κοινοτικό επίτροπο

Έντονο είναι το παρασκήνιο για το ποιον θα προτείνει ο Μητσοτάκης για κοινοτικό επίτροπο. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι θα πάει στην Κομισιόν τον Θεόδωρο Σκυλακάκη και έτσι η θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα χηρέψει. Οπότε θα πρέπει να βρεθεί υπουργός. Πάντως, εχθές κάποια συγκεκριμένα παπαγαλάκια της ενημέρωσης προσπάθησαν να βάλουν στο παιχνίδι για τη θέση του Επιτρόπου τον Άκη Σκέρτσο. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο, όμως, είναι πολύ τραβηγμένο να προτιμήσει τον Σκέρτσο από τον Σκυλακάκη.

Απαραίτητη η υπουργοποίηση του Καβαλιώτη Νίκου Παναγιωτόπουλου μετά τα ποσοστά Βελόπουλου στη Μακεδονία

Στο περίμενε των αλλαγών στην κυβέρνηση βρίσκεται και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος είναι αναγκαίο για κάποιους να υπουργοποιηθεί καθώς κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα, την Καβάλα συγκεκριμένα. Μέχρι τώρα το όνομά του δεν έχει ακουστεί… Πάντως, εάν υπάρξει περίπτωση υπουργοποίησης να περιμένετε κάποιο χαμηλής βαρύτητας υπουργικό θώκο.

Θα πάει για ξεκούραση στην Τήνο ή την Κρήτη του Αγίου Πνεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Μαθαίνω, πάντως, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να πάει σε νησί για να ξεκουραστεί στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ή στην Τήνο ή στην Κρήτη όπως τόνισε στους δημοσιογράφους που τον είδαν το Σάββατο. Με όλα αυτά που γίνονται πλέον στην κυβέρνηση, δεν νομίζω να το κάνει αυτό το ταξίδι.

Μεγάλη δυσαρέσκεια για διοικητή μεγάλου οργανισμού ο οποίος το παίζει φίλος της Μαρέβας

Να γνωρίζετε ότι υπάρχει μία γενικευμένη δυσαρέσκεια για συγκεκριμένο διοικητή μεγάλου οργανισμού ο οποίος το παίζει φίλος της Μαρέβας. Μόνο που υπάρχουν υπουργοί που δεν θέλουν να τον βλέπουν. Εν τω μεταξύ τα δημοσιεύματα κατά του τύπου αυτού είναι πολλά.

Ο υψηλά ιστάμενος σε μεγάλη Ανεξάρτητη Αρχή που παίζει παιχνίδια εις βάρος του κόμματος

Υπάρχει και ένας υψηλά ιστάμενος σε μεγάλη Ανεξάρτητη Αρχή που έχει ενοχλήσει το Μαξίμου. Ο συγκεκριμένος παίζει παιχνίδια εις βάρος του κόμματος συνεχώς. Δεν ξέρω που τον βρήκαν. Αλλά για να απαλλαγούν από τον τύπο αυτόν σκοπεύουν να ακυρώσουν την ανεξάρτητη αρχή (δεν είναι από αυτές που είναι θεσμοθετημένες στο Σύνταγμα) και να κάνουν την Αρχή ειδική γραμματεία σε υπουργείο… Και έτσι θα πάει σπιτάκι του…

Το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο Νοέμβριο

Είναι τελική ημερομηνία. Πρώτη Νοεμβρίου θα λειτουργεί. Ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση. Επίσης, μαθαίνω ότι ο σταθμός στην Βενιζέλου θα είναι ο κορυφαίος όλων. Μετά την παράδοση στην λειτουργία, θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση των νέων σταθμών με πόρους που ήδη έχουν διασφαλιστεί.

Διαβάστε ακόμη