Τα καμπανάκια στην κυβέρνηση για τις διαρροές προς τα δεξιά κόμματα έχουν γίνει καθημερινά με συνέπεια στελέχη της Πειραιώς και του Μαξίμου να προσπαθούν να πάρουν μέτρα πριν είναι αργά.

Αυτό που φτάνει ως πληροφορία από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι ότι έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη δεξαμενή πολιτών που βρίσκονται στην αποχή πλέον και πολλοί από αυτούς καλοβλέπουν τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ήδη μετρήσεις βρίσκουν τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης να φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό.

Αυτό αναλύεται ως εξής: Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει πολύ καλή βάση στην Θεσσαλονίκη και γενικά στην Βόρεια Ελλάδα απ’ όπου κατάγεται.

Έχει επίσης πολύ καλή σχέση με τη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος απ’ όταν είχε συμφωνήσει να μεταπουλάει τα ντόπια προϊόντα τους.

Αυτό που μέχρι πρότινος έλειπε από την φαρέτρα του Βελόπουλου ήταν η παρουσία του στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα.

Όμως και αυτό πλέον έχει αρχίσει να αλλάζει. Το μεταναστευτικό και τα ομόφυλα ζευγάρια έκαναν γνωστή την δυναμική αντιπολίτευση που έκανε ο Κ. Βελόπουλος για το ζήτημα αυτό.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η δήλωση που είπε ότι αν βγει κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια κάτι που θα προσελκύσει αρκετούς που δεν ήθελαν τον συγκεκριμένο νόμο.

Όμως, συντέλεσαν και άλλα γεγονότα που εδραίωσαν τον Βελόπουλο ως αντιπολίτευση προς τα δεξιά της ΝΔ.

Πρώτα απ’ όλα η διάλυση των Σπαρτιατών που θα επικυρωθεί το επόμενο διάστημα όταν θα αποφανθεί το ανώτατο εκλογοδικείο.

Δεύτερον η μη ενεργός δραστηριοποίηση του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ίσως να έχει βοηθήσει και ότι υπάρχει μία συζήτηση μεταξύ βουλευτών των Σπαρτιατών και του Βελόπουλου που μετακινεί ψηφοφόρους προς την μεριά αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βελόπουλος έχει αναχθεί ως η αντιπολίτευση του Μητσοτάκη στα δεξιά του και η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα.

Το μέτωπο με την Εκκλησία αρχίζει και στέλνει κάποιους σε σοβαρή σκέψη να «τιμωρήσουν» τη ΝΔ για την αλαζονεία και την «μεγάλη αυτοπεποίθηση» που δείχνει το Μαξίμου ότι μπορεί να «περνάει ότι νομοσχέδιο θέλει».

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι και η ΝΙΚΗ θα ανέβει, έχει καλύτερη σχέση με την εκκλησία και με τις περισσότερες μονές του Αγίου Όρους.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέχρι τις ευρωεκλογές να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό και να διασκεδάσει τις υπόνοιες ότι έχει κεντροαριστερή ατζέντα, αναδεικνύοντας πολύ τα θέματα της τάξης και ασφάλειας, την ατζέντα για το δημογραφικό με το Εθνικό Σχέδιο που θα φέρει η Σοφία Ζαχαράκη ενώ αναζητείται πρόσωπο από την Δεξιά που θα κατεβάσει η ΝΔ για το ευρωψηφοδέλτιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθούν να εμπλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα σε δικαστικές περιπέτειες

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται ανατρέψει τον Στέφανο Κασσελάκη – Ένα ένα τα μεγάλα στελέχη άρουν την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Διάδοχη κατάσταση με την «μεταβατική» Γεροβασίλη και μετά παίζει δυνατά για πρόεδρος ο Τεμπονέρας!

Είναι πλέον προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και αν δεν γίνει αυτό στην Κεντρική Επιτροπή και το Συνέδριο, θα γίνει πριν τις ευρωεκλογές.

Όλες οι κινήσεις των στελεχών που αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη ανοικτά δείχνουν ότι από πίσω βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ή έστω όσοι το κάνουν έχουν το πράσινο φως από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ολγα Γεροβασίλη είναι συχνή συνομιλήτρια του Αλέξη Τσίπρα και κρατούσε πάντα επιφυλακτική θέση για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όμως, τώρα αρχίζει και αμφισβητεί ανοικτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται να την δούμε ακόμα και μεταβατική πρόεδρο εάν έχουμε μεγάλη ρήξη και έκπτωση των καθηκόντων του Κασσελάκη από το Συνέδριο.

Στην ίδια ρότα είναι και η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία είναι στέλεχος που ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ίδια είναι ενοχλημένη γιατί ο Κασσελάκης έχει προτιμήσει την Δώρα Αυγέρη για την θέση του εκπροσώπου η οποία εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια με αυτήν.

Είχε διαφανεί, όμως, νωρίτερα ότι κάτι τρέχει με τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη.

Πρώτα απ’ όλα ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε φύγει από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εκστομίζοντας σκληρά λόγια για τον Κασσελάκη.

Ο Φλαμπουράρης όπως και ο Στελιος Παππάς είναι συχνοί και πιστοί συνομιλητές του Τσίπρα.

Παράλληλα, όμως, η κρυφή συνάντηση Τσίπρα και Τεμπονέρα άρχισε να δίνει vibes ότι κάτι τρέχει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας δεν ήθελε να μαθευτεί αυτή η συνάντηση για τους δικούς του λόγους.

Ο Τεμπονέρας διοργάνωσε με την ΕΦ.ΣΥΝ μία εκδήλωση που ουσιαστικά υπονόμευε τον Κασσελάκη ως εναλλακτική λύση απέναντι στον Μητσοτάκη.

Αυτοί που μένουν πλέον για να ολοκληρωθεί το «πραξικόπημα» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης.

Ο πρώτος έχει ήδη σημάνει τα καμπανάκια του με συνέντευξη που έλεγε ότι δεν έχουμε πείσει ότι είμαστε η εναλλακτική αξιοπιστη λύση διακυβέρνησης και αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ανδρών πλέον.

Αν τραβήξει το χαλί ο Νίκος Παππάς θα το δούμε σε επόμενο επεισόδιο, το σίγουρο είναι ότι θα μετρήσει πολύ η σχέση που έχει με τον Α.Τσίπρα.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα με τον Πολάκη είναι εξίσου δύσκολα.

Ο Κασσελάκης τον «άδειασε» εκκωφαντικά λίγο πριν την Πολιτική Γραμματεία προ ημερών ενώ και η μη στήριξη του Πολάκη στο νομοσχέδιο για τα ΛΟΑΤΚΙ έχουν φέρει τον Κασσελάκη στο αμήν, λίγο δηλαδή πριν την καρατόμησή του από συντονιστή των τομεαρχών.

Με αυτά και με αυτά, όλα τα μεγάλα στελέχη φαίνεται πλέον να άρουν την εμπιστοσύνη τους στον Κασσελάκη ενώ όπως είπε και ο Στέλιος Κούλογλου θα υπάρξει πρόταση μομφής απέναντι του…

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται χωρίς έλεος και κερδισμένοι βγαίνουν το ΠΑΣΟΚ (που ήταν σε φάση εσωστρέφειας καθώς 11 πρόσωπα δεν στήριξαν την επιλογή της ηγεσίας στο πρόσφατο νομοσχέδιο) και την Νέα Αριστερά που περιμένει νέες ανεξαρτητοποιήσεις για να αυξήσει τα ποσοστά της.

Η CVC «καναλάρχης», με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου -  Το ενδιαφέρον για την Nova, που εκτός της Wind εμπεριέχει την συνδρομητική πλατφόρμα και την τηλεόραση του Alpha όπου το 50% κατέχει όμιλος Βαρδινογιάννη!

Γιατί το CVC (με ΔΕΗ ή χωρίς) θα αποκτήσει τον όμιλο Nova από Σόλακ και Σταθόπουλο – Η ΔΕΗ δεν θέλει να εμπλακεί με τους καναλάρχες, ενώ το CVC θέλει να μπει στο τηλεοπτικό τοπίο με τις ευλογίες του Μαξίμου!

Το ενδιαφέρον της CVC για τον όμιλο Nova είναι σαφές και δεδομένο!

Το αμερικανικό fund είναι ο μόνος παίκτης που έχει ενεργά ενδιαφερθεί και σε αυτόν θα καταλήξει αργά ή γρήγορα.

Το αν σε αυτό το ντηλ θα συμμετάσχει η ΔΕΗ εμφανώς ή αφανώς είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο!

Ενδεικτικά σας λέω ότι στην προκειμένη περίπτωση η ΔΕΗ δεν θα ήθελε να μπλέξει με τα κανάλια, δηλαδή με την συνδρομητική της Nova και την τηλεόραση του Alpha, ούτε να εμπλακεί στα πόδια των καναλαρχών!

Η ΔΕΗ – και γιατί είναι ακόμη κρατική- δεν θα μπει στη μέση της σύγκρουσης αντιτιθέμενων επιχειρηματικών συμφερόντων με πρόσβαση στα media!

Αντιθέτως το CVC θέλει να έχει ρόλο στο σύστημα και επιζητά σεβασμό από το επιχειρηματικό τοπίο!

Σε απλά λόγια υποδηλώνει ότι θα είναι ενεργός παίκτης, που ούτε πιέζεται ούτε δύναται αμφισβητηθεί από τον οποιοδήποτε.

Και τούτο φέρεται να το έχει αποσπάσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Οι Αμερικανοί θα παίξουν σκληρά το παιχνίδι!

Σε αντίθεση λοιπόν με την ΔΕΗ που θέλει τις οπτικές ίνες αλλά δεν θέλει τα κανάλια, το CVC τα θέλει για πολλούς λόγους, αλλά και για την συμμαχία με τον όμιλο Βαρδινογιάννη μέσω της τηλεόρασης του Alpha!

Και ο Ηλέκτωρ (αργά ή γρήγορα) θα καταλήξει στην Motor Oil και η Τέρνα Ενεργειακή (άμεσα) στους Άραβες

Και ο Ηλέκτωρ (αργά ή γρήγορα) θα καταλήξει στην Motor Oil και η Τέρνα Ενεργειακή (άμεσα) στους Άραβες – Ζήτημα λεπτομερειών και στις 2 υποθέσεις!

Επειδή όσοι μας διαβάζετε (και είστε πάνω από 150.000 μοναδικοί αναγνώστες την ημέρα) ξέρετε ότι δεν πέφτουμε έξω ούτε στις εκτιμήσεις ούτε στην πληροφόρηση μας, σας λέμε δύο πράγματα για να τελειώνουμε, επειδή εσχάτως πολλά λέγονται και άλλα τόσα γράφονται!

Πρώτον, η υπόθεση Ηλέκτωρ – Motor oil θεωρείται τελειωμένη!

Ασφαλώς για να κλείσει ένα ντηλ υπάρχουν λεπτομέρειες και διάφορα ανοιχτά θέματα!

Ωστόσο κοινή βούληση των δύο πλευρών, τόσο του Χόλτερμαν όσο και των Βαρδινογιάννηδων είναι η ανακύκλωση των σκουπιδιών να περάσει στην Motor oil όσον αφορά το πλειοψηφικό σκέλος!

Αναμένουμε λοιπόν τη λήξη των εκκρεμοτήτων για να προχωρήσει το deal όταν οι συνθήκες θα είναι ώριμες!

Δεύτερον, η υπόθεση της Τέρνα Ενεργειακής είναι επίσης τελειωμένη όπως πρώτοι αποκαλύψαμε και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχει κλείσει το ντηλ και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Την θετική αυτή εξέλιξη της υπόθεσης την παραδέχονται πλέον ακόμη κι αυτοί που την πολέμησαν και κάθε μέρα έγραφαν ότι το ντηλ δεν θα γίνει. Τώρα άλλαξαν ρότα και γράφουν άλλα…

Το βέβαιον είναι ότι θα υπάρξει Δημόσια Πρόταση και πως το τίμημα θα είναι κάπου μεταξύ 19 και 20 ευρώ ανά μετοχή!

Τα προσημειωμένα διαμερίσματα της Lamda στον Πύργο του Ελληνικού

Τα προσημειωμένα διαμερίσματα της Lamda στον Πύργο του Ελληνικού – Οι αγοραστές απέκτησαν τα πολυτελή και πανάκριβα διαμερίσματα όχι ελεύθερα βαρών και χωρίς να μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες για την απόκτηση τους!

Μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση όταν το απόγευμα της Δευτέρας, μια από τις πλέον επιδραστικές δικηγόρους της χώρας, πολύ μεγάλης πολυεπίπεδης νομικής – και όχι μόνο- εμβέλειας, στα πλαίσια μιας φιλανθρωπικής συζήτησης μου απεκάλυψε (διότι ειλικρινά δεν το γνώριζα) ότι τα περίφημα διαμερίσματα της Lamda development στον εμβληματικό Πύργο του Ελληνικού, εκεί όπου όλη η high society της Αθήνας προσπαθεί να βρει άκρες για να αποκτήσει πολυτελή και προβεβλημένη «οικιστική» στέγη και όπου έχουν εμπλακεί πολλοί και διάφοροι δήθεν μεσίτες (της καλής κοινωνίας) και διαμεσολαβητές, πωλούνται στους αγοραστές «προσημειωμένα»!

Και τούτο διότι η Lamda όταν απέκτησε την έκταση του Ελληνικού ανέλαβε έναν δανεισμό 300 εκατ. ευρώ, με εξασφάλιση την έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Γεγονός που έχει ως συνέπεια, τα ακίνητα που διατίθενται στους νέους αγοραστές να μην είναι ελεύθερα βαρών, αλλά να είναι προσημειωμένα έκαστο μέχρι του ποσού της αγοράς, το οποίο εισπράττει η τράπεζα και η προσημείωση διαγράφεται με την εξόφληση!

Το γεγονός αυτό όπως καθίσταται αντιληπτό, προκάλεσε τουλάχιστον στην αρχή σε μεγάλο βαθμό, σοβαρό ζήτημα καθώς οι εν δυνάμει αγοραστές δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα, με εγγύηση το ακίνητο, καθώς ήταν ήδη προσημειωμένο!

Οπότε έπρεπε να λάβουν δάνεια με cash collateral ή προσημείωση άλλων προσωπικών ακινήτων τους!

Βεβαίως με την πάροδο του χρόνου, το ζήτημα σε ένα βαθμό διευθετήθηκε καθώς τράπεζες όπως η Eurobank έβγαλαν ένα σχετικό προϊόν για το Ελληνικό!

Μου έκανε πάντως μεγάλη εντύπωση μέσα από την συζήτηση που είχα, η προχειρότητα των συμβολαίων της Lamda κατά την αρχική τουλάχιστον πάροδο, τα οποία ήταν ασαφή, τόσο όσον αφορά όρους και δικαιώματα (όπως για παράδειγμα να μην επιτρέπεται στον αγοραστή να ελέγξει την έκβαση των εργασιών του ακινήτου) όσο και τα υλικά (όσον αφορά την ποιότητα) που θα χρησιμοποιούνταν!

Γεγονός που εκ των υστέρων προκάλεσε μεγάλη αύξηση του κόστους για τους αγοραστές, οι οποίοι θα πληρώσουν κοντά στα 1.000 ευρώ επιπλέον το τετραγωνικό για νέα υψηλής ποιότητας υλικά! Δεδομένου ότι το Ελληνικό δεν είναι ούτε Ζεφύρι, ούτε Λιόσια! Και η Lamda θα εισπράξει επιπλέον κοντά στα 40-50 εκατ. ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: