Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι

Τράπεζα της Ελλάδος (μετά από σήμα συστημικών τραπεζών) και ΚΕΦΟΜΕΠ «στέλνουν» στο σκαμνί μεγαλοδικηγόρο (φερόμενο ως συγγενή γνωστού πολιτικού) και μεγαλοεφοπλιστή!

Μία περίεργη και ύποπτη υπόθεση που αφορά έναν επώνυμο μεγαλοδικηγόρο, φερόμενο ως συγγενή πολιτικού ανδρός και έναν προβεβλημένο εφοπλιστή που σχετίζεται με μεγάλες επενδύσεις και ακίνητα προβολής, στην οποία εμπλέκονται ζητήματα εξοπλιστικά και άλλου τύπου σχέσεις, έχει υποπέσει στην αντίληψη των Αρχών, οι οποίες με σοβαρότητα και χαμηλούς τόνους διερευνούν το μείζονος σημασίας ζήτημα!

Καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης σημειώνουν ότι οι 2 πολύ γνωστοί στην ελληνική κοινωνία άνδρες, ο μεγαλοδικηγόρος και ο μεγαλοεφοπλιστής, φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις Ενέργειας και Εξοπλιστικών προγραμμάτων από τις οποίες αναδύεται οσμή σκανδάλου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!

Ήδη οι αρμόδιες Αρχές, ειδικά η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία ειδοποιήθηκε από τις συστημικές τράπεζες για πλήθος «περίεργων» εμβασμάτων και συναλλαγών, κάνουν φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο πασίγνωστων προσώπων, ενώ η υπόθεση φέρεται να κοινοποιήθηκε στο ΚΕΦΟΜΕΠ για έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων αλλά και η Αρχή για το ξέπλυμα που κατά πληροφορίες εξέδωσε εντολή ελέγχου!

Κατά τις ίδιες, έγκυρες και εκ των έσω ενημερωμένες πηγές, ο μεγαλοδικηγόρος φέρεται να είναι στενός συγγενής πρώην προβεβλημένου υπουργού και εκ των πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής κατά το παρελθόν, ενώ ο μεγαλοεφοπλιστής φέρεται να έχει συμμετάσχει μετοχικά σε εμβληματική επένδυση που την ώρα τούτη είναι σε εξέλιξη, κατέχει πλήθος ακινήτων προβολής, ενώ εσχάτως έχει αναπτύξει δραστηριότητες και με χώρα της Αφρικής όσον αφορά εξοπλιστικά αλλά και Ενέργεια!

Μια φορά κι έναν καιρό, στην εποχή των capital controls: Ο σεβάσμιος εφοπλιστής, ο νταραβεριτζής γιος και το ξέπλυμα των 80 εκατ. ευρώ για στοιχηματική εταιρία και ιδιόμορφο φοροφυγά επιχειρηματία!

Μολονότι έχουν περάσει κάποια χρόνια, η υπόθεση μαθαίνω σκαλίζεται από ενδιαφερόμενους και όπως λένε οι πληροφορίες έχει ήδη γίνει σχετική καταγγελία στην αρμόδια αρχή ξεπλύματος!

Από τις σκόρπιες πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα ραντάρ της στήλης, ο σεβάσμιος εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του είχε αποκτήσει δανειακές σχέσεις διαφόρων τύπων με την συστημική τράπεζα, κάποια στιγμή μετά από συναλλαγή σχετική με τη δανειοληπτική του σύμβαση με την τράπεζα έφερε από το εξωτερικό ένα ποσόν της τάξης περίπου των 90 εκατ. το οποίο κατατέθηκε ως εισαγωγή συναλλάγματος κατά την περίοδο των capital controls.

Χρήματα απόλυτα νόμιμα δηλαδή, που προέκυπταν από συγκεκριμένη συναλλαγή βάσει της συμβασης με την τράπεζα, εισαγωγή κεφαλαίου από το εξωτερικό που βάσει της κείμενης νομοθεσίας παρά την απαγόρευση των capital controls μπορούσαν να σηκωθούν και να βγουν ξανά στο εξωτερικό!

Κάνοντας χρήση του δικαιώματος του νόμου, να μπορεί να βγάλει τα λεφτά αυτά ξανά στο εξωτερικό, οι πληροφορίες λένε πως ο σεβάσμιος ηλικιωμένος εφοπλιστής, κατόπιν παράκλησης στενού συγγενικού του προσώπου, δέχτηκε να διευκολύνει στοιχηματική εταιρία να βγάλει κεφάλαια ύψους 80 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό παρακάμπτοντας τα capital controls. Και κατά τις καταγγελίες το στενό συγγενικό πρόσωπο έλαβε ( χωρίς να το γνωρίζει ο σεβάσμιος εφοπλιστής τον οποίο ο στενός του άνθρωπος φέρεται να παραπλάνησε) αποζημίωση – μίζα- προμήθεια 10%!!!

Η αρμόδια Αρχή για το ξέπλυμα φέρεται να μελετά την υπόθεση αυτή, η οποία φυσικά δεν έχει παραγραφεί, όπου κατά πληροφορίες θα διερευνήσει την τριγωνική ξεπλυματική σχέση μεταξύ εφοπλιστή, συγγενικού προσώπου, τράπεζας και στοιχηματζή προκειμένου να διαπιστώσει αν αποδεικνύεται κακουργηματική πράξη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αλλά και φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων!

Στα δίχτυα της Αρχής για το ξέπλυμα, σύζυγος πασίγνωστου παρουσιαστή – ηθοποιού – Η αγορά δύο υπερπολυτελών τζιπ BMW, με κατάθεση 156.700 ευρώ σε μετρητά (που δεν δικαιολογούνται) στο λογαριασμό επωνύμου εμπορικού αντιπροσώπου –  «Τα σήκωσε από τις εισπράξεις από τα θέατρα» λέει…

Μία υπόθεση του 2019 που αφορά τη σύζυγο πασίγνωστου παρουσιαστή – ηθοποιού, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με τα θέατρα, έφτασε στην Αρχή για το ξέπλυμα, μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε ειδοποιηθεί σχετικά από συστημική τράπεζα!

Στις 16-04-2019 η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού – παρουσιαστή, η οποία επίσης είναι ηθοποιός και παρουσιάστρια, μετέβη σε υποκατάστημα συστημικής τράπεζας και κατέθεσε το ποσόν των 76.400 ευρώ σε μετρητά που μετέφερε σε χαρτοφύλακα, στον λογαριασμό επωνύμου και πανίσχυρου εξουσιοδοτημένου εμπορικού αντιπροσώπου της BMW για την αγορά ενός αυτοκινήτου τύπου τζιπ! Στην τράπεζα σήμανε συναγερμός!

Έναν μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15-05-2019 η ίδια ηθοποιός, σύζυγος του πασίγνωστου κωμικού και παρουσιαστή, μετέβη ξανά στο πιστωτικό ίδρυμα και κατέθεσε πάλι σε μετρητά 80.300 ευρώ στον λογαριασμό του ίδιου εμπορικού αντιπροσώπου της BMW, προκειμένου να αποκτήσει ένα ακόμη αυτοκίνητο BMW πιθανότατα τύπου SUV!

Στην τράπεζα χτύπησε και πάλι συναγερμός για δεύτερη φορά! Ειδοποιήθηκε ξανά η Τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ποσόν των 156.700 ευρώ που κατατέθηκαν σε μετρητά στον λογαριασμό του αντιπροσώπου της BMW, που με τη σειρά της έστειλε την υπόθεση στην Αρχή για το ξέπλυμα!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τον έλεγχο που διεξήχθη, το ιλιγγιώδες αυτό ποσόν σε μετρητά δεν δικαιολογείται από το φορολογικό προφίλ της συζύγου του διάσημου κωμικού ηθοποιού και παρουσιαστή! Η ίδια επιχείρησε να δικαιολογήσει την κατοχή του συγκεκριμένου ποσού σε μετρητά, ότι «σήκωσε τις εισπράξεις από τα θέατρα», τα οποία όμως ανήκουν σε νομικό πρόσωπο και όχι στην ίδια ως φυσικό πρόσωπο!

Ο Χ. Βουρλιώτης σύμφωνα με τις πληροφορίες απέστειλε τον φάκελο στον ΣΔΟΕ και στις αρμόδιες φορολογικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση, να διενεργήσουν ελέγχους και να αποστείλουν ξανά στην Αρχή το σχετικό πόρισμα, προκειμένου να επιληφθεί για τα περαιτέρω!

Στο κάδρο, πέραν της συζύγου του πασίγνωστου ηθοποιού – παρουσιαστή, έχει μπει και ο πανίσχυρος και πασίγνωστος εμπορικός αντιπρόσωπος της BMW ο οποίος κατά παράβαση του νόμου δέχτηκε την καταβολή μετρητών ύψους 156.700 ευρώ, μολονότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπεται εμπορική συναλλαγή σε μετρητά άνω των 500 ευρώ!!!

Ο γνωστός Bon viveur εφοπλιστής του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τις γυναίκες, τα παιδιά και τις μοιρασιές, μετέφερε 250 offshore εταιρίες από την Μάλτα στην Κύπρο!

Σας έχουμε γράψει αναλυτικά για τον βίο και την πολιτεία του Bon viveur εφοπλιστή, εισηγμένου στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ο οποίος κατ’ επανάληψη στο παρελθόν φέρεται να έριξε τις εταιρίες του (και όχι τα καράβια) στα βράχια, ο οποίος αρέσκεται εκτός από τα ακίνητα και προβεβλημένες βίλες και οικόπεδα, να αλλάζει και τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, με την τελευταία μάλιστα να είναι συνομήλικη της κόρης του!

Ο εν λόγω πλοιοκτήτης, όπως προσφάτως αποκαλύψαμε, προκειμένου να εκτονώσει την πίεση που δεχόταν από γυναίκες και παιδιά για τα κληρονομικά ζητήματα, λόγω της νέας και νεαρότατης σε ηλικία συζύγου, φέρεται να προχώρησε σε διανομή 56 ακινήτων δια μέσω 6 offshores εταιριών τις οποίες και μεταβίβασε στα παιδιά του και τις πρώην συζύγους του προς εξασφάλιση τους!

Ωστόσο όπως μαθαίνω, εσχάτως προέβη σε μια ακόμη εντυπωσιακή επιχειρηματική κίνηση που προφανώς αποσκοπεί σε προσωπικά του ζητήματα!

Καλά πληροφορημένες πηγές μου λένε ότι ο Bon viveur εφοπλιστής, λάτρης των ακριβών κρασιών και της καλής ζωής, μετέφερε 250 offshores εταιρίες από την Μάλτα στην Κύπρο! Γιατί άραγε;

Όπως βλέπετε, ο εφοπλιστής των 7 θαλασσών και του αμερικανικού χρηματιστηρίου, δείχνει την ξεκάθαρη προτίμηση του στα «καθαρά» νερά της Μεσογείου και των διάσημων νησιών της…

Ο «μουγγός» ή βρώμικος πονηρό- διαπλεκόμενος της κεντρικής πολιτικής εξουσίας

Ποιον παράγοντα της Κεντρικής – Πολιτικής Εξουσίας, που εδρεύει στα πιο ψηλά πατώματα και παριστάνει τον σοβαρό και τον τεχνοκράτη, αποκαλούν οι καλά γνωρίζοντες: «Ο μουγγός» ή «Ο βρώμικος πονηρο- διαπλεκόμενος»;

Ο παθητικός «παράγων» των επιχειρήσεων που του αρέσουν οι κυρίες με τα αναβολικά!

Για ποιον παθητικό «παράγοντα» των επιχειρήσεων, κοινώς νταραβεριτζή, η πιάτσα βοά ότι του αρέσουν οι ώριμες κυρίες με τα αναβολικά;

Το λαμόγιο με το «λευκό κολάρο» που ωραιοποιεί – φτιασιδώνει οικονομικά αποτελέσματα!

Για ποιο λαμόγιο με «λευκό κολάρο» κυκλοφορεί η φήμη ότι κατ’ επάγγελμα ωραιοποιεί – φτιασιδώνει οικονομικά αποτελέσματα και ισολογισμούς επιχειρήσεων, εις βάρος των επενδυτών στων οποίων την παραπλάνηση συμμετέχει;

Βεβαίως, επειδή λίγο πολύ όλοι τους ξέρουν όλους στην αγορά, είμαι σίγουρος ότι θα τους καταλάβετε πολύ γρήγορα. Όπως είμαι επίσης βέβαιος ότι και οι ίδιοι θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους!

Διαβάστε ακόμη: