Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι

Ποιος Εφοπλιστής πρώην ιδιοκτήτης ΚΑΕ ελέγχεται από την Αρχή του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος για κερδισμένα δελτία εκατομμυρίων ευρώ;

Οι μεγάλοι τζίροι που πραγματοποιεί και τα κέρδη των 600.000 ευρώ την περίοδο 2019-2021 χτύπησαν κόκκινο στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar, ελέγχεται από την Αρχή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για κερδισμένα δελτία που στην τριετία 2019-2021 αγγίζουν το ποσό των 600.000 ευρώ, εφοπλιστής ο οποίος μάλιστα εξειδικεύεται στις ναυτιλιακές συμβάσεις και τυγχάνει να είναι ιδιοκτήτης ιστορικής ΚΑΕ.

Η Αρχή στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων της, έχει ήδη με έγγραφο της ενημερώσει την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ζητώντας να κάνει ενδελεχή έλεγχο στα κερδισμένα δελτία αλλά και περαιτέρω έλεγχο συναλλαγών στα συγγενικά πρόσωπα του εφοπλιστή.

Επιπρόσθετα ζητήθηκε από την ΑΑΔΕ φορολογικός έλεγχος στις δηλώσεις του, προκειμένου να προσκομιστούν τα κερδισμένα δελτία αλλά και οι βεβαιώσεις κερδών. Επίσης, ενημερώθηκε και η οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ μιας και φαίνεται να υπάρχουν και άλλες συναλλαγές στενών συγγενικών προσώπων τα οποία κερδίζουν σημαντικά ποσά την ίδια περίοδο.

Τι ερευνάται από την Αρχή;

1.Τα πλήρη στοιχεία των βεβαιώσεων κερδών, με αναγραφή του ποσού κάθε βεβαίωσης (ποσό που παίχτηκε και ποσό που κερδήθηκε) και την ημερομηνία έκδοσής της.

2. Τα κερδισμένα δελτία που περιελήφθησαν σε κάθε βεβαίωση, ανά δελτίο με το ποσό του.

3. Τον χρόνο, τον τόπο και το πρακτορείο όπου παίχτηκαν και εξαργυρώθηκαν τα δελτία, ανά δελτίο με το ποσό του.

4.Αγοραπωλησίες ακινήτων κατά την επίμαχη περίοδο.

Ο έμπειρος εισαγγελέας της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης είναι αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να εξιχνιάσει την υπόθεση!

Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από εταιρεία Real Estate με έδρα το Λονδίνο. Το ύποπτο έμβασμα των 18.000.000 λιρών – Οι ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα, οι Σεϋχέλλες και το έγγραφο του FIU Αγγλίας!

Μια περίεργη υπόθεση ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος στον τομέα του Real Estate, με σύνδεση Λονδίνου – Ζυρίχης – Αθήνας και εμπλοκή επωνύμων προσώπων, που εμπλέκονται ενεργά, διερευνά η αρμόδια Αρχή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του radar, εταιρεία real estate με έδρα στο Λονδίνο αλλά και με γραφεία στην Ελλάδα διερευνάται από το FIU της Αγγλίας για ύποπτες συναλλαγές και αγοραπωλησίες ακινήτων.

H Αρμόδια Αρχή στην Ελλάδα έλαβε αναλυτικό έγγραφο από την αντίστοιχη Αρχή της Αγγλίας σύμφωνα με το οποίο ζητούνται στοιχεία για ύποπτες αγοροπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα.

Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να μεταφέρει από την Αγγλία 18.000.000 λίρες σε λογαριασμό της στην Ελβετία τα οποία τα επενδύει σε χρυσό, bitcoin κ.α. και στην συνέχεια με εμβάσματα προς την εταιρεία που διατηρεί στην Ελλάδα προβαίνει σε αγοροπωλησίες ακινήτων. Ίδια πρακτική ακολουθείται και με την εταιρεία που διατηρεί στις Σεϋχέλλες.

Η Αρχή ήδη έχει ανοίξει τους λογαριασμούς της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ταυτοποιώντας παράλληλα και τους πραγματικούς δικαιούχους της εταιρείας.

Ελέγχονται αγοραπωλησίες που έγιναν με όχι τους συνήθεις όρους της αγοράς, φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που εμπλέκονται στις ανωτέρω συναλλαγές, ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς της και έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων.

Ο ανωτέρω φάκελος με αναλυτικές πληροφορίες θα σταλεί στην αντίστοιχη αρχή της Αγγλίας αλλά εάν προκύψουν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ποιο πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό έχει αναλάβει τις επαφές με τους επιχειρηματίες και γενικότερα τον κόσμο της αγοράς;

Μου λένε ότι τα δεδομένα που υπήρχαν στο Μαξίμου αλλά και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον σχετικά με τις επαφές και τις σχέσεις με τους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες και τα ισχυρά συμφέροντα έχουν αλλάξει!

Τα πρόσωπα που διευθετούσαν καταστάσεις, έκαναν τις επαφές, διαχειρίζονταν κρίσεις και εξυπηρετούσαν αιτήματα και σκοπιμότητες, δεν είναι πλέον τα ίδια, καθώς η συγκυρία απαιτεί τη μέγιστη εμπιστοσύνη και την ικανότητα χειρισμού λεπτών καταστάσεων , ειδικά μάλιστα σε μια προεκλογική περίοδο κατά την οποία όλα είναι ρευστά, οι ισορροπίες αλλάζουν και τα πάντα απαιτούν «χειρουργικούς» χειρισμούς!

Και είναι προφανές πως τις ευαίσθητες αυτές ισορροπίες και σχέσεις, δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε νέα πρόσωπα, ούτε άπειρα στελέχη, ούτε «ξένοι» ως προς την στενή εξουσία, που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, παρά μόνο πρόσωπα που έχουν συναίσθηση των πραγμάτων, της σοβαρότητας και της ευθύνης!

Υπό το πρίσμα τούτο, οι επαφές και οι σχέσεις με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους ολιγάρχες, τα συμφέροντα, άλλαξαν κεντρικό διαχειριστή, που μοιραία είναι πρόσωπο του πολύ στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού και της απόλυτης εμπιστοσύνης…

Ποιος κορυφαίος επιχειρηματίας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν συνέταιρο του και με τα χειρότερα για τον πρώην;

Μου λένε ότι, κορυφαίος εγχώριος επιχειρηματίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στον τομέα δραστηριοποίησης του και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο που ενασχολείται – και όχι μόνο- μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν συνέταιρο του, λέγοντας ότι τον στήριξε όσο κανείς και ουδέποτε παρενέβη στη διαχείριση του (τεράστιου) ομίλου, σε αντίθεση με τον πρώην συνέταιρο του για τον οποίο λέει τα…χειρότερα, καταδεικνύοντας έτσι ότι τους χωρίζουν πολλά και ότι το διαζύγιο δεν ήταν βελούδινο!

Και πως οι σχέσεις πλέον που τους χαρακτηρίζουν είναι ευμετάβλητες, γεγονός που λιγότερο ή περισσότερο επιδρά στη διαμόρφωση των ισορροπιών στον χώρο και στον συσχετισμό δυνάμεων, ειδικά όσον αφορά τις πάσης φύσης συνεργασίες με τρίτους, επίσης πανίσχυρους, επιχειρηματικούς ομίλους!

Στις δαγκάνες ΣΔΟΕ και ΚΕΦΟΜΕΠ δύο πολιτικά πρόσωπα – παράγοντες, για περίεργες και ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων – Ελέγχονται φορολογικές δηλώσεις, τραπεζικοί λογαριασμοί, πόθεν έσχες!

Μου λένε καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω και οι πληροφορίες τους δεν αμφισβητούνται, ότι στις δαγκάνες του ΣΔΟΕ και του ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν πέσει δύο πολιτικά πρόσωπα, το ένα όχι ακριβώς πλέον μολονότι έχει θητεύσει κατά το παρελθόν σε κυβερνητικά πόστα, ενώ το άλλο θεωρείται – και είναι- ιδιαίτερα προβεβλημένο στον τομέα δραστηριοποίησης του!

Οι έγκυρες αυτές πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο ΣΔΟΕ έχει πιάσει …λαυράκια, που αφορούν κυρίως αδικαιολόγητες – και ύποπτες- αγορές ακινήτων! Κατόπιν αυτού όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών! Τραπεζικοί λογαριασμοί, φορολογικές δηλώσεις, πόθεν έσχες και πάει λέγοντας!

Κάτι μου λέει, ότι πολύ σύντομα θα πιάσει δουλειά και η Αρχή για το ξέπλυμα! Συνεχίζεται …

Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας της Ενέργειας είναι πυρ και μανία με τον Γεραπετρίτη, καθώς έχει αποκτήσει έκταση 50 στρεμμάτων σε νησί του Σαρωνικού, όπου δεν μπορεί πλέον να χτίσει;

Φημολογείται ότι πολύ μεγάλος επιχειρηματίας από τον χώρο της Ενέργειας, είναι πυρ και μανία με την κυβέρνηση και ειδικότερα με τον Υπ. Επικρατείας Ν. Γεραπετρίτη καθώς φέρεται να έχει αποκτήσει έκταση 50 στρεμμάτων σε νησί του Σαρωνικού, την οποία δεν μπορεί να ανοικοδομήσει λόγω του σχετικού νόμου που απαγορεύει την εκτός σχεδίου δόμηση, ένα νομοθέτημα που δεν άλλαξε, ούτε δόθηκε μεταβατική περίοδος προεκλογικά, μολονότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί, καθώς δεν συμφώνησε σε αυτό ο Ν. Γεραπετρίτης όταν είχε αναλάβει και την εν λόγω υπουργική αρμοδιότητα!

Ο «μπον βιβέρ» ρισκαδόρος ρωσόφιλος εφοπλιστής «μοίρασε» στις (πρώην και νυν) συζύγους και παιδιά 52 offshore με πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Σας είχαμε αποκαλύψει, σε ανύποπτη χρονική στιγμή, ότι ρωσόφιλους «μπον βιβέρ» εφοπλιστής, γοητευτικός και ρισκαδόρος (στην Wall Street άφησε το …στίγμα του) διαχρονικός λάτρης του ωραίου φύλλου, με πολλές συζύγους (νυν και πρώην) και παιδιά, εσχάτως κλονιζόταν από ενδοοικογενειακές φουρτούνες! Βλέπετε, οι πρώην σύζυγοι και τα παιδιά, δεν έβλεπαν με το καλύτερο μάτι την προοπτική του αύριο, ιδίως από τη στιγμή που ο εφοπλιστής με την τεράστια ακίνητη περιουσία παντρεύτηκε φίλη και συμμαθήτρια της κόρης του!!!

Υπό το πρίσμα αυτό, υπό την πίεση του οικογενειακού περιβάλλοντος, πρώην συζύγων και τέκνων, ο πανέξυπνος και χαρισματικός εφοπλιστής έλαβε μια σπουδαία απόφαση, που τον τιμά και αναδεικνύει το ακέραιο του χαρακτήρα του:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο «Μπον βιβέρ» εφοπλιστής με την αξιοσημείωτη προσωπική και ερωτική ζωή, προχώρησε στην διανομή της περιουσίας του σε όλα ανεξαιρέτως τα στενά μέλη της οικογενείας του, αποκαθιστώντας τους οικονομικά για το υπόλοιπο της ζωής τους!

Έγκυροι κύκλοι, με γνώση εκ των έσω σε πρόσωπα και πράγματα μας πληροφορούν ότι ο «ωραίος» του εφοπλισμού προέβη στην μεταβίβαση 52 offshore εταιριών που κατέχουν υπερπολυτελείς οικίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και προβεβλημένα ακίνητα και οικόπεδα στην Αθήνα, σε νησιά και αλλού, στις (πρώην και νυν) συζύγους του και τα παιδιά του από όλους τους γάμους!

Έτσι, φέρεται να αποκατέστησε το «περί δικαίου αίσθημα» στο οικογενειακό του περιβάλλον και φυσικά την προσωπική του ηρεμία. Έτσι πλέον, μπορεί να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο απάνεμο λιμάνι της καρδιάς του…

Ποίου μεγάλου, επωνύμου και προβεβλημένου επιχειρηματία της αγοράς η «παράνομη» Αλβανίδα (;) ερωμένη του «έφαγε» ένα διαμέρισμα, ένα χρυσό ρόλεξ και ένα «τσουβάλι» λεφτά;

Μεγάλος επιχειρηματίας της αγοράς, επώνυμος και προβεβλημένος, με βίο και πολιτεία που γράφεις βιβλίο, χώρισε – ως γνωστόν- με την πάλαι ποτέ καλλονή σύζυγο του (με αδυναμία στους νεώτερους άνδρες) στην οποία και φέρεται να κατέβαλε μέσω της αγωγής διαζυγίου ένα ιλιγγιώδες ποσόν, άνω των 15 εκατ. ευρώ όπως λένε οι πληροφορίες!

Ο εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίας, λάτρης των ωραίων γυναικών, ιδίως εκείνων που τους αρέσει να συνοδεύουν ώριμους κυρίους, συνήψε σοβαρή ερωτική σχέση με νεαρή κοπέλα (μοντελοειδές) των Νοτίων Προαστείων!

Για να μην πολυλογούμε,η σχέση τελείωσε άδοξα! Και όπως μαθαίνω η καλλίγραμμη νεαρά, αλβανικής καταγωγής, του «έφαγε» ένα διαμέρισμα, ένα χρυσό ρόλεξ και ένα «τσουβάλι» λεφτά!

Σε βαθμό που στην πιάτσα σιγοψυθιρίζουν ότι η «παράνομη» στο τέλος της ημέρας του κόστισε περισσότερο από όσο το διαζύγιο με την νόμιμη!!! Λέτε;

Διαβάστε ακόμη: