Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας

Οικονομικός παράγων, εκτός κυβέρνησης, φέρεται να συναίνεσε με την υπογραφή του στον εγκλεισμό σε ψυχιατρείο, στενού του συγγενικού προσώπου – Η ανεπιβεβαίωτη φήμη που έχει διαρρεύσει από τις παρυφές του Μαξίμου!

Μία περίεργη υπόθεση κυκλοφορεί ως φήμη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου και σιγοψιθυρίζεται σε τράπεζες και οικονομικά – επιχειρηματικά – γραφεία!

Η έρπουσα φημολογία αναφέρεται σε οικονομικό παράγοντα, εξωκοινοβουλευτικό και εκτός κυβέρνησης, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε οξεία αντιπαράθεση με συγγενικό του πρόσωπο για διάφορους οικογενειακούς και λοιπούς λόγους (και για οικονομικά ζητήματα χωρίς τούτο να έχει επιβεβαιωθεί επακριβώς)!

Η φήμη που εσχάτως κυριαρχεί και διαχέεται προς τα έξω από ευρύτερους κύκλους του Μαξίμου, φέρει τον εν λόγω οικονομικό παράγοντα να έχει συνυπογράψει και να έχει δώσει την συγκατάθεση του για εγκλεισμό του συγκεκριμένου συγγενικού προσώπου με το οποίο βρίσκεται σε διαμάχη, σε νοσηλευτικό ψυχιατρικό ίδρυμα, εξέλιξη που καθιστά το συγγενικό πρόσωπο ως ακατάλληλο για δικαιοπραξία, με ότι τούτο συνεπάγεται ως προς την σύναψη πάσης φύσης οικονομικών συμφωνιών!

Σε απλά λόγια, ο εν λόγω οικονομικός παράγων, με την υπογραφή του, συναίνεσε στον εγκλεισμό του συγγενικού του προσώπου στο τρελοκομείο!!! Εάν φυσικά η φήμη που έχει διαρρεύσει από ψηλά είναι αληθής και την οποία δεν κατέστη εφικτό -λόγω ευαισθησίας ως προς το θέμα- να την επιβεβαιώσουμε απολύτως ως προς το σύνολο των ισχυρισμών! Καθώς δεν επιβεβαιώσαμε αν όντως υπήρξε υπογραφή του οικονομικού παράγοντα για τον εγκλεισμό στο ψυχιατρείο του συγγενικού του προσώπου!

Βεβαίως οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, στις μέρες μας δεν γίνονται εγκλεισμοί σε ψυχιατρικά ιδρύματα χωρίς να τις έχουν προτείνει ως ύστατο μέσον, πολύ σοβαροί και αξιόπιστοι γιατροί και διευθυντές αυτού του είδους νοσηλευτικών ιδρυμάτων!

Αποκάλυψη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν οι Εισαγγελικές Αρχές σε νεαρό (τρόπος του λέγειν) και ανερχόμενο (όπως ο ίδιος θεωρεί) επιχειρηματία, μετά από πόρισμα του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το ξέπλυμα!

Έρχονται δύσκολοι καιροί για νεαρό – τρόπος του λέγειν- και ανερχόμενο (κατά κάποιον τρόπο) επιχειρηματία, καθώς οι Αρχές, μετά τον εξονυχιστικό του έλεγχο τόσο από τον ΣΔΟΕ, όσο και από το Ξέπλυμα, απέστειλαν τον φάκελο του στον αρμόδιο εισαγγελέα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αδικαιολόγητο πλουτισμό, φοροδιαφυγή μέσω offshore εταιριών σε Κύπρο και φορολογικούς παραδείσους καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες και εγκληματικές – σύμφωνα με το νόμο- πράξεις!

Η εν λόγω υπόθεση κινητοποίησε τις αρχές μετά από ανώνυμες καταγγελίες που συνοδεύονταν από στοιχεία και αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρξαν και σχετικές αναφορές σε δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία περιγράφονταν οι δράσεις του!

Είναι προφανές πως η υπόθεση αυτή ενεργοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από ανταγωνιστές που ενδεχομένως έχουν ενοχληθεί και από την «μεγάλη ζωή» του νεαρού – τρόπος του λέγειν- και ανερχόμενου (όπως ο ίδιος θεωρεί για τον εαυτό του) επιχειρηματία, που «πιάστηκε από τη μύτη» όπως συνήθως γίνεται με τα κάθε λογής εξυπνοπούλια…

Για ποιον διεθνή «επιχειρηματία» – fund manager που «μπαίνει» δυναμικά στην Ελλάδα, φημολογείται ότι είχε ταξιδέψει στη χώρα μας χρησιμοποιώντας το διαβατήριο ελληνοαμερικανού πράκτορα της CIA;

Επειδή εσχάτως στη χώρα μας έχει μαζευτεί «κάθε καρυδιάς καρύδι», τύποι περίεργοι και ιδιότυποι που το «παίζουν πράκτορες», παριστάνουν τους επιχειρηματίες, τους fund managers και διεκδικούν τράπεζες και λιμάνια, επικαλούμενοι τη σχέση τους με τον αμερικανικό παράγοντα, θέτουμε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα:

1. Αληθεύει ότι ξένος δήθεν μεγαλοεπιχειρηματίας, fund manager που προτίθεται να ρίξει έναν πακτωλό χρημάτων σε επένδυση υψηλού ρίσκου, είχε ταξιδέψει προ ενός έτους στη χώρα μας με διαβατήριο πρώην ελληνοαμερικανού πράκτορα;

2. Αληθεύει ότι η Υπηρεσία Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας ασχολήθηκε με το πρόσωπο του, επειδή εμφανιζόταν ως δήθεν «αμερικανός πράκτορας»;

3. Υπάρχει άραγε σχετικό έγγραφο των Μυστικών Υπηρεσιών της Μ. Βρετανίας, που ήδη κυκλοφορεί στην πιάτσα;

4. Ποια είναι άραγε η άποψη των επενδυτών εκείνων που συνεργάστηκαν μαζί του σε μπίζνες στη Νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου; Το οικονομικό του οικοδόμημα είναι υγιές ή σαθρό;

Το «τσαγερό» του τζόγου, ο τζιτζιφιόγκος με τα στενά κόκκινα και πράσινα παντελόνια, πρώην συνομιλητής του Μαξίμου, με το ξέπλυμα και την φοροδιαφυγή, προοριζόταν για …μικρομέτοχος – Θέλει και …family office τρομάρα του!

Σας έχω γράψει κατά καιρούς για τον φιγουρατζή «επιχειρηματία», με τα κόκκινα και πράσινα στενά παντελόνια, μετρ του «τζόγου» και των υπόγειων διαδρομών, που έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα 80 εκατ. ευρώ διά μέσω εφοπλιστή – πρωταγωνιστή του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου στη χώρα, αλλά και για φοροδιαφυγή μεγάλης αξίας, τα ενοχοποιητικά στοιχεία για την οποία προσπάθησε να εξαφανίσει με τρόπο προκλητικά ύποπτο και γκανγκστερικό!

Ο συγκεκριμένος τζιτζιφιόγκος (που οι κακές γλώσσες λένε ότι κουνάει την αχλαδιά) που νομίζει πως κάποιος είναι επειδή έπιασε δυο φράγκα στο χέρι και κάποιοι στο Μαξίμου του είχαν δώσει αέρα και τον είχαν καταστήσει συνομιλητή, ίδρυσε «family office» διά μέσω του οποίου θα πραγματοποιεί τις «εμβληματικές» επενδύσεις του!

Βλέπετε, όταν εκεί που μια ζωή «έκλεινε το ρήμα πεινάω σε όλους τους χρόνους», ξαφνικά βρέθηκε συνομιλητής της εξουσίας, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου (κυρίως επί ΣΥΡΙΖΑ) και πραγματοποιούσε αγοραπωλησίες εκατοντάδων εκατομμυρίων, φυσικό ήταν κάπου να …σαλτάρει! Και να νομίζει ότι είναι κάτι μεταξύ Λάτση και Βαρδινογιάννη, οπότε χρειάζεται family office για τις επενδύσεις της οικογενείας…

Έλα όμως που η ζωή έρχεται και εκ των υστέρων αποκαλύπτει σε τι μέγεθος και τι ύψος τον είχαν κατατάξει οι πάλαι ποτέ συνομιλητές του! Γιατί την ώρα που ο ίδιος νόμιζε ότι είναι …Βαρδινογιάννης, στην πραγματικότητα τον προόριζαν για μικρομέτοχο της μίας παλάμης και των τεσσάρων δαχτύλων!

Ε, ρε τι τραβάμε με τον κάθε φιρφιρίκο… που αποδεικνύεται τεράστιος ξεφτίλας!

Δύο υπερφίαλοι και με έπαρση μεγαλοπαράγοντες «υπεράνω υποψίας», ο ένας εισηγμένος και ο άλλος προβεβλημένος, στο στόχαστρο των Αρχών για φοροδιαφυγή, απάτες και ξέπλυμα!

Μου λένε ότι, δύο επιχειρηματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο και ο άλλος θεωρείται προβεβλημένος (μέσω της ενασχόλησης του με πολλά και διάφορα) που χαρακτηρίζονται (τουλάχιστον ο ένας) ως «υπεράνω υποψίας», έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών και ήδη ελέγχονται οι επιχειρηματικές και οικονομικές συναλλαγές τους, οι φορολογικές τους δηλώσεις καθώς και οι τραπεζικοί λογαριασμοί! Προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί εάν έχουν πραγματοποιηθεί απάτες, υπεξαιρέσεις, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Οι πληροφορίες λένε, πως οι δύο επιχειρηματίες, που δεν σχετίζονται ο ένας με τον άλλο, ούτε έχουν δράσει από κοινού, τέθηκαν στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά από ανώνυμες επαναλαμβανόμενες καταγγελίες, οι οποίες (σύμφωνα με τις πληροφορίες) κάθε φορά εμπεριείχαν και νέα στοιχεία όσον αφορά ύποπτες δραστηριότητες, τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε σχέσεις και δραστηριότητες εκτός Ελλάδος!

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι οι υποθέσεις κρίνονται ως ιδιαιτέρως σοβαρές καθώς εκτιμάται ότι έχουν …ουρά και πως θα οδηγήσουν, στο βαθμό που εξιχνιαστούν επαρκώς και σε άλλα πρόσωπα ή φορείς που επαγγελματικά …συνεργάζονται ή σχετίζονται με άλλους τρόπους και διαδικασίες!

Πηγές με γνώση εκ των έσω, κρίνουν τις υποθέσεις, ως εξόχως σοβαρές και δεν αποκλείουν ότι με βάση τα ευρήματα που τυχόν προκύψουν, ενδεχομένως να ασκηθούν διώξεις και να ανοίξουν …τηλέφωνα, μέσω της άρσης του απορρήτου για σοβαρούς λόγους, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχουν συνεργοί στις «παράνομες» – βάσει των καταγγελιών- πράξεις!

Υπάρχει μεσάζοντας στα εξοπλιστικά; Οι φήμες για επώνυμο έλληνα επιχειρηματία, που εμπλέκεται μεταξύ Γάλλων και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων! Από τα Rafale μέχρι τις φρεγάτες – Πώς άραγε ξεπλένονται οι «μίζες»; Με …παραγγελίες και συμμετοχή (πόντους;) στις αυξήσεις κεφαλαίου;

Κυκλοφορεί εντόνως στην επιχειρηματική, πολιτική και οικονομική πιάτσα, ότι στις εξοπλιστικές προμήθειες, από τα Rafale μέχρι και τις φρεγάτες Belhara, φέρεται να εμπλέκεται ως ενδιάμεσος, πολύ γνωστός και επώνυμος επιχειρηματίας, από τα λεγόμενα «παλαιά τζάκια», ο οποίος διαμεσολαβεί μεταξύ των Γάλλων και εγχώριων υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων! Αληθεύει; Η κυβέρνηση τι έχει να πει για ένα τόσο λεπτό ζήτημα, της φερόμενης εμπλοκής ενός πασίγνωστου επιχειρηματικού προσώπου, του οποίου η δουλειά δεν είναι η αμυντική βιομηχανία, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε, διότι στο διά ταύτα, αποτελεί ένα ερωτηματικό η πραγματική του επιχειρηματική δραστηριότητα την ώρα τούτη!

Πάντως, καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, μιλούν κατηγορηματικά για πλήθος ραντεβού και τραπεζώματα, όχι φυσικά σε κοινή θέα, αλλά σε βίλες των Βορείων Προαστείων όπου συντρώγουν και συνομιλούν, όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι! Οι προσκεκλημένοι Γάλλοι, τους οποίους ο μεσάζων οικοδεσπότης κυκλοφορεί αλά μπρατσέτα, καθώς και αξιωματούχοι της κεντρικής πολιτικής εξουσίας!

ΥΓ. Πώς άραγε ξεπλένονται οι μίζες και οι προμήθειες; Μήπως μέσα από …παραγγελίες; Για τι είδους παραγγελίες θα σας ενημερώσω προσεχώς και εκτεταμένα! Μήπως μέσα από συμμετοχές και αυξήσεις κεφαλαίου; Ή …πόντους στις παραγγελίες;

Τραπεζικό ίδρυμα «έσπασε» τις κυρώσεις Βουρλιώτη και φέρεται να έδωσε δάνειο στην Barking Well media του Ν. Κοκλώνη, παρά τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών που έχουν επιβληθεί! Αληθεύει;

Καλά πληροφορημένες πηγές από το τραπεζικό σύστημα αλλά και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μου λένε ότι, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την επιτροπή Χ. Βουρλιώτη και ειδικότερα παρά τις δεσμεύσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πέραν της μισθοδοσίας αποκλειστικά και μόνον, στις εταιρίες του Ν. Κοκλώνη για τον βίο και την πολιτεία του οποίου έχει συνταχθεί πόρισμα 73 σελίδων, εντούτοις υφίσταται πιστωτικό ίδρυμα το οποίο φέρεται να παρέκαμψε τις εντολές και οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής!

Οι ίδιοι κύκλοι από την Αρχή για το ξέπλυμα υποστηρίζουν ότι παρά τις υφιστάμενες κυρώσεις, η Barkingwell media του Ν. Κοκλώνη κατάφερε να αποσπάσει δάνειο από τραπεζικό ίδρυμα, εν μέσω δέσμευσης των λογαριασμών!!! Αληθεύει; Και αν ναι, από ποια τράπεζα; Και με τι εγγυήσεις; Μήπως με τα διαφημιστικά έσοδα των εκπομπών τα οποία μπήκαν collateral;

Διαβάστε ακόμη: