Μία σφαγή γίνεται στην κυριολεξία γύρω από το μείζον ζήτημα της Αττικής οδού και την διαγωνιστική διαδικασία που έχει προκηρυχθεί αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί!

Σε απλά λόγια δεν έχει προσδιορισθεί η ημερομηνία υποβολής των προσφορών των οκτώ (;;;) υποψηφίων σχημάτων, παρότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε εξαγγείλει την ιδιωτικοποίηση για πέρυσι τον Ιούνιο!

Και έκτοτε συνεχώς την μεταθέτει, ένα ακόμη δείγμα της ανικανότητας και της γραφειοκρατικής αντίληψης που κυριαρχεί στους μηχανισμούς του Κράτους, έστω και αν αυτοί είναι καλυμμένοι και ωραιοποιημένοι πίσω από ανώνυμες εταιρίες, ειδικού σκοπού και φορείς!

Την ώρα τούτη σε κυβέρνηση, επιχειρηματικούς ομίλους και ξένους επενδυτές κυριαρχούν δύο αντικρουόμενες απόψεις!

Η μία υποστηρίζει ότι ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει «εδώ και τώρα», όπως ακριβώς έχει προκηρυχθεί βάσει του χρονοδιαγράμματος! Και πως το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές στις 28 Μαΐου κατά πάσα πιθανότητα, δίνει το περιθώριο του χρόνου που απαιτείται!

Η συγκεκριμένη πλευρά που υποστηρίζει την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, θεωρεί ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι παρά τα υψηλά επιτόκια οι προσφορές που θα υποβληθούν, θα είναι πολύ υψηλές!

Η άλλη πλευρά, αυτή των κύκλων που δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, για πολλούς και διάφορους λόγους, επικαλούνται την αδυναμία των συμμετεχόντων να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση που απαιτείται, ενώ τα υψηλά επιτόκια μειώνουν σημαντικά τα περιθώρια αποδόσεων, κυρίως των μεγάλων και επιθετικών funds!

Υπάρχει τέλος μια τρίτη άποψη, που συμβαδίζει ουσιαστικά με την δεύτερη και η οποία προκρίνει την παράταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης κατά 1-2 χρόνια!

Σχέδιο της Χαριλάου Τρικούπη να μείνει εκτός Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος – Τα πέντε πουλέν του Νίκου Ανδρουλάκη με ισχυρή υποστήριξη από κομματικές οργανώσεις, συνδικαλιστές και τον …Αρχιεπίσκοπο!

Να «κόψει τα φτερά» και να «κάψει» την προοπτική του Ανδρέα Λοβέρδου για την εξασφάλιση βουλευτικής έδρας , είναι αποφασισμένη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το επιτελείο του γνωστού για τον οργανωτισμό του Νίκου Ανδρουλάκη έχει θέσει ως άμεσο στόχο την πολιτική «εξόντωση» του γνωστού για τις διαφωνίες του με την ηγεσία βουλευτή.

Προς τούτο έχει επιλεγεί η τακτική της υπομονής.

Έτσι αν μέχρι τις εκλογές δεν μεσολαβήσει κάποια μείζονος σημασίας παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη διαγραφή του από το τρίτο κόμμα της πολιτικής σκηνής , η λύση παραπέμπεται στην …κάλπη και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να αποδείξουμε πόσο έξυπνα στημένη είναι η παγίδα, προς τον πρώην δελφίνο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκλέγεται στην Β1 περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της Αθήνας και είναι ο μόνος βουλευτής του εκπροσωπεί το κόμμα του σε αυτή την μεγάλη περιφέρεια στην οποία συνολικά εκλέγονται 15 αντιπρόσωποι του έθνους.

Αν όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αυξηθούν στη συγκεκριμένη περιφέρεια, σε σχέση με το 2019 όπου έχει εξασφαλίσει μόνο το 5,59% των ψήφων, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα εκλεγούν δύο βουλευτές.

Στο σημείο αυτό αρχίζει το …πριόνισμα ,της βουλευτικής έδρας του πρώην υπουργού.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκινά από πολλά ντε αβαντάζ: Ο προσωπικός του εκλογικός μηχανισμός στην περιφέρεια είναι αποδεκατισμένος, πολλοί ψηφοφόροι του έχουν μετακινηθεί ήδη προς την ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά οι συνυποψήφιοι του από το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρά και ιστορικά ονόματα και διαθέτουν ερείσματα στις οργανώσεις του κόμματος αλλά και προσωπική πολιτική «πελατεία».

Παρουσίες όπως η Μιλένα Αποστολάκη, η Κατερίνα Μπατζελή και η Έφη Χαλάτση, πέραν της υποστήριξης των κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών, προσβλέπουν και στη στήριξη παραγόντων της κοινωνίας και της εκκλησίας η Έφη Χαλάτση για παράδειγμα φέρεται ως προσωπική επιλογή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Άλλοι δύο συνυποψήφιοι διατηρούν σημαντική δημοσιότητα.

Ο Παναγιώτης Βλάχος αποτελεί στέλεχος του ηγετικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ ενώ ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος έχει «πέρασμα» στην ανανεωτική αριστερά και προωθείται από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα.

Κατόπιν όλων αυτών ενδεχόμενη επανεκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου, ακόμη και χωρίς …παρεμβάσεις δυσκολεύει αρκετά , πολύ δε περισσότερο αν όπως θρυλείται υπάρξει συγκεκριμένη παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη να υποστηριχθούν δια της σταυροδοσίας οι πέντε υποψήφιοι που αναφέραμε ( ισχύει η πεντασταυρία).

Με την απώλεια της βουλευτικής έδρας το πολιτικό πλήγμα για το ίδιο θα είναι τεράστιο όποιες και αν είναι οι προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για το μέλλον.

Τότε ως αποτυχών να εκλεγεί βουλευτής, ελάχιστα χρήσιμος θα είναι και για τη Νέα Δημοκρατία.

O Γιώργος Στάσσης κατάφερε το ακατόρθωτο: Διπλασιασμό τζίρου (11,3 δις) επαναλαμβανόμενο EBITDA (953 εκατ.), μείωση του δανεισμού, συνεισφορά 1,8 δις. στην κοινωνία, εξαγορά της Enel Romania!!!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει πραγματοποιήσει ένα απίστευτο, ανεπανάληπτο success story!

Ο Γιώργος Στάσσης ανέλαβε μια επιχείρηση σε πλήρη ανυποληψία, σχεδόν πτωχευμένη, υπό κατάρρευση και με τα ισχυρά συμφέροντα του χώρου της Ενέργειας να ετοιμάζονται για πλιάτσικο, για τον κατακερματισμό της περιουσίας της ΔΕΗ, δηλαδή του Δημοσίου και του φορολογούμενου πολίτη!

Και μέσα σε 3 χρόνια κατάφερε το ακατόρθωτο!!!

Η ΔΕΗ από την απαξία να καταστεί σήμερα κυρίαρχη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στα Βαλκάνια και να αποτελεί μια από τις ισχυρότατες επιχειρήσεις στον ευρωπαϊκό χώρο της Ενέργειας!

Και όλοι να τρέχουν να συνεργαστούν μαζί της, σε business, επενδυτικά σχέδια και διαγωνισμούς!

Με τους εργαζόμενους στο πλευρό της η Διοίκηση Γ. Στάσση πέτυχε έναν απίστευτο διπλασιασμό (97%) του τζίρου που ανήλθε στα 11,3 δις., ένα συνεχές και επαναλαμβανόμενο EBITDA 953 εκατ. (!!!), μείωση δανεισμού κατά 500 εκατ. , συνεισφορά – μαμούθ στην κοινωνία ύψους 1,8 δις. προς ανακούφιση από την ενεργειακή κρίση και απίστευτη εξαγορά της Enel Romania, η απόκτηση της οποίας κατατάσσει πλέον την ΔΕΗ πρώτη στα Βαλκάνια και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη!

Στη ζωή τίποτε δεν είναι τυχαίο! Και όλοι δεν είναι ίδιοι!

Το «θαύμα» της ΔΕΗ θα καταγραφεί στην ιστορία! Γιατί αποτελεί ένα come back για σεμινάριο!

Το οποίο οφείλουν να διδάσκονται οι πάσης φύσης Σαχίνηδες, οι μάνατζερ του «γλυκού νερού», που μολονότι διαχειρίζονται ένα μονοπωλιακό αγαθό, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διαπομπεύεται η κυβέρνηση και να εξοργίζονται μέτοχοι, κοινωνία, εργαζόμενοι!

Ποιος νέος έχει 10.000 ευρώ για να εξασφαλίσει τα προνόμια των χαμηλότοκων στεγαστικών;

Η ψήφος των νέων αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα των εκλογών της 21 ης Μαΐου , αφού σύμφωνα με όλους τους αναλυτές αποτελεί κρίσιμο και αστάθμητο παράγοντα που μπορεί να κρίνει πολλά.

Αντί όμως τα κόμματα να φροντίσουν να προβάλλουν υποψηφιότητες , δηλαδή νέους ανθρώπους με πολιτικό λόγο αλλά και κοινωνική παρουσία οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν στην κάλπη τους νέους ψηφοφόρους που φλερτάρουν με την αποχή , ακολουθούν τη γνωστή …μανιέρα του παρελθόντος.

Σε αυτό το λάθος πέφτουν και τα δύο μεγάλα κόμματα: Στον ΣΥΡΙΖΑ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων προβάλλονται υποψηφιότητες νέων του «κομματικού σωλήνα».

Το στοιχείο που διακρίνει κανείς στο βιογραφικό του είναι ότι υπήρξαν στελέχη της νεολαίας του κόμματος , έτερο πέραν τούτου , ουδέν.

Στην Νέα Δημοκρατία κάνουν επίσης ένα σοβαρό λάθος. Μαθημένοι στον εκμαυλισμό των διαφόρων λογής επιδομάτων εκτιμούν ότι θα προσελκύσουν τους νέους ψηφοφόρους με ανάλογους τρόπους.

Το πρόγραμμα για τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια που «τρέχει» εδώ και λίγες μέρες είναι ένας από αυτούς.

Μπορεί όμως να έχει απόδοση; Μάλλον όχι και εδώ γίνεται ένα σοβαρό λάθος: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νέοι από 25 μέχρι 39 ετών.

Ποιος όμως 30χρονος – έστω – σήμερα στην Ελλάδα έχει αποταμίευση 10.000 ευρώ , ώστε να μπορεί να ζητήσει δάνειο;

Πρέπει κάποιος να πληροφορήσει τους κυβερνητικούς επιτελείς ότι οι περισσότεροι τριαντάχρονοι σήμερα στην Ελλάδα ζουν ακόμη στο παιδικό τους δωμάτιο.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που λόγω οικογενειακής κατάστασης – ευκατάστατοι γονείς – μπορούν να εξασφαλίσουν το δεκαχίλιαρο, το ερώτημα είναι αν σε αυτούς απευθύνεται το κυβερνητικό πρόγραμμα γιατί αν είναι έτσι, κάπου έχει γίνει ένα σημαντικό λάθος.

Στην πραγματική ζωή σήμερα , εκεί έξω κύριοι της κυβέρνησης κάποιος πρέπει να έχει «πατήσει» τα σαράντα για να σκεφθεί να αγοράσει σπίτι. Εκτός και έχει γονείς και παππούδες που μπορεί να του κάνουν αφορολόγητες δωρεές μέχρι 3.200.000 ευρώ όπως προβλέπει , το ταξικό μέτρο της κυβέρνησης , που ένα πραγματικό φιλελεύθερο κόμμα θα έπρεπε να είχε αποφύγει να νομοθετήσει!

Ο Νίκος Κοκλώνης, οι γυμναστικές επιδείξεις και τα Ιταλικά …τυριά!

Για την υπόθεση του γνωστού σε όλους μας Νίκου Κοκλώνη, του ανθρώπου με τα χίλια παρατσούκλια όπως τον πειράζουν όλοι όσοι έχουν περίσσιο και …πιπεράτο θάρρος μαζί του, να σας θυμίσω πως το πόρισμα-καταπέλτης του κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη που είναι ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, έχει διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση, για τη διερεύνηση των σοβαρότατων αδικημάτων, που έχει εντοπίσει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, ώστε στη συνέχεια, εφόσον προκύψουν στοιχεία, να ασκήσει βαρύτατες ποινικές διώξεις.

Σήμερα, σας αποκαλύπτουμε πως δεν είναι μόνο η καλά οργανωμένη υπηρεσία του κυρίου Βουρλιώτη που ασχολείται με το θέμα, αλλά και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες του Δημοσίου, με μεθοδικούς ανθρώπους μέσα.

Αυτοί οι μεθοδικοί άνθρωποι των Αρχών, ρωτώντας και ψάχνοντας για τα κατορθώματα του Νίκου Κοκλώνη, έμαθαν και διάφορα ευτράπελα και κωμικοτραγικά για τις δραστηριότητες που είχε ο Κοκλώνης προ ετών στην αλλοδαπή, ιδιαίτερα δε στο Μιλάνο, όταν φυσικά ήταν νέος και αφτιασίδωτος, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

Έμαθαν λοιπόν και γελούσαν μέχρι δακρύων για τις «επιλεκτικές επισκέψεις» που έκανε το καλογυμνασμένο παλληκάρι εκεί, τις υποσχέσεις που πήρε σε πολυτελέστατες βίλες και οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν, για γυμναστικές επιδείξεις …πρηνηδόν και κάτι άλλες ιστορίες με τη ποικίλη χρήση και την ειδική χρησιμότητα των ιταλικών τυριών, μάλιστα-μάλιστα ξέρω τί σας λέω, των διάσημων ιταλικών τυριών!

Αυτά όμως είναι πριβέ θέματα με τα οποία εγώ, που είμαι ρεπόρτερ μόνο σοβαρών θεμάτων δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω αν και πλέον ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ!

Εντάξει αν με πιέσετε πολύ θα επανέλθω αγαπητοί αναγνώστες, αλλά πιστέψτε με, θα το κάνω με βαριά καρδιά!