Οι πρόσφατες εξελίξεις που φέρουν επισήμως συνομιλητές πλέον τη διοίκηση της Attica Bank και την THRIVEST των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου βρίσκουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε μάλλον αμήχανη στάση, καθώς μέχρι τώρα, επισήμως τουλάχιστον, έμενε στην πάγια θεσμικού χαρακτήρα θέση, “αυτόν έχουμε, με αυτόν συζητάμε”, δηλαδή την Ellington.

Μία πρώτη βολιδοσκόπηση που επιχείρησα χθες βράδυ, δεν απέδωσε και πολλά, παρά μόνο ένα ξερό “περιμένουμε την κατάληξη των συζητήσεων τράπεζας και ενδιαφερόμενου και την ανάλογη ενημέρωσή μας”.

Άλλωστε, το Ταμείο έχει μεγάλο φόρτο εργασιών προσεχώς να σηκώσει, καθώς θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις πρώτες ουσιαστικές κινήσεις και επαφές, καταρχήν επιλέγοντας τους συμβούλους και για τις άλλες τρεις τράπεζες, πλην της Εθνικής που ήδη υπάρχει (Goldman Sachs), καθώς ο Χάρης για τους δικούς του λόγους (είχε μείνει στην απέξω) προσφέρθηκε να αναλάβει χωρίς αμοιβή.

Σειρά τώρα παίρνει η επιλογή συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες, με τους ενδιαφερόμενους “να κάνουν ουρά” για να αναλάβουν το έργο των επαφών και της τελικής πρότασης για τον επικρατέστερο αγοραστή-επενδυτή!

Κάτι που πιθανολογείται ότι μπορεί να γίνει ίσως και πριν το τέλος της σειράς των εκλογικών αναμετρήσεων, δηλαδή μέχρι τα τέλη Μαΐου! Μολονότι δεν φαίνεται και τόσο πιθανό!

Το γεγονός πάντως είναι ότι η παρουσία – εμφάνιση των Ιταλών της ΙΟΝ άλλαξαν άρδην όλα τα δεδομένα για την Τρ. Πειραιώς ότι υπάρχει ενεργός επενδυτής και ότι η μετοχή ήταν απίστευτα φθηνή!

Και το ράλι της μετοχής που επακολούθησε επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές!

Επί της ουσίας ωστόσο, το ζήτημα που εγείρεται την ώρα τούτη είναι εάν το ενδιαφέρον της ION (που έχει αποσύρει επισήμως την προσφορά της) παραμένει για το 27% των μετοχών, εάν υπάρχουν και άλλοι ξένοι ή Έλληνες ενδιαφερόμενοι για την τράπεζα, αλλά και εάν έχει υπάρξει έστω το παραμικρό ενδιαφέρον από ξένα funds και ισχυρούς παίκτες για την Εθνική, πέραν της προσχηματικής πρότασης των Αράβων της PIF που ήδη έχει αποσυρθεί!

Η Εθνική αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο project, ένα success story για την κυβέρνηση και την εθνική οικονομία, μολονότι όλοι οι κατά καιρούς ενδιαφερόμενοι έχουν σταθεί αρνητικά στην υπάρχουσα διοίκηση της, την οποία θεωρούν ως μη ικανή να σηκώσει το βάρος ενός τέτοιου σχεδίου αποκρατικοποίησης!

Ποιος είναι ο κρυφός συνεταίρος του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό της Εκκλησίας για την παραχώρηση του «φιλέτου» των 80 στρεμμάτων Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης;

Πίσω από τον γνωστό και επώνυμο εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος πλειοδότησε στον διαγωνισμό της Εκκλησίας για το φιλέτο των φιλέτων, το περίφημο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης των 80 πευκόφυτων στρεμμάτων πάνω ακριβώς από την πλαζ του Αστέρα και επικράτησε των Εβραϊκών ξενοδοχειακών συμφερόντων που στηρίζονται στις ελληνικές τράπεζες και έχουν αποκτήσει πρόσβαση και επιρροή σε προβεβλημένο παραγωγικό υπουργό, φέρεται να βρίσκεται πολύ ισχυρός οικονομικά, επιχειρηματικός παράγων με δραστηριότητα κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα εσχάτως!

Ο εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίας που «κρύβεται» πίσω από τον Βίκτωρα Ρέστη, πραγματοποίησε την τελευταία δεκαετία λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, όπου δραστηριοποιήθηκε αρχικά στα Βαλκάνια και στη συνέχεια στα Αραβικά Εμιράτα!

Η επιχειρηματική του δράση αφορά στο real estate, τα ξενοδοχεία και τα famous club σε top εγχώριους και ξένους προορισμούς!

Η σχέση του με τον Βίκτωρα Ρέστη ανάγεται στο παρελθόν και ειδικότερα μετοχική συνεργασία σε ξενοδοχειακό θέρετρο στο Μαυροβούνιο!

Την ώρα τούτη πάντως ο εν λόγω επιχειρηματίας – παράγοντας, που θήτευσε και σε ποδοσφαιρική ομάδα του (πάλαι ποτέ) κέντρου, κινείται μεταξύ Μυκόνου– Σαντορίνης και Ντουμπάι, ενώ οι σχετικές μπίζνες επεκτείνονται μέχρι και πέραν των ορίων των Εμιράτων!

Προς συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – μεγάλων κομμάτων για παραμονή τόσο κατά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, όσο και την μεταβατική μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, των υπουργών Εξωτερικών Ν. Δένδια και Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου!

Μαθαίνω ότι μεταξύ των μεγάλων κομμάτων, κυρίως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, μεθοδεύεται η συμφωνία να παραμείνουν στις κυβερνητικές τους θέσεις και κατά την διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα σχηματισθεί μόλις ο Κυρ. Μητσοτάκης προκηρύξει εθνικές εκλογές, αλλά και κατά τη διάρκεια της μεταβατικής κυβέρνησης μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εκλογών, οι υφιστάμενοι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Δένδιας και Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, με γνώση εκ των έσω, η λογική της συζήτησης αυτής μεταξύ των μεγάλων κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών εστιάζεται στο γεγονός της ανασφάλειας που επικρατεί όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά και ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει ο τουρκικός παράγοντας σε προεκλογική περίοδο!

Για το λόγο αυτό, στις επαφές που πραγματοποιούνται μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και πολιτικών παραγόντων των μεγάλων κομμάτων, κυρίως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εγείρεται επιτακτικά και με έμφαση το ζήτημα της εθνικής ασφαλείας, που είναι μείζον, λόγω των τουρκικών εκλογών αλλά και το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του Ερντογάν αλλά και του βαθέως στρατιωτικού κράτους!

Το εν λόγω ζήτημα, κατά πληροφορίες έχει τεθεί και στο ΚΚΕ, που επίσης φέρεται να αντιμετωπίζει το ζήτημα με την δέουσα σοβαρότητα που επιβάλουν οι εύθραυστες συγκυρίες!

Έρχεται το …«Εξπρές του Μεσονυχτίου» για τα αγόρια με τα μοβ κολλητά παντελόνια (σφετεριστές της περιουσίας των Π. και Γ. Αγγελόπουλων) που έβγαζαν βόλτα τα σκυλάκια στις πλατείες των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων!

Μια φορά κι έναν καιρό, όταν τα πράγματα ήταν αλλιώς και οι «συνωμότες» της περιουσίας του Κωνσταντίνου Αγγελοπούλου εις βάρος των παιδιών του Παναγιώτη και Γιώργου «ζούσαν» και «βασίλευαν» στο σκοτάδι ενός εμετικού παρασκηνίου, όπου ήταν αναμεμιγμένη μια ολόκληρη Εγκληματική Οργάνωση, που περιελάμβανε πολλούς και διάφορους που αποκαλύπτονται ή πρόκειται άμεσα να αποκαλυφθούν, κάποιοι ντόπιοι σαλιάριδες βουτυρομπεμπέδες, δήθεν τεχνοκράτες της πλάκας και της αρπαχτής, στην πραγματικότητα λαμόγια της χειρίστης υποστάθμης, που κυκλοφορούσαν με μοβ κολλητά παντελόνια και έβγαζαν βόλτα κάτι μικρόσωμα σκυλάκια στις πλατείες των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, όπου είχαν στήσει την φάμπρικα της αλλοτρίωσης ξένων περιουσιακών στοιχείων, την με δόλο και πρόθεση, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα αφαίμαξη περιουσίας που ανήκε σε τρίτους, παρίσταναν τους μπρουκληδες και τους τεχνοκράτες – μάνατζερ!

Και ζούσαν βίον έκλυτο και προκλητικό εις βάρος των πραγματικών ιδιοκτητών!

Σήμερα όμως, που τα δεδομένα έχουν ανατραπεί και η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην σε όλα τα επίπεδα, σε μια συγκυρία όπου η συνωμοσία έχει καταρρεύσει και οι πρωταγωνιστές της έχουν καταστεί ανενεργοί, ενώ παράλληλα πλήθος δικαστικών αποφάσεων αποκαθιστά την πραγματικότητα και την αλήθεια, σφίγγει πλέον ο κλοιός της Δικαιοσύνης όχι μόνο για τα διευθυντικά στελέχη αλλά και για όλα τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των Π. και Γ. Αγγελόπουλου και επιδίωκαν να υφαρπάξουν δόλια τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, από αυτούς που πραγματικά ανήκαν!

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει! Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος! Και την ετυμηγορία την δίνουν ο Θεός και η Δικαιοσύνη!

Αν τρέμει το φυλλοκάρδι τους γιαυτό που επίκειται και μετά βεβαιότητας δεν θα γλυτώσουν, ελπίζω να τους παρηγορεί ότι εκεί που θα καταλήξουν, θα υπάρξουν πολλά πρόσωπα που τα κρύα βράδια του χειμώνα θα εκτιμήσουν και τα κολλητά μοβ παντελόνια τους και την ευγενική – σχεδόν θηλυπρεπή- μορφή τους!

Κάτι σαν το Εξπρές του Μεσονυκτίου αν δεν καταλάβατε …

Η μετωπική σύγκρουση των καναλαρχών με φόντο τη ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για συμμετοχή της Nova στην τηλεόραση του Alpha, η επίσκεψη Θ. Κυριακού στο Μαξίμου και η συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες!

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στους βαρόνους της τηλεόρασης αναμένεται να προκαλέσει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία αίρονται οι περιορισμοί στη συμμετοχή των συνδρομητικών καναλιών σε επίγεια τηλεοπτικά δίκτυα.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για συμμετοχή της NOVA στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Η τροπολογία προβλέπει ότι η συμμετοχή της συνδρομητικής εταιρείας σε επίγειο τηλεοπτικό κανάλι επιτρέπεται όταν δεν παραβιάζονται οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Δεν γίνεται κατάχρηση της δεσποζούσης θέσης που έχει αποκτήσει στην αγορά των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών.

Δεν θίγεται η αντικειμενική και πλουραλιστική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι μέτοχοι της εταιρείας μπορούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που τίθενται να κατέχουν άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια.

Την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη τροπολογία είχε εκφράσει ο επικεφαλής του ομίλου ANT1 Θοδωρής Κυριακού σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαξίμου.

Δεν γνωρίζω αν στο διάστημα που μεσολάβησε πείστηκε από τις εξηγήσεις της κυβέρνησης.

Το σίγουρο είναι ότι και άλλοι καναλάρχες αντιδρούσαν στην αλλαγή του νομικού πλαισίου που απαγόρευσε σε συνδρομητικές πλατφόρμες να είναι μέτοχοι και σε επίγειους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η ακατανόητη σκοπιμότητα αποκλεισμού των ακροδεξιών κομμάτων από τις εκλογές! Το κόμμα Κασιδιάρη, η δυσκολία της απόφασης από τον Άρειο Πάγο και η «τιμωρητική ψήφος»!

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω τη σκοπιμότητα της τροπολογίας για τον αποκλεισμό των λεγόμενων νεοναζιστικών κομμάτων από τις εκλογές.

Το να απαγορεύεις σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματικές συμμορίες, τη συμμετοχή σε εκλογές, το αντιλαμβάνομαι.

Αλλά ο αποκλεισμός κομμάτων συνιστά αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Άρειος Πάγος θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση για να αποφασίσει σχετικά με τις ενδεχόμενες απαγορεύσεις κομμάτων.

Αν για παράδειγμα το κόμμα του Κασιδιάρη πάρει μέρος στις εκλογές χωρίς να είναι υποψήφιος ο ίδιος ή άλλα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής ποιος μπορεί να το αποκλείσει.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν κινδυνεύει από κανένα άκρο.

Όπως δεν κινδύνεψε στη γειτονική Ιταλία όπου κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Μελόνι και η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας ήταν οπαδοί του Μουσολίνι.

Η συγκεκριμένη τροπολογία μπορεί να φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Γιατί αυτό το 3% που ψηφίζει Κασιδιάρη δεν πρόκειται να απέχει από τις εκλογές.

Αντιθέτως μπορεί να στραφεί σε κόμμα που θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.

Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου δεν αντιλαμβάνονται τη λεγόμενη τιμωρητική ψήφο.