Το πρόγραμμα απολύσεων που ανακοινώθηκε από την UBS, στο πλαίσιο της εξαγοράς της Credit Suisse, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε πέντε κύματα φέτος, ξεκινώντας τον Ιούνιο, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα SonntagsZeitung.

Τον Αύγουστο η UBS ανακοίνωσε το σχέδιό της να εξαλείψει περίπου μία στις 12 θέσεις εργασίας της στην Ελβετία και να μειώσει το κόστος κατά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς προωθεί την απορρόφηση του πάλαι ποτέ ανταγωνιστή της, ο οποίος ήρθε στα πρόθυρα της κατάρρευσης όταν πανικόβλητοι πελάτες απέσυραν δισεκατομμύρια από τους λογαριασμούς τους.

Το μεγαλύτερο μέρος της εξοικονόμησης κόστους πρόκειται να προέλθει από τις περικοπές προσωπικού και οι αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι μεταξύ 30.000 και 35.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν παγκοσμίως.

«Συνολικά, το 50-60% του πρώην προσωπικού της Credit Suisse πιθανότατα θα απολυθεί κατά τη διάρκεια των πέντε γύρων», ανέφερε η SonntagsZeitung επικαλούμενη πηγή που περιέγραψε ως εμπιστευτική πληροφορία.

Μετά τον πρώτο γύρο τον Ιούνιο, στον οποίο αναμένεται να απολυθούν το 25-30% του πρώην προσωπικού της Credit Suisse, οι επόμενοι γύροι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ανέφερε η εφημερίδα, τοποθετώντας την προγραμματισμένη εξοικονόμηση σε 12 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (13,2 δισεκατομμύρια δολάρια).
Στα τέλη του 2022, οι δυο γίγαντες του ελβετικού τραπεζικού τομέα μετρούσαν περίπου 120.000 εργαζόμενους και συνεργάτες σε διεθνές επίπεδο, 37.000 στην ίδια την Ελβετία.

Διαβάστε ακόμη: