Δύο φωτογραφίες του 14χρονου δράστη του μακελειού στo σχολείο Apalachee στην Τζόρτζια με τους τέσσερις νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, μία τραβηγμένη από μπροστά και μία από το πλάι, δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη (5/9), μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το γραφείο του σερίφη, όπως τονίζει το SkyNews. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το ονοματεπώνυμό του. Πρόκειται για τον Κολτ Γκρέι, 14 ετών, από το Γουίντερ, που σκότωσε δύο καθηγητές μαθηματικών, τον Richard Aspinwall και την Christina Irimie, καθώς και τους 14χρονους μαθητές, Mason Schermerhorn και Christian Angulo.

Το γραφείο του σερίφη είπε επίσης, ότι δεν θα «δημοσιεύσει βίντεο ή ήχο από κάμερα στο σώμα αστυνομικών για να προστατεύσει την ακεραιότητα της έρευνας». Ο 14χρονος φοιτούσε στο σχολείο στο οποίο επιτέθηκε.

Τζόρτζια: Θα δικαστεί ως ενήλικας

Αυτό είναι το πρώτο μακελειό της νέας σχολικής χρονιάς στη χώρα. «Ο δράστης συνελήφθη», ανέφερε ο Κρις Χόσι, διευθυντής του γραφείου έρευνας στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. «Πρόκειται για μαθητή 14 ετών, που φοιτούσε στο λύκειο αυτό», διευκρίνισε.

Ο ανήλικος θα αντιμετωπίσει «δίωξη για φόνο» και «θα δικαστεί ως ενήλικας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στο λύκειο Απαλάτσι, στην πόλη Γουάιντερ, κάπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Ατλάντα.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στην εκπαιδευτική δομή αφού έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις περί τις 10:20 (τοπική ώρα) χθες. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό της ασφάλειας του λυκείου, ο νεαρός «συνειδητοποίησε αμέσως ότι εάν δεν παραδινόταν» θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά του, είπε ο Τζαντ Σμιθ, ο τοπικός σερίφης. «Έπεσε στο έδαφος κι ο αστυνομικός τον συνέλαβε», πρόσθεσε.

Έδωσε ήδη αρχική κατάθεση, ωστόσο «δεν γνωρίζουμε» αν ο ανήλικος είχε κάποιον συγκεκριμένο στόχο «προς το παρόν», σημείωσε.

Τζόρτζια: Δώρο από τον πατέρα του το όπλο με το οποίο σκότωσε

Το τουφέκι τύπου AR-15 που χρησιμοποίησε ο 14χρονος Κολτ Γκρέι για να σκορπίσει τον θάνατο την περασμένη Τετάρτη στο σχολείο όπου φοιτούσε στην Tζόρτζια ήταν δώρο από τον πατέρα του για τα Χριστούγεννα.

Ο πατέρας του, Κόλιν Γκρέι, συνελήφθη και διώκεται για ανθρωποκτονία, φόνο β’ βαθμού και κακοποίηση παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το ζήτημα της γονεϊκής ευθύνης για εγκλήματα ανηλίκων προβάλλεται ολοένα πιο έντονα το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τουφέκι εφόδου στο σπίτι, να μην το έχεις κλειδωμένο και το παιδί σου να ξέρει πού είναι;», διερωτήθηκε ρητορικά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Πρέπει να φροντίσουμε να λογοδοτούν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε όπλα», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: