Άμεση προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Παύλος Πολάκης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κατά τις τοποθετήσεις τους, πριν από τον Παύλο Πολάκη και η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζητώντας από τον Στέφανο Κασσελάκη να κηρύξει ο ίδιος πρόωρη προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες.

Στις τοποθετήσεις αυτές συμφώνησε και ο βουλευτής Χανίων. Από την πλευρά του στην τοποθέτησή του, ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ τοποθετήθηκαν και μέλη της ομάδας των «87» ασκώντας σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, αναμένεται στην δική του τοποθέτηση να σηκώσει το γάντι σε ότι αφορά το θέμα των εκλογών, προκειμένου να μην «σέρνεται» επί μακρόν η διαδικασία αμφισβήτησής του.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, φαίνεται να μην είναι θετικός στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ενώ όπως έλεγε σε συνομιλητές του, «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη», σημειώνοντας δε πως δεν θα έπρεπε να γίνει προεδρική εκλογή.

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της ΠΓ και εμπλοκή στις αλλαγές Κασσελάκη

Η συνεδρίαση της ΠΓ ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00, ενώ σε αυτήν θα έπεφταν στο τραπέζι οι αλλαγές που πρότεινε σε Καταστατικό και όνομα του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, κάτι που τελικώς δεν αναμένεται να γίνει, καθώς προέκυψε εμπλοκή με το πακέτο αλλαγών στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού. Αυτό συνέβη, γιατί οι συμμετέχοντες κατάφεραν να φτάσουν μόλις στο 10ο από τα 50 άρθρα του νέου καταστατικού, κάτι που προμηνύει πως πιθανόν να μην συζητηθούν σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: