Ο βασιλιάς Κάρολος ενέκρινε ένα νέο συλλεκτικό νόμισμα με τη χαρακτηριστική εμφάνιση του Τζορτζ Μάικλ από το πρώτο σόλο άλμπουμ του «Faith», και πρόκειται να κυκλοφορήσει σήμερα από το Royal Mint.

Ο εμβληματικός τραγουδιστής, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 53 ετών ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016, θα απεικονίζεται σε κέρματα αξίας από 50 πένες ως 200 λίρες, φορώντας τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου του.

Ο βασιλιάς μαζί με το συμβούλιο, έδωσε τη συγκατάθεσή του για τα νομίσματα την Τρίτη και τα κέρματα είναι διαθέσιμα για αγορά από τον ιστότοπο του Βασιλικού Νομισματοκοπείου από το πρωί.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Mint (@royalmintuk)

Η σχέση του Τζορτζ Μάικλ με το Παλάτι

Ο Τζορτζ Μάικλ είχε μια μακρά σχέση με τη βασιλική οικογένεια καθώς ήταν στενός φίλος με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ήταν καλεσμένος σε πάρτι στο Παλάτι του Κένσινγκτον και κάποτε αποκάλυψε πώς ο νεαρός τότε πρίγκιπας Γουίλιαμ του ζήτησε να ερμηνεύσει ένα από τα τραγούδια του που ήταν επιτυχίες.

Ο τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι επέλεξε να μην το κάνει γιατί ήταν τρομοκρατημένος. Είπε: «Ήταν ένα υπέροχο παιδί, αλλά ήμουν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Παλάτι του Κένσινγκτον και το μόνο άλλο άτομο που ήξερα εκεί ήταν ο Έλτον Τζον».

Το συλλεκτικό νόμισμα του Τζορτζ Μάικλ

Το νόμισμα του Τζορτζ Μάικλ είναι το πιο πρόσφατο της σειρά των θρύλων της βρετανικής μουσικής, μετά τους Ντέιβιντ Μπάουι, Έλτον Τζον και Queen.

Σχεδιασμένο από την καλλιτέχνιδα και γλύπτρια Sandra Deiana, το νόμισμα απεικονίζει ένα στιγμιότυπο του Τζορτζ Μάικλ, που φοράει γυαλιά ηλίου και διαθέτει ένα χαρακτικό του ρεφρέν του «Faith».

Το μαύρο και το κόκκινο χρώμα εμφανίζονται σε κάποια από τα νομίσματα. Το βασιλικό νομισματοκοπείο είπε ότι το νόμισμα έχει εγκριθεί επίσημα από την εταιρία του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Η Deiana είπε: «Από την αρχή του έργου, ήμουν σαφής σχετικά με ορισμένα στοιχεία που ήθελα να ενσωματώσω στο σχέδιο. Ήθελα ένα λεπτομερές πορτρέτο που να αποτυπώνει τη χαρισματική του έκφραση – σκεφτόμουν ιδιαίτερα τα εμβληματικά γυαλιά ηλίου του. Είναι εκπληκτικό να μπορείς να αποτίσεις φόρο τιμής στη μουσική του και αυτό που βλέπεις στο σχέδιο είναι πραγματικά ένα κομμάτι του τραγουδιού του Τζορτζ Μάικλ».

Τα τραγούδια των Wham! έχουν παραμείνει δημοφιλή και το εορταστικό τραγούδι τους «Last Christmas» του 1984 εξασφάλισε τελικά τη θέση «Χριστουγεννιάτικο No 1» για πρώτη φορά στα μουσικά τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου τον Δεκέμβριο, 39 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Ο σύντροφος του Τζορτζ Μάικλ, Andrew Ridgely, είπε ότι η κατάκτηση της πρώτης θέσης ήταν μια «αποστολή που εξετελέσθη» για τον αείμνηστο σταρ, ο οποίος έγραψε το τραγούδι με στόχο να εξασφαλίσει ένα εορταστικό No 1».

Οι τιμές για τα νομίσματα, στα οποία εμφανίζεται ο βασιλιάς στην άλλη όψη, ξεκινούν από 15,50 λίρες για ένα ακυκλοφόρητο νόμισμα 5 λιρών, με έγχρωμη έκδοση 24,50 λιρών. Ένα χρυσό συλλεκτικό νόμισμα 2 oz, με ονομαστική αξία 200 λιρών, είναι διαθέσιμο για 5.305 λίρες.

Διαβάστε ακόμη: