Την πρώτη πώληση μετοχών της Amazon μετά το 2021 έκανε ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος πριν από μερικές μέρες πούλησε 12 εκατ. μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού, αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη και σύμφωνα με την υποβολή των σχετικών στοιχείων του απέφεραν περισσότερα από 2 δισ. δολάρια.

Στις 2 Φεβρουαρίου η Amazon είχε γνωστοποιήσει ότι ο Τζεφ Μπέζος σχεδίαζε να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες, εξαργυρώνοντας πιθανόν την άνοδο της τιμής της μετοχής, που τον έχει φέρει ένα βήμα πριν την πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Φέτος η περιουσία του Τζεφ Μπέζος έχει αυξηθεί κατά 22,6 δισ. δολάρια, και συγκεκριμένα στα 199,5 δισ. δολάρια από την Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Από το 2002 ο ιδρυτής της Amazon έχει πουλήσει μετοχές άνω των 30 δισ. δολαρίων, ανάμεσα στις οποίες και μετοχές αξίας περίπου 20 δισ. δολαρίων το 2020 και το 2021. Ένα μέρος από αυτά τα χρήματα δόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ τον Νοέμβριο ο Τζεφ Μπέζος έδωσε μετοχές αξίας περίπου 230 εκατ. δολαρίων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η Amazon, μέσω εκπροσώπου της, αρνήθηκε να σχολιάσει

Διαβάστε ακόμη: