Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η διείσδυση του Χένρι Χόλτερμαν στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha bank και η απόκτηση ποσοστού άνω του 5%, αποτελεί μια ακόμη δικαίωση και δημοσιογραφική επιτυχία του Radar και της Αξίας του Σαββάτου, που σε ανύποπτη χρονική στιγμή, όταν κανείς δεν το φανταζόταν, ούτε είχε αντιληφθεί το παραμικρό για τις προθέσεις του Ολλανδού του Ελλάκτωρα, είχαν αποκαλύψει επακριβώς τις επικείμενες τραπεζικές κινήσεις που σχεδιάζονταν και εντέλει υλοποιήθηκαν στην πράξη!

Επί του προκειμένου τώρα, θα μπορούσαμε να πούμε εκ των υστέρων ότι ο Ολλανδός στάθηκε τυχερός!

Και πως στην πράξη επιβεβαιώνεται η σοφή λαϊκή ρήση «κάθε εμπόδιο για καλό»!

Ο Χόλτερμαν λοιπόν αρχικά ήθελε να αποκτήσει πακέτο μετοχών της Τρ. Πειραιώς στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Όμως ο Χάρης (ένας είναι ο Χάρης) είχε υποσχεθεί να βάλει στην αύξηση όλα τα «καλά παιδιά» του διεθνούς συστήματος, τους πελάτες του με τους οποίους είχε διαμορφώσει προνομιακές σχέσεις, όλους αυτούς δηλαδή που στην πρώτη κανονιά άδειαζαν καραβιές μετοχών και πούλαγαν ανοιχτά!!!

Και γκρέμισαν τη μετοχή!

Η ιστορία επαναλήφθηκε τη δεύτερη φορά με την Alpha Bank!

Ο Ολλανδός ήθελε το 7% των μετοχών από την αύξηση και ο Χάρης (ένας είναι ο Χάρης) φρόντισε πρώτα να τακτοποιηθούν οι πελάτες του, που όπως και στην Τρ. Πειραιώς έφυγαν και από την Alpha τρέχοντας, καθώς δεν είχε διασφαλίσει την παραμονή τους επί μακρόν αλλά τους επέτρεψε εμμέσως την κερδοσκοπία!

Βεβαίως, όπως στην πράξη προκύπτει, ο Χόλτερμαν που είναι και γείτονας με τον Χάρη (ένας είναι ο Χάρης) στην Κέρκυρα αφού οι βίλες τους συνορεύουν, στάθηκε τυχερός και στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να του είναι ευγνώμων!!!

Γιατί τελικά ο Ολλανδός, αφού ο Χάρης του το έπαιξε μεγάλο αφεντικό και δεν του έδωσε τις μετοχές που του ζητούσε από την αύξηση, κατάφερε να τις αποκτήσει από την αγορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή!

Σώθηκε δηλαδή ο Ολλανδός που δεν του έδωσε μετοχές από την αύξηση ο Χάρης (ένας είναι ο Χάρης)!

Επί του προκειμένου τώρα: το γεγονός ότι ο Ολλανδός εκτός των άλλων χτίζει θέση στο τραπεζικό σύστημα και φέρνει στη χώρα φρέσκο νέο χρήμα, δείχνει απτή εμπιστοσύνη στην εθνική οικονομία και τις προοπτικές της Ελλάδας!

Και τούτο έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς λαμβάνει χώρα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και βαδίζει την κατιούσα!

Δηλαδή σε μια χρονική στιγμή αβέβαιη και εξαιρετικά ευμετάβλητη πολιτικά!

Προφανώς ο Ολλανδός, όπως προκύπτει στην πράξη, εμπιστεύεται την οικονομία, βλέπει αισιόδοξα το αύριο και δεν φοβάται, ούτε ανησυχεί από τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού, είτε αυτό αφορά την διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία, είτε τον ρόλο της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Διαβάστε ακόμη: