Εμείς πρώτοι εδώ στο Radar.gr αναδείξαμε την είδηση ότι ο περίφημος Χένρι Χόλτερμαν της Reggenborg θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου μαμούθ της Alpha bank.

Και πάλι εμείς κάναμε πρώτο θέμα την επιβεβαίωση (σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες που ουδέποτε διαψεύστηκαν) ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα συμμετείχε σε ποσοστό 5% στο βιβλίο προσφορών!

Την ώρα τούτη ωστόσο, αρκετό χρονικό διάστημα μετά την ΑΜΚ, εν μέσω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης και ενώ τα ξένα funds αδειάζουν μαζικά τις μετοχές Alpha, Πειραιώς και ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, ενώ η Goldman Sachs μειώνει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες (πλην της Εθνικής), ο Ολλανδός – όπως και η Fidelity- συνεχίζει να χτίζει θέση στην Alpha bank αποσκοπώντας να αποκτήσει διψήφιο μετοχικό ποσοστό στην ιστορική τράπεζα!

Και είναι γεγονός ότι:

Πρώτον, η κίνηση του Ολλανδού συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την εθνική οικονομία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία!

Δεύτερον, αποτελεί στήριξη και πλήρη αποδοχή στην διοίκηση της Alpha bank υπό τον Β. Ψάλτη, ο οποίος όχι μόνο εξυγίανε και αναπτύσσει την τράπεζα αλλά με τις ενέργειες του η Alpha ανακτά τον ιστορικό της ρόλο στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία!

Επί του προκειμένου τώρα, για να κλείσουμε με είδηση: οι πληροφορίες λένε πως ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα έχοντας αρχικά αποκτήσει μέσα από την αύξηση ένα ποσοστό περίπου της τάξης του 5% μέσα από το βιβλίο προσφορών, ενισχύει συνεχώς τη θέση του και φέρεται να βγαίνει αγοραστής στην μετοχή, όπως ακριβώς πράττει και η Fidelity, προκειμένου να καταστεί σταδιακά κάτοχος του 10% των μετοχών της Alpha bank, ποσοστό που αν τελικώς αποκτήσει θα τον καταστήσει ως τον μεγαλύτερο (ιδιώτη) επενδυτή της τράπεζας ξεπερνώντας Πόλσον και Schroeder’s!!!