Το του Elon Musk επιτρέπει πλέον επίσημα το πορνογραφικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, αλλά λέει ότι θα αποκλείει τις αναρτήσεις ενηλίκων και τις βίαιες αναρτήσεις από το να τις βλέπουν χρήστες που είναι κάτω των 18 ετών ή που δεν έχουν επιλέξει να τις βλέπουν. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέες πολιτικές που επισημοποιούν το τι μπορεί να προβληθεί στην πλατφόρμα.

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονταν συνεχώς οι πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών προς τις πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο για να εμποδίσουν τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιστορικά το X, προηγουμένως το Twitter, ήταν ανοιχτό σε αναρτήσεις με περιεχόμενο για ενήλικες. Οι εργαζόμενοι στο σεξ που χρησιμοποιούν συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το OnlyFans χρησιμοποιούν το X για να προωθήσουν τη δουλειά τους εδώ και χρόνια.

Οι χρήστες που αναρτούν περιεχόμενο για ενήλικες, συμπεριλαμβανομένου του γυμνού και των υπονοούμενων ή ρητών σεξουαλικών πράξεων, έχουν τώρα κληθεί από το X να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις ώστε οι εικόνες και τα βίντεό τους να τοποθετούνται πίσω από μια προειδοποίηση περιεχομένου πριν από την προβολή τους. Οι χρήστες κάτω των 18 ετών ή όσοι δεν βάζουν ημερομηνία γέννησης στο προφίλ τους δεν θα μπορούν να δουν αυτό το περιεχόμενο.

Παρόμοιοι κανόνες έχουν τεθεί σε εφαρμογή για το βίαιο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του βίαιου λόγου, των απειλών, της υποκίνησης, εξύμνησης ή έκφρασης για βία.

Το 41% των εφήβων ηλικίας 16-18 ετών ανέφεραν ότι είδαν πορνογραφικό υλικό στο X

Οι έφηβοι ανέφεραν ότι βλέπουν πορνογραφικό υλικό περισσότερο στο Χ παρά σε ιστοσελίδες ενηλίκων. Έρευνα του επιτρόπου του Ηνωμένου Βασιλείου για τα παιδιά τον Ιανουάριο του 2023 διαπίστωσε ότι το 41% των εφήβων ηλικίας 16-18 ετών ανέφεραν ότι είδαν πορνογραφικό υλικό στο X, έναντι 37% για τους ειδικούς ιστότοπους για ενήλικες.

Την περασμένη εβδομάδα η ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, Julie Inman Grant, ισχυρίστηκε ότι η Apple και η Google είχαν οικονομικά κίνητρα για να διατηρήσουν τόσο το X όσο και το Reddit στα καταστήματα εφαρμογών τους παρά τη φιλοξενία περιεχομένου για ενήλικες – κάτι που, όπως ισχυρίστηκε, παραβίαζε τις πολιτικές και των δύο καταστημάτων εφαρμογών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Apple για τους προγραμματιστές, οι εφαρμογές με περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες, κυρίως πορνογραφικό, μπορούν να αφαιρεθούν, αλλά οι εφαρμογές με περιεχόμενο ενηλίκων που δημιουργείται από τους χρήστες και είναι κρυμμένο από προεπιλογή μπορούν να εξακολουθούν να εμφανίζονται. Η νέα πολιτική της X θα τη διατηρήσει σε ευθυγράμμιση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Apple.

Διαβάστε ακόμη