Τα ξίφη του διασταυρώσαν πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην αίθουσα της Ολομέλειας, μετά την απαίτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης να μιλήσει κατά τη διαδικασία των επικαίρων ερωτήσεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων.

Στο βήμα, τότε, ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποστηρίζοντας ότι ο κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει κάτι τέτοιο με τον Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, να κατεβαίνει από το βήμα του ομιλητή.

«Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώστε την φωνή της αντιπολίτευσης στο ναό της Δημοκρατίας όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε «Δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε τη φωνή μας στον ναό της Δημοκρατίας», συμπληρώνοντας «Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ».

«Ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλάτε για μια διαδικασία που ζητάμε ως παράσταση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει την ευθύνη της απαξίωσης και όχι εμείς που είμαστε εδώ. Σας καλώ να μην πέσετε σε αυτό το παράπτωμα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και κατέληξε, λέγοντας «Σας παρακαλώ να μην υποπέστε το παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο ενός κόμματος ενώ έχετε την έγκριση και της μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθείτε ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Η απάντηση Τασούλα

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος ειπε ότι «επειδή η Βουλή με νοιάζει η Βουλή να σταθεί στο ύψος της δεν θέλω να μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το άρθρο που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δεν μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών».

«Επειδή δεν θέλω η Βουλή να μεταβληθεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, επειδή η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».