Αποκατάσταση των σχέσεών του με τους Οικολόγους-Πράσινους φέρεται να επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ της Πέμπτης, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον και το κλίμα, με ομιλητή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετείχε και η Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα, τέως συνεκπρόσωπος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων-Πράσινων.

Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα είναι πρώτη αναπληρώτρια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συμφωνία, μάλιστα, που είχε γίνει με τους Οικολόγους-Πράσινους, προκειμένου να κατεβούν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, προβλεπόταν ότι μετά τον έναν χρόνο ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα παρέδιδε την έδρα στην Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα.

Η υπόσχεση δεν τηρήθηκε, με τη δικαιολογία ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι αποφάσισαν την αυτόνομη κάθοδό τους στις προσεχείς εκλογές.

Το ενδεχόμενο ανόδου στην εξουσία των Πράσινων στη Γερμανία, μαζί με το γεγονός ότι κάποια στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος των οικολόγων επανεξετάζουν το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στις εκλογές, θέτει ξανά στο τραπέζι το θέμα της παράδοσης της έδρας από τον Αλέκο Φλαμπουράρη στην τέως συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων και μέλος της Πολιτικής τους Γραμματείας.

Από τι θα εξαρτηθεί, τελικά; Από το εάν θα υπάρξει εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.