Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΟΡΕΝ.

Ο κ. Τσίπρας ανάφερε χαρακτηριστικώς πως η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ γιατί έχει Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπογράμμισε πως είναι παραλογισμός αυτό που ζούμε με τους λογαριασμούς, προσθέτοντας πως η ΔΕΗ έχει πάνω από ένα δισ. ευρώ ουρανοκατέβατα κέρδη για να κερδίζουν τα «golden boys» του κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, επισημαίνοντας πως έχει κριθεί ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο  δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης καταρρέει.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον κ. Ανδρουλάκη, καλώντας τον πριν μιλήσει για πρόσωπα- για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός- να μιλήσει για πολιτικές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε πως κινείται στη γκρίζα ζώνη του «δεν απαντώ» για όλα τα σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας, υπενθυμίζοντας πως τους πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο ελληνικός λαός και πως ο ίδιος κατάθεσε πέντε συν μία προγραμματικές δεσμεύσεις στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και για τα όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στο συνέδριο, υποστηρίζοντας πως δόθηκε κακώς η εικόνα της αντιπαράθεσης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον οποίο αγκάλιασε λίγη ώρα μετά τα φωτογραφικά ενσταντανέ της έντασης.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, φυσιολογικά όσα συνέβησαν σε ένα ζωντανό συνέδριο, σε αντίθεση με τα προκάτ που διοργανώνει η ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τα θέματα της ακρίβειας και για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

«Η κυβέρνηση έχει λερωμένη την φωλιά της για τα θέματα της ακρίβειας. Πώς γίνεται η χώρα να έχει την ακριβότερη τιμή μεγαβατώρας σε όλη την Ευρώπη εδώ και μήνες;» αναρωτήθηκε.

«Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα να είναι χειρότερη και ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις: Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει αφήσει την αγορά δήθεν να αυτορυθμίζεται με ένα πλαίσιο αισχροκέρδειας πρωτοφανές» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς λέμε το απλό: Δεν χρειάζεται δημοσιονομικό κόστος. Θα το κάνουυμε όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία και θα βάλουμε πλαφόν στην χονδρική τιμή, θα παρέμβουμε στο χρηματιστήριο ενέργειας. Δεν θέλουμε λεφτόδεντρα αλλά να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα. Τι περιμένει ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί σηκώθηκε και έφυγε από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να πάρει τίποτα ενώ οι άλλες χώρες πέτυχαν παρέμβαση στο χρηματιστήριο ενέργειας;»

«Σε συνθήκες κρίσης ενεργειακής το πλαίσιο με το χρηματιστήριο ενέργειας είναι προβληματικό, ειδικά, δε, στην Ελλάδα που έχεις μια ρηχή αγορά με μόνο τέσσερις παραγωγούς. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και το πληρώνει ο καταναλωτής» επέμεινε για το θέμα της ενέργειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δολοφονικό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να μην λαμβάνονται μέτρα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους λογαριασμούς του ρεύματος που εκτρέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αναφέροντας το παράδειγμα συνεργάτη του που πήρε 4μηνιαίο λογαριασμό με 2.500 ευρώ για το σπίτι που μένει μαζί με τη σύζυγο και το μικρό παιδί του.

«Τι περιμένει 8 μήνες ο κ. Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ΔΕΗ έχει βγάλει κέρδη από τις τσέπες των καταναλωτών. Είναι δυνατόν να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εν μέσω κρισης με golden boys που φτιάχνουν βιογραφικά στην πλάτη μας; Για ποιον δουλεύει η ΔΕΗ με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη; Αυτό που ζούμε είναι παραλογισμός και εγκληματική πολιτική απέναντι στην κοινωνία» κατέληξε για το θέμα της ενέργειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.