Σκληρή επίθεση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά του πρωθυπουργού με αφορμή το αυριανό του μήνυμα για την πανδημία.

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για «διαγγέλματα αυτοθαυμασμού» σε ανάρτηση του στο Twitter.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία.

Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ.»

Με νέο τηλεοπτικό μήνυμα θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο Πέμπτη, σχετικά με την πορεία της πανδημίας, εν όψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Έκκληση για εμβολιασμό και τρίτη δόση – Όχι σε νέο lockdown

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει νέα έκκληση στους πολίτες που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα και σε όσους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις να κλείσουν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν την τρίτη ενισχυτική δόση, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στην Covid.  Άλλωστε και σήμερα ο πρωθυπουργός, με την ευκαιρία του μηνύματός του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, αλλά θα ζητήσει την τήρηση όσων βρίσκονται ήδη σε ισχύ. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν πρόκειται να πάει σε καθολικό lockdown, αλλά ούτε σε lockdown για ανεμβολίαστους, στα πρότυπα της Αυστρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.129 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.923 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 547 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 455 (83.18%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 92 (16.82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.409 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 442 (ημερήσια μεταβολή +21.1%).