Με νέο τηλεοπτικό μήνυμα θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο Πέμπτη, σχετικά με την πορεία της πανδημίας, εν όψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Έκκληση για εμβολιασμό και τρίτη δόση

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει νέα έκκληση στους πολίτες που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα και σε όσους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις να κλείσουν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν την τρίτη ενισχυτική δόση, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στην Covid.  Άλλωστε και σήμερα ο πρωθυπουργός, με την ευκαιρία του μηνύματός του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Όχι σε lockdown

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, αλλά θα ζητήσει την τήρηση όσων βρίσκονται ήδη σε ισχύ. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν πρόκειται να πάει σε καθολικό lockdown, αλλά ούτε σε lockdown για ανεμβολίαστους, στα πρότυπα της Αυστρίας.

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, οι οποίοι επιδεινώνονται διαρκώς. Υπενθυμίζεται ότι χθες, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 8.129 νέα κρούσματα και 80 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 547.