Σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας -όπως προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – υποχωρούν και μάλιστα σε επίπεδα χαμηλότερα εκείνων των Ευρωεκλογών, όπου υποτίθεται πως κυριάρχησε η χαλαρή ψήφος, ενώ το εσωτερικό μέτωπο, σε επίπεδο κόμματος και κυβερνητικών στελεχών ενισχύεται και οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν, στο Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών είναι σχεδόν …πολεμικό!

Οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα μιλούν για μια δραματική εσωτερική σύγκρουση μεταξύ προσώπων που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, γεγονός που στο βαθμό που θα συνεχιστεί θα οδηγήσει σε ηχηρές αποχωρήσεις!

Ήδη στους διαδρόμους και τα υπόγεια της κεντρικής εξουσίας, όπου κυριαρχούν ίντριγκες και μηχανισμοί, ακούγεται μετ’ επιτάσεως ότι ο Άκης Σκέρτσος – για παράδειγμα- αισθάνεται πολύ πιεσμένος καθώς «τρώει ξύλο» από παντού, κυρίως από τα στελέχη και τους κομματικούς της παραδοσιακής κεντροδεξιάς που του χρεώνουν τόσο την στροφή προς το …Ποτάμι, όσο και την προώθηση και ψήφιση του νόμου για τους γάμους των ομοφύλων, όπου η πλειονότητα της συντηρητικής παράταξης διάκειται αρνητικά και αισθάνεται πολύ ενοχλημένη και προσβεβλημένη!

Ιδίως με τους χορούς και τα πανηγύρια στα γκει κλαμπ! Και πιθανολογούν ότι ίσως και να μην αντέξει την πίεση, σε μια χρονική στιγμή που του καταλογίζουν προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένα συμφέροντα!

Κατατρόπωσε τον Άκη Σκέρτσο όσον αφορά τους Γενικούς Γραμματείς, ο Γιώργος Μυλωνάκης - Βάλλεται από παντού ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Υπ. Επικράτειας, τόσο για την «Ποταμοποίηση» της ΝΔ, όσο και για τους γάμους τω-ν ομοφύλων!

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Μυλωνάκης θεωρείται και είναι πανίσχυρος και πολύ κοντά στον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος του έχει δώσει το «ελευθέρας» να διαχειρίζεται ζητήματα που αφορούν τους ισχυρούς παίκτες της επιχειρηματικής σκηνής!

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ακούγεται από καλά πληροφορημένες πηγές ότι παρασκηνιακά ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της εξουσίας ο Σταύρος Παπασταύρου!

Πάντως η «μπλόφα» Δένδια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέρρευσε γυρίζοντας ως μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, προκαλώντας συσπειρώσεις!

Και την ίδια στιγμή είναι προφανές πως το «δεξιό άνοιγμα» που επιχειρείται από το Μαξίμου με την επιλογή προσώπων τύπου Τζιτζικώστα σε ανώτατα ή ευρωπαϊκά αξιώματα δεν είναι επαρκές ούτε δύναται να ανατρέψει την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στη βάση του κόμματος και της κοινωνίας που ασφυκτιά από την ακρίβεια αλλά και τη μετάλλαξη της κεντροδεξιάς παράταξης σε κάτι σαν το Ποτάμι και την Δράση…

Ακόμη και η φήμη ότι προορίζεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Γιάννα Αγγελοπούλου, ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με τον νεοπλουτισμό, την έπαρση, την αλαζονεία και την Ολυμπιάδα της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης που αποτέλεσε τον προπομπό εισόδου της χώρας στην εποχή των μνημονίων, της κατάρρευσης και της πλήρους απαξίωσης, λειτουργεί αρνητικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη εγείροντας πλείστα όσα ζητήματα ως προς τις επιλογές του!

Μια υποψηφιότητα της Γιάννας Αγγελοπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ισοδυναμεί με αυτοκτονία της ΝΔ

Πάντως, για να ξέρετε, την Γιάννα Αγγελοπούλου το Μαξίμου φέρεται να την «μέτρησε» μέσα από σχετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τα πρόσωπα που «παίζουν» για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Ότι έγινε μια μέτρηση για να κλείσει η …υποχρέωση; Ή ότι πράγματι περιλαμβάνεται μεταξύ των πραγματικών υποψηφίων που εξετάζονται;

Γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη σχέση κοινωνίας – κυβέρνησης και ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα εμπιστοσύνης!

Την ίδια ώρα το Μαξίμου βλέπει απέναντι του να διαμορφώνεται μια σκληρή, κοινή και ενιαία γραμμή από την Διαπλοκή, τους μεγαλοκαναλάρχες και τις πανίσχυρες επιχειρηματικές οικογένειες με παρέμβαση και επιρροή καθώς και πρόσβαση στα ΜΜΕ οι οποίες φέρονται να βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή»!

Διαβάστε ακόμη: