search

MAIN STREET

Τρίτη ημέρα υποχώρησης για τις αμερικανικές μετοχές

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έκαναν σαφές στην αγορά ότι η εκστρατεία τους για αύξηση των επιτοκίων δεν έχει ολοκληρωθεί.

Wall Street: Βαριές απώλειες για τους δείκτες – Σε υψηλό 16 ετών το αμερικανικό 10ετές

Υποχώρηση για τις μετοχές την Πέμπτη και εκτίναξη των αποδόσεων των Αμερικανικών ομολόγων επεφύλασσε η σημερινή διαπραγμάτευση.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έκαναν σαφές στην αγορά ότι η εκστρατεία τους για αύξηση των επιτοκίων για την επιβράδυνση του πληθωρισμού δεν έχει ολοκληρωθεί, και αυτό είχε το σχετικό αντίκτυπο στη διαπραγμάτευση.

Ο Dow Jones υποχώρησε 7,51 μονάδες σχεδόν αμετάβλητος (- 0,02%) κλείνοντας στις 33.546,32 — αφού υποχώρησε έως και 314 μονάδες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,31% στις 3.946,56 μονάδες. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,35% στις 11.144,96 μονάδες.

Οι μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλά που έφθασαν νωρίτερα την ημέρα, με τη μετοχή της Cisco Systems να “τραβάει” ανοδικά τη διαπραγμάτευση καταγράφοντας άλμα σχεδόν 5%.

Η εταιρεία εξοπλισμού δικτύωσης ξεπέρασε τις προσδοκίες στη δημοσιονομική της έκθεση πρώτου τριμήνου και ανακοίνωσε αισιόδοξες προβλέψεις. Όμοια άνοδο είχαν και άλλες μετοχές τεχνολογίας, όπως η Apple και η Intel, επίσης ανέβηκαν.

Οι επενδυτές στάθμισαν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος είπε σε ομιλία του την Πέμπτη ότι «το επιτόκιο πολιτικής δεν βρίσκεται ακόμη σε μια ζώνη που μπορεί να θεωρηθεί επαρκώς περιοριστική».

«Η αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είχε περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στον παρατηρούμενο πληθωρισμό, αλλά η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει ότι αναμένεται αποπληθωρισμός το 2023», πρόσθεσε ο Μπούλαρντ.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο 4,45% την Πέμπτη, αυξάνοντας τους φόβους ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα οδηγούσαν την οικονομία σε ύφεση.

Διαβάστε ακόμη: