search

MAIN STREET

Πιέσεις στα futures του Dow εν μέσω ανησυχιών για επερχόμενη ύφεση και περαιτέρω άνοδο επιτοκίων

Το διετές επιτόκιο εκτινάχθηκε στο 4,42% νωρίτερα σήμερα ενισχύοντας τους φόβους ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα οδηγούσαν την οικονομία σε ύφεση.

220420192457_sxolio-agores-dow-Jones-wall-street-omologa

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών υποχωρούν σήμερα στην Αμερική καθώς τα επιτόκια εκτινάχθηκαν με αξιωματούχους της Federal Reserve να σηματοδοτούν νέα αυξήσεις των επιτοκίων με στόχο την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Τα futures που συνδέονται με τον Dow Jones industrial average υποχώρησαν κατά 316 μονάδες, ή 0,9%. Τα futures του S&P 500 υποχώρησαν 1,1%, ενώ τα futures του Nasdaq-100 υποχώρησαν 1,2%.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε σε ομιλία ότι «το επιτόκιο νομισματικής πολιτικής δεν βρίσκεται ακόμη σε μια ζώνη που μπορεί να θεωρηθεί αρκετά περιοριστική».

«Η αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είχε περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στον παρατηρούμενο πληθωρισμό, αλλά η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει ότι αναμένεται αποπληθωρισμός το 2023», πρόσθεσε ο Μπουλάρντ.

Το διετές επιτόκιο εκτινάχθηκε στο 4,42% νωρίτερα σήμερα ενισχύοντας τους φόβους ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα οδηγούσαν την οικονομία σε ύφεση.

Οι μετοχές που είναι πάντα περισσότερο ευάλωτες στο ενδεχόμενο ύφεσης και υψηλότερων επιτοκίων οδήγησαν σε συναλλαγές με απώλειες λίγο πριν το άνοιγμα της αγοράς. Οι τραπεζικές μετοχές με επικεφαλής την Wells Fargo κινήθηκαν χαμηλότερα και οι μετοχές τεχνολογίας Tesla και Netflix υποχώρησαν.

Οι προ συνεδριακή διαπραγμάτευση αυτή ακολουθεί μιας πτωτικής ημέρας στη Wall Street. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite υποχώρησαν 0,83% και 1,54%, αντίστοιχα. Ο Dow Jones Industrial Average έχασε 39,09 μονάδες ή 0,12%.

Διαβάστε ακόμη: