Η Apple ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ στην Ινδία το πρώτο τρίμηνο του έτους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook, καθώς διαφημίζει τις δυνατότητες αυτού που θα μπορούσε να γίνει βασική αγορά για τον τεχνολογικό κολοσσό όσον αφορά τις πωλήσεις και την κατασκευή iPhone.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple την Πέμπτη, ο Cook είπε ότι η Apple σημείωσε «τριμηνιαίο ρεκόρ» για τις δραστηριότητές της στην Ινδία και είδε «πολύ ισχυρή, διψήφια ανάπτυξη από έτος σε έτος».

Η Apple δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πωλήσεών της στην Ινδία. Κατά το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, η Apple ανέφερε συνολικά έσοδα 94,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Gene Munster, διευθύνων συνεργάτης της Deepwater Asset Management, εκτιμά ότι η Ινδία αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 3% των συνολικών εσόδων της Apple. Οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στις δυνατότητες της Apple στην Ινδία, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας αύξησε πρόσφατα την παρουσία του ανοίγοντας τα πρώτα του φυσικά καταστήματα στη χώρα τον περασμένο μήνα.

Η αγορά smartphone της Ινδίας κυριαρχείται από τηλέφωνα Android χαμηλού κόστους, όπως αυτά που προσφέρει η Samsung και Κινέζοι παίκτες όπως η Oppo και η Xiaomi. Αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη μεσαία τάξη και οι καταναλωτές που είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα σε ακριβές συσκευές.

Τα smartphone με τιμή άνω των 400 $ αντιπροσωπεύουν τώρα το 10% του συνολικού όγκου των συσκευών που αποστέλλονται έναντι 4% πριν από την πανδημία, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Αυτή η κατηγορία smartphone αντιπροσωπεύει το 35% των συνολικών εσόδων της αγοράς smartphone.

Μιλώντας για την ευκαιρία που προσφέρει η αγορά της Ινδίας, ο Cook είπε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έρχονται στη μεσαία τάξη και πραγματικά αισθάνομαι ότι η Ινδία βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο και είναι υπέροχο να βρίσκομαι εκεί».

 

Διαβάστε περισσότερα